Parijs: Moet je een Navigo-ticket kopen?

Iedereen wil zich een local voelen Parijs, en met de metro reizen is een van de beste manieren om die status te bereiken. Maar is het de moeite waard om de sprong te wagen en een transitticket genaamd Navigo te bestellen? Laten we het opsplitsen.

Navigatie

De Navigeer editie is een kaart waarmee je het metro- of bussysteem kunt betreden door simpelweg op de kaart te tikken bij een tourniquet of aan boord. Er zijn geen papieren tickets. Geen herhaalde bezoeken aan de machine. Als de kaart voor een week of een maand is opgeladen, kun je in een bepaald gebied zo vaak als je wilt de metro, bus of tram nemen.

Afhankelijk van uw abonnement dekt Navigo slechts een bepaald aantal van vijf zones in de grotere regio van Parijs. De meeste bezoekers zullen alleen zones 1-2 bezoeken, maar u kunt indien nodig in zones 1-5 kopen. Voor toegang tot de buitenste zones kunnen aparte “add-on” tickets worden gekocht voor afzonderlijke reizen naar Versailles of de luchthaven.

Het is een gemak voor de dagelijkse forens, maar de Navigo zal niet altijd de beste vriend van de budgetreiziger zijn.

Korte bezoeken

Als je maar een paar dagen in Parijs bent, denk ik dat je er niet eens aan moet denken. Er zijn geen kosten verbonden aan een maand- of weekkaart en je kunt gewoon vertrouwen op boekjes of 10-ticketpakketten die je aan een gereduceerde prijs van € 14,90 hebt gekocht. Je krijgt dus 10 ritten verdeeld over zoveel mensen als je wilt. Houd er rekening mee dat papieren tickets tegen 2021 worden uitgefaseerd, dus u wilt misschien niet te veel boekjes inslaan.

Wandelen is ook de beste manier om de stad te verkennen.

Echt lange bezoeken

Als je langer dan drie weken blijft, kun je kiezen voor een maandelijkse Navigo voor € 75,20 voor alle zones, inclusief alle 20 arrondissementen van Parijs. Net als bij de weekpas, moet je een kaart kopen en er een foto van maken.

Deze tickets starten aan het begin van de maand en hebben als voordeel dat weekkaarten dat niet doen. In het weekend (vrijdag middernacht tot zondag middernacht) en op feestdagen kun je met tickets naar elke zone reizen. Dus als je weekendtrips plant naar VersaillesU kunt een maandkaart gebruiken in Disneyland, de luchthaven of waar dan ook buiten het centrum van Parijs.

De kans is groot dat als je hier een paar weken bent, je genoeg hebt gelopen om het comfort en gemak van de metro meer dan eens per dag van pas te laten komen.

Waar het op neerkomt:

Plan het. Als je om wat voor reden dan ook voor een langer verblijf van drie weken in Zone 4 verblijft, kun je overwegen om een ​​maand- of weekpas aan te schaffen om geld te besparen.

Maar als jij blijf in het centrum vergeet de Navigo-pas voor een paar dagen. Het zou zonde zijn om je zuurverdiende geld te verspillen aan een Navigo die je uiteindelijk toch niet gaat gebruiken.

Wat denk je?

Ben je het eens met onze beoordeling van de Navigo-editie? Heb je het gekocht toen je in Parijs was? Vertel ons over uw ervaring in de opmerkingen hieronder.