Parijs: de gids voor het bestellen van bier in Frankrijk

Hoewel je misschien denkt dat Frankrijk gewoon een plek is voor wijnliefhebbers, kun je bierdrinkers op bijna elk terras in Parijs zien nippen. Bijna overal is bier net zo populair als wijn in een café of bar.

De typische bierervaring in Frankrijk is echter een beetje anders dan in Noord-Amerika of het VK, van hoe pinten doorgaans worden besteld en geserveerd tot de soorten bieren die populair zijn. Lees verder om erachter te komen wat u kunt verwachten bij het boeken van een ronde in de Lichtstad

Verwant:

1. Klein of groot?

In Frankrijk kun je niet alleen het soort bier kiezen dat je wilt, maar ook de grootte van het glas. Uw barman zal u vragen of u “un demi” (een pint kost ongeveer 3-4 euro) of “in een vlecht” (een pint kost € 6-8). Demi kost bijna altijd een halve pint. Als je geen grote drinker bent of gewoon het tempo wilt opvoeren, kan een demi een goede optie zijn, maar een pint kan je wat besparen als je van plan bent meer dan één demi te drinken.

2. Bier komt altijd met een glas

Als je flesjes bier bestelt, zal de barman of ober je altijd een glas geven om je drankje in te schenken, of je er nu om vraagt ​​of niet. Dit kleine culturele verschil tussen Frankrijk en de VS trof een oudere Franse kennis van mij tijdens een reis naar Louisiana toen de barman die een flesje bier bestelde in New Orleans gewoon de fles liet vallen en wegliep. ‘Je serveert het altijd met een glas,’ zei hij met een zucht, ‘want zo doe je dat nou eenmaal.’

3. De prijs is afhankelijk van je stoel

Terwijl in Engelstalige landen de prijs van een biertje alleen afhangt van het soort bier dat je bestelt, kan de prijs in Frankrijk ook afhangen van waar je besluit te gaan zitten. Kies je voor een zitplaats aan de bar, dan is je drankje ongeveer 1 euro goedkoper dan wanneer je aan een tafel gaat zitten. En in sommige etablissementen, zoals de chique restaurants op de Champs Elysées, kosten je drankjes een paar euro meer als je buiten zit. Dus als je uitgaat voor een drankje, onthoud dan dat als je een geweldige plek vindt, je misschien een beetje extra betaalt voor het voorrecht om daar te zijn.

Gerelateerd: Wat u kunt verwachten te betalen in Parijs en hoe u minder kunt betalen!

4. Kijk uit voor happy hours

Een welkome afkoeling in een van ’s werelds duurste steden, happy hours bieden scherp geprijsde drankjes in veel van de bars en pubs van de stad. Etablissementen die een happy hour aanbieden, plaatsen het meestal op een bord of ezel bij de ingang, zodat het gemakkelijk te herkennen is.

Gerelateerd: 10 tips om te besparen op dineren in Parijs

5. Wil je daar wat siroop bij?

In Frankrijk zijn zoete vruchtensiropen niet alleen voor lattes. De Fransen staan ​​bekend om het mengen van een verscheidenheid aan siropen met hun bier. Populaire suggesties zijn onder meer perzik, aardbei, citroen, gember, zwarte bes en munt. Je kunt ook een biertje bestellen met een scheutje grenadine – vraag gewoon naar “en tango“. Drinksiroop kost ongeveer € 0,20 – € 0,50 extra.

6. Picon-mixen in citrusvruchten

Typisch voor de regio Parijs en een groot deel van Noord-Frankrijk.picone” is een aperitief gemaakt van verse sinaasappels en gedistilleerde alcohol. Het wordt ook vaak gemengd met bier. vragen”une picon biére” aan de bar en je krijgt een zoet drankje met een vleugje citrus. Het kost je slechts ongeveer € 0,50 – € 1,50.

7. Panaché-mixen in limonade

Genaamd “zwier”, deze drank is half bier, half koolzuurhoudende limonade. Een variant genaamd “Bier Monaco” is hetzelfde maar dan met een shot grenadine. Als je op een hete zomerdag buiten op het terras bent, kan deze melange een echt verfrissende verademing zijn van de hitte.

8. Wat zit er in?

Als je de kraan in bijna elke bar, café, bistro of restaurant in Parijs controleert, vind je bijna altijd:

Kronenbourg 1664: een lichte, frisse pils gemaakt in de Elzas.

Grimbergen: Vanuit het Vlaamse gewest van België produceert dit merk een breed scala aan populaire bieren en witbieren.

Pelfort: een brouwerij die een beroemd licht bleek bier met dezelfde naam produceert, geproduceerd in de regio Nord de Pas Calais in Noord-Frankrijk.

Andere bieren die veel voorkomen zijn onder meer het Belgische witbiermerk Leffe, het Belgische pilsener Stella Artois en de Nederlandse lagers Heineken en Grolsch.

Gerelateerd: De unieke biercultuur van Lille proeven voor minder

9. Kerstbier

Sommige brouwerijen brouwen met Kerstmis een partij verwarmende, hoppige speciaalbieren die bekend staan ​​als “les bieres de noel”. Brasserie Schutzenberger en Meteor, twee brouwerijen uit de Elzas, produceren populaire bieres de noel die in december in bars en supermarkten te vinden zijn.

10. Traditioneel Frans bier uit de regio Calais

Bekend als “bier de garde‘, deze amberkleurige of gouden bieren zijn meestal moutig en bevatten veel alcohol. Enkele bekende biere de garde brouwerijen in Frankrijk zijn Trois Monts, Jenlain en Brasserie Castelain. Hoewel ze in Parijs niet vaak van de tap te vinden zijn, kunnen ze worden opgehaald in de meeste supermarkten of speciaalbier- of wijnwinkels.

Bonus goedkope tip: Als u echter bier wilt proeven op uw hotelkamer, is dit de goedkoopste manier, een fles van 75 cl kost minder dan 3 euro in de meeste lokale biersupermarkten.

Gerelateerd: Gids voor winkelcentra in Parijs

Santé!