Florence: eenvoudige tips om met een beperkt budget uit eten te gaan

Florence is een stad vol geschiedenis, kunst, muziek en ja, geweldig eten. Het goede nieuws is dat je niet rijk hoeft te zijn om goed te eten.

Of je nu Florence bezoekt of hier met een beperkt budget woont, hier zijn enkele eenvoudige manieren om je eetgeld te verhogen.

Dus boek je hotelkamer in Florence en denk na over alle heerlijke dingen die je gaat drinken en eten, van Bistecca alla fiorentina (steak special) tot de beroemde Toscaanse wijnen.

Ga naar de markt

Een bezoek aan de markten in Florence is een geweldige ervaring, want ze bieden een fantastische mix van geuren, heerlijk vers fruit en groenten en er is geen gebrek aan mogelijkheden om mensen te kijken. Vergeet ook je camera niet, want je vindt altijd wel iets leuks om te fotograferen.

Er zijn twee belangrijke centrale markten in Florence Mercato di San Lorenzo en Mercato di Sant’Ambrogio. Dit zijn beide geweldige markten die elke dag geopend zijn behalve op zondag tot ongeveer 13.30 uur

Oké, hier zijn enkele trucs die je moet weten om je kostbare euro’s te besparen als je naar de markt gaat. Veel van de eetstalletjes op deze markten zijn gericht op toeristen en dienovereenkomstig geprijsd. Ik raad een mooie lange wandeling rond de markt aan, kijkend naar elke stand. Kijk bij elke stand wie wat koopt. Ga naar de stand met de meeste locals (meestal ook de minst chique). Wees niet bang om een ​​local te vragen welke stand ze het liefste hebben.

Op markten, zoals in supermarkten, worden alle producten per kilo verkocht, dus het is altijd de moeite waard om te vragen hoeveel iets kost als je het niet zeker weet. U kunt ook op prijs bestellen. In dit geval zou je bijvoorbeeld zeggen: “Ik wil graag € 3 appels”. Op deze manier weet u altijd precies hoeveel u uitgeeft, vooral als u niet bekend bent met metrische bedragen.

Wat betreft de andere buitenverkopers die kleding en huishoudelijke artikelen verkopen… onderhandel naar hartelust! In tegenstelling tot de winkels in de stad, kun je op de markt afdingen en soms de verkoper ertoe brengen de prijs drastisch te verlagen. Als je aan het onderhandelen bent, raad ik je aan om het bedrag dat je voor het item aanbiedt al in de hand te hebben zodat de verkoper het kan zien. Zo had ik meer geluk. Succesvolle onderhandelingen!

Geniet van je picknick

Voor toeristen die Florence bezoeken, wordt het eten van elke maaltijd snel duur. Gelukkig heb je toegang tot geweldige producten en lokale gerechten, dus in plaats van naar een ander restaurant te gaan, neem je een pauze en koop je wat verse groenten San Lorenzo-markt en wat lokale kazen en brood Sant’Ambrogio. Je kunt zelfs supermarkten in de stad bezoeken voor goedkopere maar kwalitatief goede etenswaren.

Waar ga je nu picknicken? Je kunt overdag naar een van de vele openbare parken van Florence gaan Le Cascine-park of ergens langs de lengte Arno Rivier zou een goede keuze zijn. Ik zou ook aanraden om naar een van de grote pleinen te gaan, bijv Piazza Santa Croce of Piazza della Repubblicaomdat ze perfect zijn om mensen te kijken.

Ik raad ook een bezoek aan Boboli-tuinen ga picknicken, want de prachtige tuinen bieden veel ruimte. De Boboli-tuinen hebben echter een toegangsprijs van € 6. Op een mooie zonnige dag zou ik zeggen dat het de moeite waard is.

Zit niet bij de koffie

Als je naar een bar gaat voor koffie of thee, onthoud dan dat drankjes soms twee verschillende prijzen hebben: barprijzen en prijzen voor bediening aan tafel. Service aan tafel (wat betekent dat ze uw bestelling opnemen en u aan tafel bedienen) kost ongeveer het dubbele van het bestellen van een drankje en het consumeren ervan aan de balie. Niet alle pubs brengen service aan tafel in rekening, dus het is belangrijk om dit te controleren voordat u bestelt.

Verwant: Hoe koffie bestellen in Italië

Voorgerecht “Apericena”

Ik geniet van Apericena met vrienden omdat het zeker goedkoper is dan uit eten gaan in een restaurant en vaak leuker is.

Ter verduidelijking: een Aperitivo is een aperitiefje, meestal vergezeld van lichte maaltijden en snacks zoals patat, olijven of brood met sauzen. Een Aperitiefde prijs is echter inclusief een drankje naar keuze, samen met een buffetmaaltijd die meestal een verscheidenheid aan pastasalades, risotto, couscous, kleine sandwiches en meer omvat.

De prijs van een apericena ligt meestal tussen de 5 en 8 euro. Na een paar rondjes aan het buffet ben ik meestal posto (“klaar”). Diner en een cocktail voor minder dan 10 euro is een geweldige deal. Als je een speciaal dieet volgt of allergisch bent voor bepaalde voedingsmiddelen, zorg er dan voor dat je het buffet bekijkt voordat je bestelt, of beter nog, vraag een van de medewerkers wat er in elk gerecht zit. Er zijn veel Apericena-plaatsen in de stad, dus wees niet bang om kieskeurig te zijn.

Jouw advies

Heb je tips om te dineren in Florence? Vertel het ons in de reacties hieronder!