Restaurants in Londen: 10 manieren om te besparen op uit eten gaan

Londen heeft duizenden restaurants die elke denkbare keuken serveren. Hoewel ze ook elk budget dekken, hoe weet u waar u moet beginnen? En wetende dat er zoveel keuzes zijn, kan een teleurstellende, dure maaltijd nog bitterder maken.

Overweeg de onderstaande tips om je te helpen bij het navigeren door je restaurantreis in Londen. Ze zouden u moeten helpen een paar pond op het budget te besparen en u in de richting van geweldige nieuwe gerechten te wijzen.

1. Vermijd toeristenvallen

Niemand wil zich een opgelichte toerist voelen die meer betaalt voor slecht voedsel. De eerste regel is om niet op toeristische plekken uit eten te gaan. Kijk waar Londenaren kunnen gaan eten, zoals Soho of Shoreditch.

Hoewel die plaatsen niet per se goedkoop zullen zijn, bieden ze waarschijnlijk een veel betere eetervaring dan bijvoorbeeld een van de overvloedige eetgelegenheden op de hoek van Leicester Square. Denk vooruit, want een beetje planning kan je behoeden voor een teleurstellende maaltijd.

2. Doe je onderzoek

Er zijn tal van goedkope opties in heel Londen, maar een ander voordeel van plannen is dat je weet waar je naar op zoek bent! Time Out London’s Cheap Eats heeft tal van aanbevelingen. U kunt zoeken op gebied of contact opnemen met uw hotel.

Hier zijn 10 goedkope restaurants verspreid over de stad.

3. Mis het hotelontbijt niet

Bij de meeste hotels in Londen zit het ontbijt bij de kamerprijs inbegrepen. (Dit zijn onze favoriete budgethotels in Londen.) Een Engels etentje (of zelfs gewoon thee en toast) is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je niet uitgehongerd bent en tegen lunchtijd verspilt aan snacks!

We ontbijten graag bij Celtic Hotel, Luna & Simone Hotel en Arosfa Hotel. Een uitgebreid ontbijt betekent dat je een lichte lunch kunt halen bij de supermarkt, een van de goedkope broodjeszaken zoals Pret a Manger of de markt. Daarover gesproken…

4. Denk aan verkopers, voedselkarren en afhalen

Ga niet voor lekker eten met alleen een gesteven linnen tafelkleed. Curb levert straatvoedselverkopers op locaties in heel Londen.

En vergeet het simpele plezier van afhalen niet. Genieten van chips bestrooid met zout en azijn, gegeten uit de verpakking op een koude avond is een Britse traditie bij een bezoek aan Buckingham Palace!

5. Vergeet de kroeg niet!

Een geweldig pubbezoek kan zowel eten als drinken zijn, aangezien velen redelijk geprijsd eten serveren. Het is leuk om een ​​lokale pub binnen te gaan voor een lunch en een pint. De regel van de toeristenval is ook van toepassing bij het kiezen van een pub (en – als algemene vuistregel – sluit elke plaats uit met ‘de beste fish and chips in Londen’).

Ze zijn ook een geweldige plek om een ​​ander Brits instituut te proeven: de Sunday Roast. Hier zijn onze keuzes voor onze favoriete pubs om van je steak te genieten.

6. Knip de lunch uit

Als je een aantal van de trendy restaurants van Londen wilt bezoeken, is het de moeite waard om tijdens de lunch een bezoek te brengen, wanneer de prijzen veel goedkoper kunnen zijn. Zoek naar vaste lunchaanbiedingen.

7. Eet op lokale markten

Londen heeft verschillende bloeiende markten in de stad. Borough Market is misschien wel een van de meest bekende, maar naast verse producten hebben ze ook een aantal voedselverkopers om je goedkoop te vullen.

Global Kitchen op Camden Locks Market is dagelijks geopend en biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan kraampjes die alles serveren, van Turks en Ethiopisch tot Jamaicaans en Braziliaans.

Hier zijn nog enkele openluchtmarkten in Londen die een aantal betaalbare voedselopties bieden.

8. Overdrijf het niet met je advies

Controleer de cheque nogmaals voordat u de server een fooi geeft. Vaak worden er automatisch servicekosten in rekening gebracht, waardoor u geen geld op tafel hoeft te laten liggen. Opdienpersoneel vertrouwt ook minder op fooien om hun loon te betalen dan in de Verenigde Staten, dus Britten zijn meestal minder genereus met fooien dan hun Noord-Amerikaanse tegenhangers.

Over het algemeen is onze typische fooigrootte dichter bij 10% dan 15% – hogere fooien zijn echt een beloning voor uitzonderlijke service. Bekijk onze gids voor het geven van fooien in Londen voor meer informatie.

9. Bestel kraanwater en BYOB

Het is prima (en veilig) om kraanwater bij je maaltijd te vragen in plaats van duur flessenwater.

Een andere manier om te besparen op drankjes is door te zoeken naar restaurants die Bring Your Own Bottle/Booze of BYOB aanbieden. Voor een paar pond kun je wijn of bier naar keuze meenemen en hoge restauranttoeslagen vermijden.

Hier zijn drie restaurants die BYOB aanbieden in Londen.

10. Bespaar met websites en apps

Met zoveel kortingsbonnen en kortingskaarten online voor zowel ketens als chique eetgelegenheden, waarom de volle prijs betalen? We hebben vier ideeën bedacht voor websites en apps om erachter te komen of restaurants serieuze kortingen hebben.

Jouw advies

Hoe bespaar je op uit eten gaan in Londen? Vertel het ons in de reacties hieronder!