Tips voor het bezoeken van de populairste attracties van Amsterdam

De afgelopen jaren is het toerisme in Amsterdam naar nieuwe hoogten gegroeid. Nu trekken jaarlijks bijna 20 miljoen bezoekers naar de stad, waardoor zelfs toeristen klagen dat er te veel toeristen zijn.

De eis om het Anne Frank Huis te betreden heeft zijn rivaal gevonden in het Van Gogh Museum, terwijl het Rijksmuseum sinds de heropening in 2013 veel bezoekers trekt. De rosse buurt is bijna elke avond vol en de feestpleinen lijken nooit op te houden. om leeg te zijn van, nou ja, feestgangers.

In eerdere berichten hebben we het gehad over alternatieven voor de populairste attracties van Amsterdam, maar zelfs met de groeiende drukte zijn de grootste attracties van Amsterdam een ​​bezoek waard. Zelfs tijdens het hoogseizoen zijn er nog steeds gemakkelijke manieren om u te helpen genieten van de meest populaire attracties.

Met deze eenvoudige tips en een beetje geduld kun je overleven en bloeien tussen de drukte op de beroemdste plekken van Amsterdam.

Vroeg aankomen. Herhaal: kom vroeg.

We weten dat het een goed idee is, maar we kunnen deze tip nog steeds niet genoeg benadrukken. Rise and shine timing is de sleutel als het gaat om het verslaan van de drukte in Amsterdam. Vertrouw niet op slecht weer of verwacht langzamere doordeweekse bezoeken om wachtrijen te verminderen. Plan om vroeg op te staan ​​en uit te gaan, en doe het. Bovendien heb je een extra stimulans, want er zijn genoeg plekken om een ​​Nederlands ontbijt of pannenkoeken te pakken voor een vroege ochtendboost.

Koop tickets online of kom vroeg om de wachtrij te verslaan

Bezoek het museum de avond ervoor, sta vroeg op en ga er zo dicht mogelijk bij openingstijd heen. Als het het Anne Frank Huis is, moet je online kaartjes kopen. Kom echter minimaal 30 minuten voor opening naar het Van Gogh Museum. Je kunt slapen na je reis, maar je kunt de kostbare kunstwerken die alleen in Amsterdam bestaan ​​niet zien als je op het vliegtuig naar huis stapt.

Wees voorbereid op de komende dag

Zorg ervoor dat u het hotel klaarmaakt voor de avonturen van de dag. Terwijl je wacht tot de deuren opengaan, pak je regenkleding in als de voorspelling bewolkt is, zonnebrandcrème als de lucht helder is en water, snacks en iets om te lezen.

Anne Frank Huis

Je kunt het niet vangen. En je kunt niet op het gehoor spelen. Als je dit historische huis wilt zien, moet je voorbereid zijn. De rij was vroeger zo lang dat je het dagboek van Anne Frank letterlijk van kaft tot kaft kon lezen terwijl je wachtte om het museum binnen te gaan. Tickets zijn nu alleen online verkrijgbaar, dus je moet vooruit plannen. Opdagen zonder plan is een van de grootste fouten die nieuwkomers maken in Amsterdam.

Lees voor een uitgebreider overzicht onze volledige gids voor het kopen van Anne Frank Huis-tickets. Hier zijn enkele hoogtepunten uit dit artikel.

Kaarten vooraf kopen

Dit is de gemakkelijkste manier om talloze uren te besparen op je reis naar Amsterdam. En je kunt het online doen voordat je op reis gaat. Neem de tijd en gebruik je creditcard om kaartjes te kopen op de website van de Anne Frank Stichting.

Ervaar elke centimeter ruimte

Eenmaal binnen is het gemakkelijk om de lege kamers te zien waar Anne Frank en haar familie zich twee lange jaren hebben verborgen. Maar ben van plan hier een beetje rond te hangen. Koop en visualiseer de scène zoveel mogelijk, want dit is het meest unieke deel van het museum.

Maar eerder – sommige van deze plaatsen zijn al gepland om met glas te worden afgesloten.

Van Goghmuseum

Het Van Gogh Museum is een open en luchtig museum dat gemakkelijk in één bezoek te bedienen is… als je de drukte kunt verslaan. Met een van de grootste collecties Van Gogh-schilderijen ter wereld is het museum razend populair en trok het de afgelopen jaren meer dan 1,9 miljoen bezoekers.

Je hebt geen audiogids nodig

De lay-out is gemakkelijk te volgen – de werken van de kunstenaar worden chronologisch tentoongesteld over de 10 jaar van het werk van de kunstenaar op drie verdiepingen. De grote tekst op de muren geeft voldoende uitleg over het leven en de stijl van Van Gogh, dus betaal niet extra voor de audiogids.

