Waar eet je goedkoop in Times Square NYC

Herfstspecial bij Grey’s Papaya: twee frank en een drankje. Foto: Aniel

Laten we eerlijk zijn: Times Square is nooit een geweldige plek geweest om te eten, zeker niet met een beperkt budget. Echte New Yorkers proberen dit gebied helemaal te mijden.

En om de een of andere vreemde reden lijken toeristen die een van ’s werelds grootste culinaire bestemmingen bezoeken tevreden te zijn met dezelfde oude middelmatige restaurantketens die ze thuis vinden. De Applebee’s en Olive Garden op Times Square zijn iconische herkenningspunten geworden voor de lokale bevolking.

Maar gelukkig zijn er dingen aan het veranderen. Enkele interessante en toegankelijke smaken vinden langzaam hun weg naar het Theatre District, de regio rond Times Square en oost-west begrensd door Sixth en Eighth Avenue (ruwweg) en noord-zuid door 57th-40th Streets.

Meer tips om NYC goedkoop te bezoeken:
• Hoe te besparen op hotels in New York
• De beste gids voor budgetreizen in New York
• Goedkope hotels in Times Square en het theaterdistrict

Dus, als u al betaalbare Broadway-tickets te pakken heeft, waar kunt u dan een goedkope maaltijd krijgen? Het hangt allemaal af van wat je zoekt. Hier zijn enkele suggesties voor goedkoop eten op Times Square.

Mmmmm…burgers, frietjes en nog eens hamburgers bij Shake Shack. Foto: Shinya Suzuki op Flickr.

Burgers: Shake Shack

De beroemde restaurateur Danny Meyer veranderde een hotdogkar in de eerste Shake Shack een paar straten in het centrum van Madison Square Park en keek nooit meer achterom. Hoewel het is uitgegroeid tot een keten met meer dan 250 locaties wereldwijd (en dat telt nog steeds), is dit een van de beste locaties. En het is zo goed als altijd.

Ik hou trouwens vooral van Shake Shack. Het is niet ongewoon dat ik voor het ontbijt ineengedoken zit met een ShackBurger, friet en zelfgemaakte limonade op die originele plek die dateert van vóór de Theatre District Shack. Terwijl hun knapperige broodjes met kip en hotdogs geprezen worden, draait het bij Shake Shack helemaal om de hamburgers en hun kenmerkende rundvleesmix. De gesneden frietjes zien er misschien voetgangers uit, maar ze zijn tot in de perfectie bereid. De limonade is fris en pittig.

Shake Shack heeft veel zitplaatsen, maar de rijen zijn erg lang en slingeren zich door een klein doolhof van kamers voordat ze uitmonden op Eighth Avenue. Dingen gaan vrij snel, maar dat betekent alleen dat je op stoelendans speelt om een ​​tafel te pakken, tenzij je kort na de opening arriveert of tijdens een zeldzame stilte van de dag.

En hier is een snelle tip: Shake Shack-beton – bevroren custard gemengd met koekjes of snoep – is ook geweldig. En als u alleen diepvriesvla, drankjes, bier of wijn wilt, kunt u voor een snellere service overstappen op de kortere C-Line.

Schud de Shack
691 Achtste Ave. (44e straat)
shakeshack.com

Geef je goedkope diner wat pit met handgetrokken noedels van Xi’an Famous. Foto: Jason Lam op Flickr.

Chinees: beroemde gerechten uit Xi’an

In de meeste steden kun je een geweldige burger vinden, maar geen verse, handgemaakte pasta. Dit is wat New Yorkers naar Xi’an Famous Foods trekt. Sian’s Fiery Noodles is vanuit zijn oorspronkelijke gat-in-de-muur-locatie in de kelder van een winkelcentrum in Queens, over de rivier gesprongen naar Chinatown in Manhattan en het eiland overgenomen.

Kom langs bij een van de twee nabijgelegen locaties die “handgetrokken” noedels serveren in gerechten en soepen met groente- en vleescombinaties. Er is ook een selectie van dumplings en wat Sian ‘burgers’ noemt – gehakt op een broodje.

Wat je wilt is de Spicy Cumin Lamb Pasta, of als je moet eten en lopen, de Spicy Cumin Lamb Burger. (Sian waarschuwt dat de noedels gemaakt zijn om snel uit de keuken te worden gegeten.) Maar als lam niet op je agenda staat, kun je kiezen uit Liang Pi Cold Skin Noodles, Braised Pork Burger en Spicy and Tingly Beef Noodles. hun top vijf verkopers.

