Budget reisgids naar Bremen, Duitsland

Bremen, een van de 38 UNESCO-werelderfgoederen van Duitsland, is een prachtige stad vol indrukwekkende architectuur, een indrukwekkende oude stad, speelse openbare kunst, Grimm-folklore en onderweg veel goedkoop entertainment.

Het beste van alles is dat u de belangrijkste bezienswaardigheden van Bremen in slechts één dag kunt bezoeken!

Met buskaartjes vanuit Berlijn die slechts € 1 kosten, kan het een supergoedkope tour door Noord-Duitsland zijn. Om het meeste uit uw bezoek te halen, hebben we de ideale route samengesteld om u door de stad te leiden, zodat u kunt proeven wat u in dit charmante juweeltje kunt vinden.

Meer artikelen over reizen in Duitsland:

Aankomst op het centraal station

Het maakt niet uit hoe lang je blijft of waar je vandaan komt, je komt vrijwel zeker in de stad aan op of nabij het centraal station van de stad. Dit fantastische bakstenen gebouw met strepen en sierlijke details is het bekijken waard. Neem een ​​paar minuten de tijd om van de gevel te genieten en een snelle indruk te krijgen van de geschiedenis van de stad vanaf de gigantische tegelmuurschildering in de stationshal. U vindt hier een Rossmann-apotheek en er zijn twee supermarkten (Edeka en ALDI) aan het einde van het station als u uw voorraad wilt aanvullen voordat u verdergaat.

Een klein filiaal van het VVV-kantoor aan de linkerkant van de inkomhal kan u voorzien van een basiskaart van de stad. Er zijn kluisjes op het station in de buurt, waar je voor slechts 3 euro je bagage kunt stallen.

Loop langs de torenhoge windmolen

Vanaf hier ligt de oude binnenstad van Bremen op korte loopafstand. Je passeert eerst een prachtige, grijze windmolen, omgeven door bloemen in de lente en zomer, die (geloof het of niet) het meest gefotografeerde object in de stad is. Je weet dat je de goede kant opgaat als je een beeld van een kudde varkens passeert!

Als u de voetgangerszone volgt, komt u direct bij het oude en nieuwe stadhuis, St. De Petri- en Liebfrauen-kerken, het Roland-beeld en het beeldhouwwerk van de Bremer stadsmuzikanten bevinden zich allemaal tussen de twee doordeweekse markten.

Bezoek het stadhuis

De enige manier om het rijkelijk versierde stadhuis van binnen te zien, is door te betalen voor een rondleiding van een uur bij de toeristeninformatie. Gidsen spreken Duits en Engels. Een toegangsprijs van €5 geeft je toegang tot het trappenhuis, de balzaal en de grote raadszaal, inclusief de gouden kamer. De lange geschiedenis van de Vrije en Hanzestad wordt verteld aan de muur van de hal, met beelden, ingewikkeld houtsnijwerk, glas-in-loodramen, hangende modelschepen en kunstwerken. Tours lopen meerdere keren per dag en kunnen vooraf online worden gekocht.

Doe een wens aan de ezelspoten bij dit beeld gebaseerd op het gebroeders Grimm-sprookje De stadsmuzikanten van Bremen. Foto: Paul Kocho


Doe een wens voor een speelse sculptuur

Aan de westkant van het stadhuis staat een sculptuur van de Bremer stadsmuzikanten, een groep van vier gebroken dieren, zoals de gebroeders Grimm zouden zeggen, die een dief afschrikten door op elkaars rug te gaan staan ​​om zichzelf groter te laten lijken. Houd beide benen van de ezel vast om je verlangen te uiten. Voor het stadhuis staat Duitslands grootste standbeeld van Roland, een populair symbool van persoonlijke en economische vrijheid.

Tijdens de gematigde maanden kun je St. Peter’s Tower om dit centrale gebied te zien. De toegang tot beide kerken is gratis, maar de hoogtepunten van de gebouwen – mozaïeken, steengravures, sculpturen, gedetailleerde ijzeren deuren – zijn van buitenaf zichtbaar.

Geniet van een picknicklunch met vers voedsel van de markt

Aan de noordkant van de kathedraal is er een fontein en enkele houten banken, wat een geweldige plek is om te genieten van een picknicklunch of vers voedsel van de dagelijkse markt. Als alternatief biedt de kleine beeldentuin achter de Bremer State Legislature (het modernste gebouw in de ruimte tegenover Roland) een ander vredig toevluchtsoord.

Wandel door het unieke voetgangersgebied langs de Böttcherstrasse

In een goed gemarkeerde steeg in de richting van de rivier (let bij twijfel op de veranderende geluiden van straatmuzikanten die hier staan) is de Böttcherstrasse, een klein, prachtig voetgangersgebied dat is gered van de vernietiging door de nazi’s door straatpatroon Bremen Caffeine. – gratis koffiemagnaat Ludwig Roselius. Hier vind je speciaalzaken, diverse restaurants en bars, twee musea, een uurklokkenspel en zelfs een hotel – maar ook veel charmante details. Geef jezelf wat extra tijd om alle verborgen extra’s in deze straat te vinden.

Vanaf hier kunt u:

1. Ga naar het zuidoosten om door de steegjes van de wijk Schnoor te dwalen en loop de lange weg terug naar het treinstation langs de rivier op de brede promenade langs de rivier.

2. Rijd langs de meest noordelijke rand van de Schnoor naar Bremen’s Kunsthalle, een eerbiedwaardige kunstcollectie met wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars (€ 12), en loop dan terug door het Wallanlagen-park richting het treinstation.

3. Of ga direct terug naar het treinstation en bezoek het Übersee Museum, een uitstekende en uitgebreide collectie etnografie en natuurlijke historie (€ 7,50).

Plan met een extra dag in de stad een bezoek aan een of beide musea die je misschien hebt gemist en, als het het juiste seizoen is, een uitstapje naar het Rhododendron Park, waar je 3.600 soorten azalea’s en rododendrons kunt zien.