Parijs: 10 tips om geld te besparen als je uit eten gaat in de Lichtstad

Dineren in Parijs kan een moeilijke taak zijn met een beperkt budget, vooral voor beginners. Er zijn zoveel restaurants en aanbevelingen om rekening mee te houden wanneer u beslist waar u heen wilt – of zelfs naar welke buurt u moet gaan! – kan op zich al een moeilijk proces zijn.

Ik ga op dit moment geen individuele restaurantaanbevelingen doen (de lijst is lang, zeer persoonlijk en verandert voortdurend!), maar er zijn een paar algemene regels voor de meeste eetgelegenheden die u zullen helpen op het goede spoor te blijven.

Houd er rekening mee dat deze budgettips niet per se van toepassing zijn op 3-sterren Michelin-restaurants, maar ik weet zeker dat geen van hen goedkope maaltijden zal kopen.

1. Doe wat onderzoek

Als je dit leest, ben je al op de goede weg. Het is belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het bladeren door restaurants. Onmogelijk lange menu’s of menu’s die in meerdere talen zijn gepost (met een overdreven blaffer die je probeert binnen te lokken) geven allemaal aan dat het onwaarschijnlijk is dat het eten de prijs evenaart. Blijf niet te lang hangen op TripAdvisor of Yelp (alweer, heel persoonlijk!) maar een snelle scan is misschien geen slecht idee als je een minuutje extra hebt.

Het is ook belangrijk op te merken dat veel etablissementen in Parijs lunch serveren tussen 12.00 en 14.00 uur, geven of nemen. Dinerreserveringen beginnen meestal om 19.00 uur en sommige plaatsen kunnen doorgaan tot 21.00 uur of misschien zelfs 22.00 uur. Denk aan de openingstijden van het restaurant voordat je erheen gaat, want er is niets erger dan je favoriete plek te vinden en 5 minuten voor sluitingstijd aan te komen. Plaatsen met het label “brasserie” zijn meestal geopend tussen lunch en diner, maar zijn meestal de belangrijkste eetgelegenheden.

10. Verspil geen voedsel

Je moet echt je best hebben gedaan om dat gigantische bord eten op te eten, waarschijnlijk in een restaurant als Chez Gladines. Maar je kunt het gewoon niet. Dat gaat nu verloren, toch? Mis! in 2016 begon een nieuw beleid dat veel grotere restaurants (die 150 of meer tafels per dag serveren) verplichtte om klanten hondentassen te verstrekken. Het lijkt misschien zo on-Frans om eten mee naar huis te nemen en het later op te warmen, maar als het de volgende dag een late snack of zelfs lunch betekent zonder extra kosten, is het een goedkope overwinning!