Spanje: 8 over het hoofd geziene plaatsen om te bezoeken

Toen ik in Barcelona woonde, ontmoette ik veel Europeanen die naar de VS reisden. Ik vraag ze altijd waar ze naartoe zijn gegaan, ik vraag me af welke plaatsen ze hebben gelokt.

De waarheid is dat ik, op zeldzame uitzonderingen na, het antwoord op mijn eigen vraag weet. Het is onvermijdelijk dat de meeste antwoorden Californië (Los Angeles + San Francisco), Las Vegas, de Grand Canyon of New York en Florida.

Dit zijn de grote honden als het gaat om toeristische plekken in de VS, en misschien niet voor niets, hoewel mijn hart altijd een beetje inzinkt als ik denk aan wat ze hebben gemist. En in kleinere steden? Of Yellowstone? Of de snelweg 101 tussen Washington en Californië? Ik zou door kunnen gaan.

Maar hetzelfde geldt in Spanje. Grote toeristische plekken krijgen de meeste aandacht, dus vakantiegangers negeren veel over het hoofd geziene regio’s. Terwijl Barcelona, ​​Madrid en Sevilla zeker een bezoek waard zijn om de hype waar te maken, zullen slimme reizigers tijd geven om minder gereisd te dwalen. Hier zijn acht plaatsen in Spanje die meer liefde verdienen.

Tenerife

Tenerife, het grootste van de zeven Canarische eilanden, ligt net voor de westkust van Afrika. Het eiland is vooral bekend om de indrukwekkende vulkaan die vanuit het centrum oprijst, de massieve berg Teide. De vulkaan en enkele van de omliggende gebieden staan ​​op de Werelderfgoedlijst en maken deel uit van het grotere Teide National Park. Het is gemakkelijk om de top van de Teide te bereiken met de tram en op korte afstand van de krater.

Hoewel Teide de meest indrukwekkende plek van Tenerife is, biedt het eiland veel meer dan bergen. Het is ook populair bij strandgangers en iedereen die het hele jaar door warm weer wil. Canarisch eten is anders (en heerlijk) dan eten op het vasteland, en nippen aan lokale wijn is een goede manier om de middag door te brengen.

Hoewel populair bij Noord-Europese toeristen, worden de Canarische Eilanden vaak over het hoofd gezien door bezoekers van buiten Europa. Er zijn directe vluchten vanuit Madrid of Barcelona, ​​en dan vluchten en veerboten tussen de zeven eilanden.

Nog een paar plaatsen

Er zijn veel andere steden en regio’s die een plaats op deze lijst verdienen. Ik heb het tenslotte nog niet eens gehad over de wijn van La Rioja, de witgekalkte dorpjes van Andalusië of de ruige en surfvriendelijke stranden van Baskenland. Wanneer u Spanje bezoekt, moet u wat tijd overhouden voor de over het hoofd geziene steden en kleine dorpjes, aangezien deze over het hoofd geziene plaatsen misschien wel uw meest memorabele ervaringen hebben.