München: 10 manieren om tijd en geld te besparen op het Oktoberfest

Binnenin een vrolijke en volgepakte Oktoberfest-tent. Foto: Oktoberfest begint altijd van het tweede tot laatste weekend van september en eindigt in het eerste weekend van oktober. Dateert van dit jaar uit 2019 21 september tot 6 oktober

We willen in september gaan voordat de massa’s uit heel Europa en de wereld aankomen. Maar welke dag je ook gaat, wees voorbereid op een tijd die je nooit zult vergeten – als je je al iets herinnert na zoveel liters bier te hebben gedronken.

Zodra je bereikt München, zijn er tal van manieren om uw portemonnee lichter te maken terwijl u uw bierbuik vergroot. Het is gemakkelijk voor beginners om veel geld en tijd te verspillen als u een paar eenvoudige tips niet opvolgt. Hier zijn enkele manieren om te besparen wanneer u op de gelukkigste plek van Beieren aankomt.

1. Je komt aan met bier en klaar om te gaan

De prijs van een glas bier van een liter is meer dan 10 euro, dus plan je feest eerst ergens anders. De kleinere biertenten verkopen bier voor een euro of twee goedkoper, maar buiten het festival zijn er tal van biertuinen waar je voor € 6,50+pp kunt uitrusten.

2. Hotelgasten: probeer een hostel

München is een plaats met een enorme selectie van fatsoenlijke hostels in de stad, vele met privékamers. Hostelling Youth International doet mee samen met goede recensies in Duitsland Meininger Hotel of probeer CVJM/YMCA Hostel voor echt goedkoop slapen. Sommige hostels concurreren in netheid en voorzieningen met de grote tweesterrenhotels van de stad. Laat ouderdom je er niet van weerhouden om een ​​goede deal te krijgen voor een hostel in München.

Zoek alle hotelopties in München op EuroCheapo

3. Stamgasten van hostels: probeer kamperen

Speciale campings voor Oktoberfesters zijn inbegrepen Tent en Wies’n kamp het kost € 8 – € 25 per nacht, afhankelijk van hoeveel apparatuur je hebt. U kunt ook kampeeruitrusting huren, zelfs kant-en-klare tenten, zodat u niet veel hoeft te sjouwen. Houd er voor lagere kosten rekening mee dat hoe groter uw groep, hoe goedkoper de prijs. Andere campings in München zijn: Camping Noord-West en Camping Obermenzing.

4. Ga lokaal en goedkoop op het Oktoberfest

Het festival bevindt zich niet in het hart van de oude stad of ergens in de buurt van het Hofbrauhaus, dus een verblijf in het stadscentrum is waarschijnlijk niet ideaal als je alleen in de stad bent om het Oktoberfest te ervaren. Het festival vindt plaats bij het S-Bahnstation Hackerbrucke, op een paar haltes van het stadscentrum. Zoek een reservering dichter bij het festival in gebieden zoals Laim of Hirschgarten (een gebied met prachtig groen, schattige herten en grote biertuinen).

Gerelateerd: Onze favoriete budgethotels in het centrum van München

5. Metrotreinen zijn de beste manier

Vergeet de taxi, want de beste manier om München te verkennen is snel en efficiënt S-Bahn en U-Bahn (metro) treinen. Omdat het festival elke avond om 23.00 uur eindigt, blijft de metro een uur of langer rijden. Reizen is gemakkelijk, met een driedaags ticket slechts € 16,80 en een enkele reis € 2,90. Er is zelfs een online gids voor het gebruik van het openbaar vervoer en tijdens het festival.

6. Evaluatie van lederhosen- en dirndlsaanbiedingen

Het is een geweldige souvenir- en bierdrinkende outfit die een leven lang meegaat, maar zorg ervoor dat je rondkijkt voor de beste deals. Als je niet op zoek bent naar super authentiek, probeer dan de grotere warenhuizen rond Marienplatz dan de echte McCoy. Een complete dirndl-outfit kost al vanaf €60 als je slim winkelt.

7. Eet veel voordat je naar binnen gaat

De gebraden kip en warme aardappelsalade zijn om voor te sterven, maar de prijzen kunnen je portemonnee doden. Het is geen gekke hoeveelheid, maar de vijand, het bier, de apfelstrudel… het loopt allemaal heel snel op. Eet voldoende voordat je naar het festival gaat om ervoor te zorgen dat je genoeg eet om je bierbuik de nacht door te krijgen.

Verwant: Onze favoriete goedkope eetgelegenheden in München?

8. Passeer de lebkuchen

Lebkuchen zijn die hartvormige koekjescakes met schattige zinnen geschreven op het glazuur, ze zien er zo heerlijk en zoet uit! Maar laat je niet misleiden. Ze zijn niet zo vers en vochtig als je zou denken, en de krimpfolie voegt ook niet veel smaak toe. Eet deze taarten niet op, maar draag ze als kettingen. Leuk cadeau, maar ga niet voor de XXL maat.

9. Koop geen puntige hoed

Dit is een persoonlijke wrok tegen huisdieren die voor het eerst het Oktoberfest bijwonen. Misschien is het omdat het het goedkoopste souvenir is, maar deze kleverige grijze vilten hoeden beweren “authentiek Beiers” te zijn. Geloof me, er zijn veel betere en veel flatteuzere München-hoeden die niet lijken op een dronken student die een enge Halloween-heks ontmoet.

10. Bespaar tijd door te weten wanneer je moet gaan

Ja, het is waar dat mensen om 6 uur ’s ochtends wakker worden om een ​​plekje in de tent te zoeken, maar het is meer uit angst dan uit noodzaak. De tenten zijn open van 11.00 tot 23.00 uur, maar vroeg wachten tot de tent opengaat is goed voor beginners. De lokale bevolking weet dat Oktoberfest-weekends zijn voor zonnige biertuinmiddagen en doordeweeks voor probleemloze toegang tot elke biertent.

Tijd is nog steeds van essentieel belang: probeer vóór 16.00 uur aan te komen om een ​​goede zitplaats te bemachtigen. Maar de sleutel tot een leuke Oktoberfest-ervaring is flexibiliteit, geduld en meegaan met de stroom van Oktoberfest-bier.

Uw geheimen om te genieten van het Oktoberfest.

Ben je naar het Oktoberfest in München geweest? Laat ons je tips weten in de reacties hieronder!