5 traditionele Londense pubs die een bezoek waard zijn

De Dickens Inn heeft een aantal unieke balkons waar u heerlijk kunt genieten van een drankje. Foto: SpirosK

Toen ik in het buitenland woonde, was een van de dingen die ik het meest miste aan Londen het comfort en de gezelligheid van een traditionele pub (vooral een Sunday Roast!). Spanje heeft tapasbars en Duitsland heeft brouwerijen. Brazilië heeft zijn boteco en Marokko zijn theewinkels. Maar de traditionele oude pub doet het echt goed in Engeland.

Tegenwoordig zijn veel Londense pubs omgebouwd tot trendy gastropubs, terwijl andere, modernere kroegen hun best doen om een ​​ouderwetse uitstraling te krijgen.

Desalniettemin zijn de pubs, die honderden jaren zorgvuldig bewaard zijn gebleven, een geweldige plek voor elke bezoeker om te genieten van de traditionele Engelse cultuur en het dagelijkse leven in Londen te zien.

Lees voordat je vertrekt onze gids over drinken in een traditionele Londense pub. Klaar voor een pint? Hier zijn vijf van de beste manieren om je kroegentocht in Londen te beginnen:

Whitby’s perspectief

57 Gewikkelde muur
E1W 3SH

Deze pub in Docklands markeert de plek waar in 1520 vissers, matrozen, smokkelaars en piraten kwamen langs. Helaas verwoestte een brand alles behalve de stenen vloer, en de pub werd herbouwd in 1770. In de 17e eeuw bezocht Samuel Pepys deze drinkplaats, dus de bovenverdieping kreeg de toepasselijke naam “Pepys Dining Room”. In de afgelopen jaren heeft de bar mensen als Frank Sinatra, Richard Burton en Kirk Douglas aangetrokken.

The Prospect of Whitby is perfect gelegen aan de rand van de Theems, waardoor het de ideale plek is om uit te kijken over de rivier en de stad Londen in u op te nemen, terwijl u geniet van het comfort van een echte lokale pub.

George’s Inn

77 Borough High Street
Southwark, SE1 1NH

The George Inn ligt verscholen van de drukte van Borough Market en enkele van de meest iconische moderne gebouwen van Londen. Dit is een perfect bewaard gebleven klein deel van het oude Londen. De vroegste verwijzing naar de herberg dateert uit 1542. op de kaart, maar George moest worden herbouwd na de 1676 De brand in Southwar verwoestte het oorspronkelijke gebouw.

Tegenwoordig is George beroemd om zijn houten galerijen die de voorkant van het gebouw bepalen. Het eenvoudige houten interieur heeft genoeg knusse hoekjes om te ontsnappen aan de kou en te genieten van een lekker biertje, en in de zomermaanden is het enorme buitenterras populair bij zowel stadsmensen als marktkooplieden.

Wapens van Argyll

18 Argyll Street
Soho, W1F 7TP

Het immer populaire en speciale Argyll Arms is strategisch gelegen net buiten Oxford Street, waardoor het de keuze is van zowel kantoorpersoneel, theaterbezoekers als West End-shoppers. Gebouwd in 1742, werd de Argyll gerenoveerd in 1897 toen “snugs” in de mode kwam, en de bar was verdeeld in een aantal sierlijk versierde kleine secties waar gokkers privé konden drinken. Een paar jaar later eisten regelgevers dat sommige van de schotten moesten worden verwijderd om het “onsmakelijke” fenomeen te voorkomen, en Argyll nam de vorm aan die het nu is.

De prachtig geëtste glazen wanden, mahoniehouten bar en lambrisering hebben zelfs de Blitz overleefd, en de Argyll blijft een van de meest sfeervolle pubs van Londen. Liefhebbers van bier kunnen zich ook verheugen, want Argyll heeft enkele van de beste echte ales van het VK en de selectie verandert voortdurend, wat shoppers nog een reden geeft om terug te blijven komen.

Holly Bush

22 Holly Mount
Hampstead, NW3 6SG

Een echte traktatie weggestopt in een van de oudste dorpen van Londen, The Holly Bush is een van die zeldzame stadsbewoners die erin slagen je ver naar een landelijke schuilplaats te vervoeren. De pub werd geopend in het begin van de 19e eeuw, maar is gehuisvest in een gebouw dat dateert uit 1640, met de originele open haarden, houten cabines en eikenhouten lambrisering nog steeds intact en prachtig bewaard gebleven.

De warme, uitnodigende sfeer van de pub trekt je naar binnen, net als de vele verschillende dynamieken die plaatsvinden als je de konijnenkamers in en uit dwaalt. Van romantisch gefluister aan intieme tafels bij het vuur en wandelaars die tanken na een stevige wandeling op Hampstead Heath, tot familiebijeenkomsten aan lange tafels in de achterkamers, dit is een speciale plek die belichaamt wat een traditionele pub zou moeten zijn.

Dickens Inn

Marmeren dijk
St Katharines Road, E1W 1UH

De Dickens Inn is een geweldige manier om te genieten van de rust van St Katharines Dock. Deze pub heeft echter een interessante geschiedenis en is zeker een bezoek waard! Het houten frame waarin de Dickens Inn is gevestigd, werd in 1775 en helaas in de jaren 1820 gebouwd als een kruidenmagazijn. werd dichtgemetseld om te passen bij de modernisering van de kade.

Bijna 150 jaar later ontdekten architecten wat eronder lag en om het gebouw te redden, moesten ze het 70 meter over het dok verplaatsen om plaats te maken voor nieuwe woningen. Het houten frame is zorgvuldig gerestaureerd in de stijl van een 18e eeuwse herberg met balkon en in 1976. geopend door de kleinzoon van Charles Dickens.

Je favoriete bars in Londen

Als je nog meer ideeën nodig hebt, bekijk dan onze lijst met onze 10 favoriete pubs in het centrum van Londen. Heb je een favoriete reep die je zou aanraden voor onze lijst? Vertel ons erover in het opmerkingengedeelte.