Nu enkele tips: Omdat de door een familie beheerde en geëxploiteerde restaurants worden omringd door hoge kantoorgebouwen, worden ze allemaal druk tijdens de lunch- en dinerdrukte. Uw wachttijd is korter als u tussen 14:00 en 18:00 uur langs kunt komen. of in het weekend. Pittig betekent ook pittig. Xi’an Famous Foods ontleent zijn naam en familierecepten aan de noordwestelijke Chinese stad die beroemd is om komijn, chili en peperkorrels, en het is de echte deal. Maar alles wordt op bestelling gemaakt; Dus als je een mildere versie wilt, vraag het dan gewoon.

Beroemd eten uit Xi’an
37 West 43e St. (tussen 5e en 6e verdieping)
37 West 54th St. (tussen 5e en 6e verdieping)
xianfoods.com

Gray’s Papaya op 8th Avenue staat altijd klaar om je een hotdog te serveren. Foto: David

Hotdogs: Grey’s Papaya

New Yorkers hebben het druk. En het lijkt altijd te laat te zijn. Dit maakt hotdogs het perfecte en goedkope voedsel: een draagbaar voedsel dat je onderweg kunt eten en dat je overal kunt vinden.

Laten we beginnen met het ontkrachten van één mythe: voedselkarren zijn niet het dubieuze voorstel dat veel klanten denken dat ze zijn. In feite zijn ze een nietje voor veel lokale bewoners, en sommige serveren zelfs gastronomische maaltijden. Je bent dus zelden meer dan een blok verwijderd van een betrouwbare New Yorkse hond.

Maar er zijn enkele legendarische versies, en een daarvan is Gray’s Papaya. Wat onderscheidt het? Het is altijd geopend. Dat is heel goed. En het is goedkoop. Gray’s Papaya is zelfs beroemd om zijn Recession Special, twee hotdogs en een medium drankje voor ongeveer zes dollar. In Midtown Manhattan kun je het niet beter doen.

Het wordt Gray’s Papaya genoemd omdat papaya een van de niet-alcoholische tropische dranken is die ze aanbieden, maar misschien niet de beste. Ik geef de voorkeur aan de piña colada, hoewel ze ook kokos en banaan serveren, samen met ananassap, frisdrank, koffie, thee en warme chocolademelk.

Grijze papaja
612 8e Ave. (tussen 39 en 40 g.)
greyspapaya.nyc

Midden-Oosten: Halal jongens

Een voorbeeld van de trend van luxe voedselkarren is The Halal Guys, die begon als een enkele kar in het theaterdistrict en de vraag van moslimtaxichauffeurs aanwakkerde om een ​​internationaal restaurantfenomeen te worden. Hun originele aanbod is ook het populairst – de gecombineerde kip- en rundvleesgyro met rijst. Ze serveren beide soorten vlees en redelijk goede falafel op borden en als sandwiches op pita met uw keuze aan toppings.

Dan zijn er de sauzen. Tenzij je graag met vuur speelt, duik dan in de hete saus, die 115.000 scoort op de Scoville-schaal van kruidigheid en hitte (de meeste jalapeños zitten ver onder de 10.000).

Met zoveel die-hard fans in een druk deel van de stad, zijn de karren op 53rd Street gemakkelijk te vinden: kijk maar naar de lange rij New Yorkers van alle etniciteiten, achtergronden en culturen. Maar laat je niet intimideren door de menigte. Kom langs en maak nieuwe vrienden. De dingen gaan behoorlijk snel.

Halal jongens
West 53e st. en 6e Ave.
West 53e st. en 7e Ave.
thehalalguys.com

Latijns-Amerika: Empanada Mama

Toegegeven, deze goedkope favoriet bevindt zich officieel in Hell’s Kitchen, een blok buiten de officiële grenzen van het Theater District, maar dit juweeltje ligt dicht bij een aantal Broadway-evenementen en is de korte wandeling zeker waard.

Empanada Mama adverteert met “grote smaken in kleine verpakkingen”, nou ja, empanadas zijn gevulde gebakjes, meestal gebakken, sommige gebakken, die een nietje zijn in veel regio’s van Latijns-Amerika. Het hoofdmenu bevat ongeveer 40 empanadas, allemaal onder de € 4 per stuk, in zowel traditionele als niet-traditionele smaken.

