De meest romantische hotels in Rome voor Valentijnsdag

Een stijlvolle lobby en een vleugel in het chique en romantische Hotel San Francesco.

Zelfs op het continent dat de romantiek heeft uitgevonden, wedijveren maar weinig steden met Rome als het gaat om het creëren of cultiveren van liefde. De Eeuwige Stad staat vol met rustige paden om te wandelen, pastagerechten om te delen en verborgen hoekjes om kusjes te stelen.

Nog meer bewijs nodig? We hebben een lijst samengesteld met de 5 meest romantische plekken in Rome.

Maar elke goede minnaar weet dat een romantisch uitje niet compleet is zonder een liefdesnestje. Gelukkig biedt Rome tal van budgethotels die romantiek bieden zonder het budget te breken. Dus vertel je geliefde dat het tijd is om naar Rome te gaan!

Dit zijn onze favoriete romantische hotels in Rome:

Guesthouse “Marta”: voor budgetliefhebbers

Vaticaan en Pratis
Tweepersoonskamers vanaf € 85

Guesthouse Marta is eigenlijk een eenvoudig pension, maar met zijn afgelegen ligging (in een zijstraat bij Piazza Cavour) en prachtige decoratieve elementen (denk aan smeedijzeren bedframes en prachtige gouden stoffen), is het een geweldige keuze. voor een beetje liefde goedkoop.

Niets zegt romantiek als champagne en bloemen in je hotelkamer. Welkom bij het uitzicht op het Pantheon!

Uitzicht op het Pantheon: Romantico classico

Pantheon-Piazza Navona
Tweepersoonskamers vanaf € 111

Dit charmante en historische hostel, dat vroeger de thuisbasis was van Michelangelo, Caravaggio en meer, belichaamt het typische Rome. Elke kamer is een beetje anders, maar je kunt altijd een speciale charme verwachten, zoals kroonluchters of schansen, prachtige balkons of zelfs de koepel van het Pantheon.

Hotel Giuggioli: een moderne sfeer

Vaticaan en Pratis
Tweepersoonskamers vanaf € 77

Het tweesterrenhotel Giuggioli, gelegen op de eerste verdieping van een historisch paleis, volgt een elegant minimalistisch pad. De kamers zijn eenvoudig maar stijlvol, met handige voorzieningen (zoals een minikoelkast). Sommige hebben ook een klein balkon.

Hotel San Francesco: een extraatje

Vaticaan en Pratis
Tweepersoonskamers vanaf € 84

Klassiek ontmoet modern in het driesterrenhotel San Francesco, een voormalig seminarie in de rustige en mooie wijk Trastevere. Fonkelende marmeren vloeren en Baby Grand domineren de lobby, terwijl de kamers chique zijn met donkerhouten meubels. Sommige kamers hebben extra voorzieningen zoals jacuzzi’s, en het hotel heeft ook een prachtig dakterras, perfect voor gezellige drankjes bij zonsondergang.

U en uw geliefde zullen genieten van het elegante interieur van Hotel Boccacio.

Hotel Boccaccio: lief maar stijlvol

Vaticaan en Pratis
Tweepersoonskamers vanaf € 77

De gezellige sfeer in het eensterrenhotel Boccaccio geeft de gasten gemoedsrust en het prachtige interieur (elke kamer is uniek) draagt ​​bij aan de sfeer. Een terras versierd met planten is de kers op de betaalbare taart.

Op zoek naar nog goedkopere hotels in Rome? Bekijk onze beste budgethotels in de Eeuwige Stad of blader door de hele hotelgids van Rome.