Londen: volg deze 25 tips om je reis zo veel beter te maken

Londen is enorm en allesomvattend. Het volstaat te zeggen, wat uw smaak en budget ook is, er is iets dat bij u past in Londen. Onze beste tip voor beginners is om je ‘must-do’-lijstjes even opzij te zetten en je tijd te besteden aan het zoeken naar dingen die je persoonlijk leuk vindt – je zult ze toch nooit in één reis kunnen zien.

Er zijn echter enkele algemene tips die uw reis naar Londen gemakkelijker (en een beetje goedkoper) zullen maken. Houd deze tips in gedachten tijdens het verkennen van de stad en geniet van je reis!

23. Koop een Oyster-kaart.

Met welk openbaar vervoer je ook reist, een Oyster card helpt je aan de goedkoopste tickets. (Lees hier meer over hen.) Serieus, het kan de kosten van een rit aanzienlijk verlagen.

24. Vermijd indien mogelijk het openbaar vervoer tijdens de spitsuren.

Dit is tot 9.30 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur ’s avonds. Dan zijn de bussen en treinen het drukst en de lokale bevolking het chagrijnigst. Het is zeker beter om te wandelen (of in een café of bar!) indien mogelijk.

25. Vertrouw niet na middernacht op de metro.

’s Nachts vervoer in Londen is heel anders dan overdag, dus plan vooruit als je te laat komt. Lees meer in onze gids over het nachtleven in Londen.

Jouw advies?

Is het de moeite waard om Londen te bezoeken? Deel met ons in onze opmerkingen hieronder.