München verkennen: 7 gratis dingen om te doen

Beieren is de rijkste regio van Duitsland en München staat bekend om zijn luxe locaties en dure tabbladen.

Maar niet alles in deze stad komt uit een goedkoop budget. München heeft ook prachtige tradities en landschappen die je geen euro kosten om te ervaren.

Hier zijn zeven van onze beste gratis dingen om te doen wanneer je München op elk moment van het jaar bezoekt.

6. Hirschgarten

Dit is mijn favoriete attractie en is geweldig voor gezinnen. Hirschgarten er is alles Beiers: natuur, wildernis, stevig eten en bier. Het woord betekent “hertenpark” en de massa’s herten zwerven, grazen en snoozen. Kinderen (en volwassenen) vinden het heerlijk om ze het gras door het hek te voeren, en het park zelf is groot met speeltuinen en natuurpaden.

Daarnaast is de Hirschgarten de grootste openluchtbiertuin ter wereld, met veel zitplaatsen en heerlijk eten en drinken tegen zeer redelijke prijzen. S-bahn heeft onlangs zelfs het metrostation Hirschgarten gebouwd om bezoekers beter naar het park te leiden.

7. Paleis Nymphenburg

Op loopafstand van de Hirschgarten is deze adembenemende plek Barok paleis gebouwd in 1600 Beierse heersers zoals Maximiliaan II en zijn zoon koning Ludwig II woonden met hun gezinnen in dit enorme gebouw, dat meer op een groots hotel lijkt. Entree kost € 11,50 in het hoogseizoen, maar je kunt gratis rondlopen in de prachtige tuinen, vijvers en groen rondom het terrein.