Verspil geen tijd met het maken van foto’s

Sterker nog, denk er niet eens aan om foto’s te maken, want die mogen nergens in het museum. Dit slimme beleid is speciaal ontworpen om te voorkomen dat te veel smartphones het bekijken van Van Goghs meesterwerk in de weg staan.

Gemengde werken van andere kunstenaars

Verrassend genoeg is niet alles wat je aan de muur ziet Van Gogh. In de Van Gogh-zalen van het museum hangen schilderijen van andere bekende namen als Monet, Gauguin en Manet. Vreemd? Ja, maar daarom vertellen we het je van tevoren. Het lezen van die posters is belangrijker dan je denkt!

Rijksmuseum

Het Rijksmusuem heeft tientallen zalen op vier verdiepingen die duizenden kunstwerken tentoonstellen, waardoor bezoekers door het labyrint van het gebouw kunnen navigeren. Het herbergt ook een schat aan relikwieën uit 900 jaar geschiedenis, dus het is geen verrassing dat het gemakkelijk een buitengewone ervaring kan worden. Om tijd te besparen en te genieten van uw bezoek, is het belangrijk om te weten hoe u bij de beste kunstwerken kunt komen.

Ontvang een gratis plattegrond van het museum

De plattegrond van het Rijksmuseum is de spil van uw bezoek. Deze gratis brochure is verkrijgbaar bij de informatiebalie. (Pro-tip: je kunt het ook downloaden voordat je gaat.) Het is een geweldige zakgids die je een overzicht geeft van waar alle tophits zijn.

Op de tweede verdieping bevindt zich Rembrandts “Nachtwacht” (Nachtwacht) en een aangrenzende gang die bekend staat als de Eregalerij, waar verschillende werken van Vermeer, Steen en anderen zijn ondergebracht. Een ander gebied dat altijd populair is, is de Breitner, Gabriel en Van Gogh kamer op de eerste verdieping, die meerdere meesterwerken herbergt.

Gebruik galerijkaarten om snel hoogtepunten te vinden

Weet u niet waar u op moet letten bij het betreden van de galerij? Zoek naar met de hand gelamineerde informatiekaarten met details over de specifieke kunstwerken in elke kamer.

Een speciale traktatie

We raden een bezoek aan de 19e-eeuwse bibliotheek van het Rijksmuseum op de tweede verdieping ten zeerste aan om de overgebleven architectuur en boekencollectie tot vier verdiepingen hoog te bewonderen.

Vooraf boeken

Wil je van tevoren een kaartje kopen en de ticketrij helemaal overslaan? Dat kan je hier doen.

Wallen

Ondanks zijn stoffige en louche reputatie, is de Wallen van Amsterdam eigenlijk best veilig. Er is altijd veel politie in de buurt en er hangen veel verborgen camera’s op straat. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je alleen op een lege straat staat, want in positieve of negatieve zin is het blok zelden stil.

Pas op voor bedwelmende middelen

De grootste zorg voor bezoekers zijn meestal dronken toeristen, zoals weekends vrijgezellenfeesten. Hoewel de meeste van deze zwervende groepen gewoon een goede tijd zijn, kunnen ze soms een beetje intimiderend en uit de hand lopen. Let gewoon op je omgeving en het komt goed.

Wanneer te bezoeken voor een zachtere ervaring?

Om de overweldigende kant van de Wallen te vermijden, kun je het beste rond het middaguur en de vroege avond (vóór 20.00 uur) wandelen. Als je op zoek bent naar een minder sexy tijd om te bezoeken wanneer er minder vrouwen in de ramen zijn, bezoek dan tussen 18:00 en 20:00 uur, wanneer er veel diensten zijn. Tijdens deze dinerpauze zijn veel ramen leeg, de gordijnen dicht.

’s Avonds wordt de pret groter

Meestal na 20.00 uur. is de beste tijd om de Wallen levend te zien, een beetje luidruchtig en met een donkere karmozijnrode tint. Als je dronken toeristen en grote drukte aan kunt (of zoekt), kom dan hier ’s avonds voor een groots feest. Houd altijd uw portemonnee bij de hand en uw portemonnee dichtgeritst en verwacht dat de meeste bars en cafés in de omgeving erg toeristisch zijn.

Gerelateerd: 5 tips om de feestscène van Amsterdam te overleven

Een interessante keuze voor budgethotels

Verrassend genoeg is dit echt een goedkope plek om te verblijven. Houd er rekening mee dat we alleen aanraden hier te blijven als de scène op de Wallen jouw idee van plezier is. Als dat zo is, kunt u geweldige deals vinden rond de € 100 bij budgethotels zoals Hotel International en Winston Hotel.

Bekijk anders al onze budgethotels in Amsterdam. We hebben tal van andere opties weg van de leuke chaos van de Wallen.