Onze favoriete strandvakanties op Spaanse stranden

In de hoop deze zomer te ontsnappen aan de hitte, de drukte van Madrid, Barcelona en andere grote Spaanse steden? Spanje staat letterlijk vol met opties aan zee, en naarmate de temperaturen stijgen, raken deze zanderige retraites vol.

Niet alle bestemmingen van deze zomer worden echter aanbevolen voor reizigers die hun uitgaven onder controle willen houden. Velen zitten helemaal vol met toeristen, terwijl anderen last hebben van commerciële ontwikkeling en ondermaatse restaurants. Ondertussen hebben veel van die rustige plekjes die hun charme behouden een hoge prijs.

Maar wees niet bang: we hebben een aantal budgetopties voor Spanje aan de kust, evenals tips voor goedkoop strandwinkelen. Wie is er klaar om te zwemmen?

Formentera

Mijn favoriete kustlijnen in heel Spanje zijn op het eiland Formentera. Het water rond het kleinste eiland van de Balearen golft tussen helder en turkoois, en in de zomer is het zo warm en kalm als een verwarmd zwembad.

Omdat er geen directe vluchten naar het eiland zijn, blijft het ongerept en minder populair en duur dan zijn buur Ibiza en Mallorca. Om Formentera en zijn idyllische stranden te bereiken, moet u eerst naar Ibiza vliegen en vervolgens in ongeveer 25 minuten de veerboot naar het eiland nemen (ongeveer € 20 per enkele reis met de Trasmapi-veerboot).

Overnachting in Formentera

Houd er bij het boeken van een kamer rekening mee dat lokale opties ver van het strand veel goedkoper zijn. Blader door meer dan 240 hotels en vakantiewoningen in Formentera.

Cadaques, Costa Brava

Aan de Costa Brava van Catalonië bevinden zich ook prachtige baaien en stranden. Maar wees gewaarschuwd: bepaalde delen van de Costa Brava zijn toeristisch, vol met Ierse pubs, fish and chips-tenten, winkels die goedkope plastic rommel verkopen en boozy tours.

Mijn advies is om deze versleten plekken over te slaan en op zoek te gaan naar de kleinere dorpjes van de Costa Brava. Cadaqués, een witgekalkt vissersdorpje in het noorden van Catalonië, is een van de mooiste van de regio en blijft relatief ongerept dankzij de kronkelende tweebaansweg die de enige toegang tot het dorp is. Augustus. Cadaqués (en alle Spaanse badplaatsen) bruist, maar de rest van het jaar is het slaperig en betaalbaar.

Overnachting in Cadaqués

Als u in Cadaqués verblijft, bevindt u zich dicht bij het Dali-museum in Portligate, waar de kunstenaar 40 jaar heeft gewoond. Zoek in deze lijst met hotels naar betaalbare opties.

Calella de Palafrugell, Costa Brava

Ook langs de Costa Brava ligt het bruisende dorp Calella de Palafrugell. Zoals typisch is voor deze regio, bestaat de kustlijn van Calella uit meerdere intieme baaien in plaats van uit één lang strand. Vanuit Calella doorkruisen paden het mediterrane dennenbos om verbinding te maken met verborgen baaien en andere vissersdorpjes.

Overnachting in Calella de Palafrugell

U zou het grootste deel van het jaar geen probleem moeten hebben om betaalbare accommodatie in Kalela te vinden, behalve in augustus, wanneer de hotels vollopen. (Zie deze lijst voor beschikbare hotels.)

Hier zijn de eilanden

Aan de andere kant van Spanje, in Galicië, verwelkomt een van de ongerepte kusten van het land reizigers die een beetje beweging niet erg vinden. Er zijn geen hotels op de Islas Cies en auto’s zijn niet toegestaan. Om direct op het strand van het eiland te blijven, moeten bezoekers hun eigen tent meenemen of een grote canvas tent huren van een camping (beide zijn niet duur). Er zijn een paar restaurants op het eiland, maar niet veel anders.

De Islas Cies bieden poederachtige stranden die meer lijken op iets dat je in het Caribisch gebied zou vinden dan in Noord-Spanje, en het grootste deel van het jaar zijn ze rustig. De heldere en transparante Atlantische Oceaan is verrassend kalm op de beste stranden van het eiland, vol met zeedieren.

Net als Formentera is Cies deels ongerept gebleven omdat het wat werk nodig heeft. Bezoekers moeten naar Vigo vliegen (er zijn verschillende budgethotels in Vigo) en vervolgens een veerboot naar de eilanden nemen; 10 minuten lopen van de veerboot naar de camping en het beste strand van het eiland.

Omdat de eilanden in het noorden van Spanje liggen, waar het weer regenachtiger en kouder is, zijn de zomermaanden de beste tijd om te bezoeken.

Tips om geld te besparen aan zee

Tot slot, als u zich op een druk en toeristisch strand bevindt, b.v Playa d’en Bossa op Ibiza, Lloret de Mar in Catalonië of Benidorm Er zijn een paar dingen die je in Valencia kunt doen om ervoor te zorgen dat je geld zo lang mogelijk meegaat.

• Als je met een groep reist, kun je misschien kiezen voor een vakantieappartement om te besparen op etenskosten. Zoek naar accommodatie op Ibiza.

• Sla voedsel en wijn in in het winkelcentrum en kook het diner in uw appartement voordat u de nacht in de stad doorbrengt.

• Zoals aan de hele Spaanse kust zijn de zomermaanden het hoogseizoen, waarbij de prijzen tussen juni en september sterk stijgen. Bezoek indien mogelijk buiten deze maanden.

Tips voor dineren op het strand

Een andere tip is om Spaanse locals te vragen waar ze graag eten; Ze wijzen je waarschijnlijk graag de weg naar een authentieke paella- of tapassnack. Wees voorzichtig als u aan restaurants denkt. Als de lokale bevolking bij het restaurant eet en drinkt, zullen de prijzen waarschijnlijk lager zijn dan op plaatsen vol met toeristen.

Omzeil in het algemeen de “strip”. Ik denk specifiek aan Playa d’en Bossa die beschikt over een overschat aantal restaurants en bars, zowel aan de waterkant als op een paar blokken van het strand. Welke badplaats je ook bezoekt, zoek naar pubs en winkels in de minder toeristische zijstraten.

Je favoriete stranden?

Wil je nog een budgetvriendelijk strand aan je lijst toevoegen? Ben je bij een van bovenstaande geweest? Vertel ons over uw ervaring in de opmerkingen hieronder.