Wil je iets traditioneels? Probeer de Brasilia met rundergehakt, olijven, gebakken uien en aardappelen of de Desayuno Colombiano met Colombiaanse varkensworst, cheddar kaas, eieren en Spaanse ui. Liever fusie? Denk aan de El Ruben met rundergehakt, zuurkool, Russische dressing en Zwitserse kaas, of de Pepperoni pizza met pepperoni, tomatensaus en kaas. De variëteit is indrukwekkend en loopt over in het kleine dessertmenu met empanadas gevuld met fruit, kaas en chocolade.

Zoals veel restaurants in New York heeft Empanada Mama een compacte – nee, maak die kleine – eetkamer, dus wees bereid om te wachten als je op prime time aankomt.

Empanada mama
765 Negende Ave. (tussen 51 en 52 straten)
emmpamanyc.com

Pak een stukje voor de show in NY Pizza Suprema. Foto: Jeff op Flickr.

Pizza: hier wordt het lastig

Pizza is een iconisch goedkoop eetcafé in New York. Er is geen gebrek aan korstjes met tomatensaus en kaas in etalages. In elk blok vind je er vast wel een. Misschien twee. Of drie.

De fijngesneden joints vind je niet overal in de stad in het Theater District. Waarom? Ik weet het niet. Stuur me je theorieën. Maar ik vermoed dat het iets te maken heeft met de huurprijzen en dat “toeristische gehalte in de olijftuin”.

Als je vlak voor of na de show pizza wilt, kun je het beste terecht bij John’s of Times Square, een monumentaal restaurant dat traditionele New Yorkse taarten (geen plakjes) serveert in een kolengestookte oven van 800 graden, samen met een volledig pastamenu. , broodjes en dessert. Het is echter misschien beter bekend om zijn locatie in een verlaten kerk met een geweldig glas-in-loodplafond, wat best cool is om eerlijk te zijn.

Ik reis echter liever negen blokken buiten het Theatre District naar NY Pizza Suprema, dat door velen wordt geprezen en op de Slice Harvester-website wordt gerangschikt als het beste stuk in New York. Hun gewone kaaspizza is onvergetelijk. Ook Margherita en witte plakjes. Mijn advies? Ga met wat er goed uitziet, dat zal het ook zijn, maar wees klaar om te bestellen wanneer het jouw beurt is en blijf in beweging.

John van Times Square
260 West 44th St. (tussen 7e en 8e verdieping)
johnspizzerianyc.com

New York Pizza Suprema
413 8e Ave. (tussen 31e en 30e straat)
nypizzasuprema.com

Als je niet kunt beslissen: Stadskeuken

Als je groep al ruzie maakt over waar te eten, heb je misschien ruzie met jezelf! — City Kitchen in Hotel Row NYC is de beste keuze. Wanneer je de Times Square Food Market betreedt, vind je een bruisende ruimte omringd door luxe eetstalletjes.

Ik heb een paar favorieten. Whitmans, een buitenpost van het populaire hamburger-en-frituurrestaurant in East Village in New York, serveert een uitgeklede menukaart met in de hoofdrol hun Upstate Burger, een kenmerkende mix van korte runderribbetjes en een vreemd bevredigende versie gegarneerd met pindakaas en gerookte appel . spek. Luke’s Lobster, een andere East Village-importeur, brengt zijn kenmerkende kreeftenrolletjes en goedkopere garnalenrolletjes naar fans op bijna 40 locaties over de hele wereld. Maar er zijn er meer: ​​Azuki sushi, Ilili Box mediterrane keuken, Gabriela’s Taqueria en Kuro-Obi ramen.

Wat je ook kiest, mis Dough niet, een buitenpost van een van de beste donutwinkels van de stad. Hun wisselende menu bevat onverwachte smaken zoals hibiscus en passievrucht. Een paar van mijn favorieten, Nutella en dulce de leche, zijn ook vaak verkrijgbaar.

Stadskeuken
700 8e Ave. (44e straat)
citykitchen.rownyc.com

Jouw tips voor Times Square

Waar eet je het liefst goedkoop als je op Times Square bent? Laat het ons weten in de reacties!