Reistips Florence: 10 manieren om te besparen op je reis

Als hoofdstad van Toscane staat Florence bekend om zijn renaissancekunst en architectuur, levendige culturele scene, heerlijk eten en wijn, en… drukke straten vol toeristen. In het hoogseizoen heeft Florence zelfs meer bezoekers dan de lokale bevolking!

Het is niet verwonderlijk dat de populariteit van Florence ook betekent dat de prijzen veel hoger zijn dan we zouden willen.

Maar Cheapos weet dat je terug kunt blijven komen naar deze geweldige Italiaanse stad als je een paar budgettips opvolgt.

4. Kies je hotel verstandig

Het kiezen van een plaats kan een winnend ticket zijn om geld te besparen op uw reis naar Florence. Wilt u vanuit uw kamer uitzicht op de Ponte Vecchio? Wees bereid om te besteden. Gelukkig is Florence niet zo’n grote stad als Rome, dus je hoeft niet in het centrum te verblijven om op loopafstand van veel van de populairste attracties te zijn. Lees onze gids over de wijken van Florence om wat tips te krijgen en te beslissen welk gebied het beste bij je past.

Met zoveel familiehotels en onafhankelijke hotels die nog steeds actief zijn, zijn er budgethotels te vinden in populaire delen van Florence. Hier zijn bijvoorbeeld 5 goedkope hotels in de buurt van de Duomo voor minder dan 100 euro.

5. Win lokaal advies in

Of het nu gaat om afhaalpizza’s of het vinden van de beste winkels, vraag een local (of een paar van de beste resultaten) waar en wat zij aanbevelen. Online beoordelingen zijn geweldig, maar ze kunnen het echte, persoonlijke ding niet verslaan. Ook hebben de leukste plekken soms niet veel informatie online.

6. Eet tijdens de lunch

Een van de grootste aantrekkingskrachten voor veel mensen die Italië bezoeken, is genieten van het eten. Geniet van lokale gerechten zonder uw budget te overschrijden door uw maaltijden te beperken tot voornamelijk menu-items tijdens de lunch – u bespaart niet alleen geld, maar u krijgt ook meer seizoensgebonden gerechten aangeboden, zodat u een verscheidenheid aan gerechten kunt proberen wanneer u ‘ bestel niet a la. kaart Bekijk al onze dinertips in Florence.

Vergeet niet om weg te lopen van alle toeristische plekken voordat u gaat eten of drinken. Op avonden dat je te gestrest bent om te koken of een broodje klaar te maken, kun je altijd een pizza pakken of een van onze favoriete panini-winkels bezoeken.

7. Vlieg niet naar Florence

Er zijn geen directe vluchten naar Florence vanaf Amerikaanse luchthavens, en u zult waarschijnlijk veel meer betalen (tot enkele honderden dollars) om van en naar Florence te komen.

Vlieg in plaats daarvan naar Rome of Milaan (Emirates heeft van tijd tot tijd geweldige aanbiedingen) en breng een paar uur – en €40 of minder – door in de trein naar de stad. Een vlucht naar Florence is over het algemeen duurder dan een vlucht naar Milaan of Rome, zelfs vanaf grote Europese hubs zoals Barcelona en Londen.

Vind goedkope vluchten naar Italië met CheapoSearch.

8. Let op wat je drinkt

Let goed op wat je drinkt, en we bedoelen niet alleen alcohol. Drankjes in het algemeen, vooral in het centrum van Florence, kunnen een grote tab dragen. De lente is de tijd voor af en toe een espresso, cappuccino (maar nooit ’s middags!) of een glas Italiaans rood, maar de rest van de tijd neem je je eigen herbruikbare waterfles mee – er zijn fonteinen in de stad en kraanwater is drinkbaar.

En als je van wijn houdt, doe dan wat de lokale bevolking doet en koop het van de tap of koop het in de supermarkt.

9. Strategisch winkelen

Koop niets in de winkels in de buurt van de Duomo of de Uffizi, zelfs niet in het winkelcentrum als je het kunt vermijden. Tenzij je natuurlijk van hoge prijzen houdt.

Dwaal in plaats daarvan door de zijstraten op zoek naar kleine buurtwinkels om de beste ambachtelijke eetwaren en unieke souvenirs te vinden om mee naar huis te nemen. Houd er rekening mee dat als je weinig tijd hebt in het museum, de officiële cadeauwinkel misschien de beste keuze is voor een goede prijs.

10. Denk aan kaartjes

Wat uw tijd- en geldprioriteiten ook zijn in Florence, denk erover na voordat u uw tickets koopt. Kerken en musea zijn om elke hoek en de meeste vragen een vergoeding. De meeste mensen willen op zijn minst de kunstgalerijen Uffizi en Accademia zien, evenals de Duomo. Vooraf online kopen bespaart u wachten in de rij, maar kost extra. Combinatietickets bieden in de meeste gevallen 10% korting.

En voor iedereen die denkt echt alles te willen zien, is er de Firenze Card, een pas voor 72 uur om de wachtrij over te slaan om 72 monumenten en musea van de stad te zien voor € 85. Als je besluit dat dit iets voor jou is, voeg dan de Firenze Card+ toe voor nog eens € 7 om alle transit in Florence te omvatten terwijl je door de sites op de lijst raast. Het kan de moeite waard zijn, vooral in het hoogseizoen, wanneer de ticketprijzen stijgen en de wachtrijen lang zijn.

Budgethotels in Florence

Bekijk onze hotelgids in Florence om de juiste kamer voor u te vinden.

Ben je in Florence geweest? Laat ons in de comments weten hoe je bespaart op reizen!