Besparingen op eten in IJsland

Uit eten gaan in IJsland is over het algemeen geen goedkope optie, met uitzondering van afhaalrestaurants zoals hotdogs, hamburgers en fish and chips. Voor degenen onder ons die goed en goedkoop willen eten, zijn hier enkele manieren om te besparen op eten in Reykjavik.

 

Winkelcentra

Een IJslandse supermarkt is je beste vriend als je echt wilt besparen op de voedselkosten. Bonus is een kortingsketen die je voor slechts een paar dollar per dag kan voeden, gelegen in het hart van de stad aan Laugavegur 59 Kjörgarður.

Als je hotel of hostel keukenfaciliteiten heeft, overweeg dan in ieder geval een paar maaltijden die je zelf kunt koken, en dan heb je wat extra geld voor die avonden dat je uit wilt gaan. Winkelen in het winkelcentrum stelt je in staat om lokale IJslandse gerechten zoals vis en lam te proberen zonder de bank te verslaan. En verlaat de markt niet zonder verschillende soorten dropsnoepjes op te halen, een lokaal snoepje waar iedereen dol op is!

Goedkoop eten in Reykjavik

De prijzen bij restaurants en bars in Reykjavik kunnen snel oplopen, maar hier zijn enkele budgetopties:

Als je een smakelijke lokale delicatesse wilt voor een goede prijs, probeer dan de bowl kreeftensoep bij Saegreifinn
Voor oprecht en gezond lunch In de belangrijkste attractie van Reykjavík serveert Sandholt, een bakkerij die al meer dan 100 jaar zelfgebakken brood maakt, sandwiches en salades in de cafés.
Eetzalen om een ​​leuke en betaalbare manier van eten in Reykjavik aan te bieden. Grandi Matholl en Hlemmer Matholl (het gerenoveerde busstation) hebben alles, van fish and chips tot lamburgers. Bezoek Brauð & co voor heerlijke (en betaalbare) biologische gebakken goederen die zo goed zijn dat ze meestal voor het einde van de dag uitverkocht zijn. De studentencafetaria, Hama, aan de Universiteit van IJsland is een goede plek om te lunchen met dagschotels voor minder dan € 10. Cafés waar we dol op zijn, zijn onder meer Reykjavik Roasters en de klassieke Mokka, die al sinds 1958 espresso serveert. hotdogprobeer Bæjarins Beztu Pylsur, een zeer populaire stand in het stadscentrum die al tientallen jaren open is.

Gebakken goederen van Brauð & Co en koffie van Reykjavik Roasters. Foto: Craig Nelson

Fijne uren

IJsland staat bekend om zijn grote hoeveelheden bier en de nog grotere prijskaartjes die bij de pinten horen. Alcoholbelastingen zijn buiten de hitlijsten en een biertje kan je gemakkelijk € 10 terugbrengen. Maar de stad heeft een aantal geweldige happy hour-deals. Als je van lekker bier houdt, ga dan naar de Skuli Craft-bar tijdens het happy hour, waar je aan de picknicktafels buiten kunt genieten van lokale drankjes, of ga naar Kex Hostel voor een van de goedkoopste bieren in de stad (800 kr). Er is ook een app genaamd Appy Hour Reykjavik die je kunt downloaden om de dichtstbijzijnde (en goedkoopste) cocktail te vinden, hoewel ze de informatie tijdens COVID niet regelmatig hebben bijgewerkt.

Kaffibarinn is een populaire bar in Reykjavík. Foto: halighalie

nachtleven

Hoewel IJsland klein is (ongeveer 350.000 inwoners), heeft de muziekscene een indrukwekkend aantal wereldberoemde artiesten voortgebracht, van Björk tot Sigur Ros en GDRN. Het nachtleven bruist: dansclubs met dj’s, bars die in het weekend vol zitten (zoals Kaffibarinn), veel locaties voor livemuziek, evenals vele festivals het hele jaar door, zoals Iceland Airwaves, die fans van over de hele wereld aantrekken.

Reykjavik Grapevine biedt uitgebreide lijsten met films, muziek, podiumkunsten en nog veel meer. Je kunt een exemplaar in de stad ophalen of hun website bekijken voordat je naar de stad komt.

Onze gids voor budgetreizen in IJsland

Lees meer in onze gids voor sparen in IJsland: