De beste simkaarten in Duitsland voor op reis

Je staat op het punt om die geweldige reis naar Duitsland te maken die je al lang van plan bent. Je hebt je tickets, hotels geboekt, je koffers gepakt en het is tijd om te reizen.

Maar niet zo snel! De kans is groot dat er nog enkele details zijn die u bent vergeten te overwegen, zoals het kiezen van het juiste telefoonabonnement voor uw reis.

Roamingkosten kunnen oplopen tot euro’s als u een Amerikaans abonnement gebruikt terwijl u in Duitsland reist. Om de schok van een hoge telefoonrekening bij thuiskomst te voorkomen, raden we aan om tijdens je verblijf een Duitse simkaart aan te schaffen, zodat je kunt bellen en surfen als een local.

Als je nog nooit een simkaart in het buitenland hebt gebruikt, lees dan onze gids voor het gebruik van een simkaart in Europa voordat je op reis gaat. Zorg ervoor dat u uw telefoon en opladeradapter meeneemt! Of overweeg om een ​​andere ontgrendelde telefoon te gebruiken, speciaal voor op reis.

Dit artikel is bijgewerkt in 2021. in november met nieuwe informatie en prijzen.

EuroCheapo wordt ondersteund door onze lezers. Wanneer u een aankoop doet via links op onze site, kunnen we partnercommissies verdienen. Dank je!

Hoewel het nog steeds relatief eenvoudig is om simkaarten te krijgen en te gebruiken in Duitsland, is het helaas een beetje ingewikkelder geworden. in 2017 In juli heeft Duitsland een antiterrorismewet aangenomen die vereist dat alle prepaid-simkaarten een adres en identiteitsbewijs bevatten. Maar maak je geen zorgen. U hoeft geen EU-burger te zijn – uw hotel- of hosteladres met uw paspoort zou prima moeten werken.

Indien mogelijk kunt u vooraf een simkaart aanschaffen door een online identiteitscontrole uit te voeren en de kaart thuis te laten opsturen. Als u wacht om aan te komen, zorg er dan voor dat u uw paspoort en adresbewijs bij de hand hebt, zodat u uw kaart onderweg kunt kopen.

Verwant:

• De meest populaire simkaarten voor uw reis naar Frankrijk
• De beste simkaarten in Spanje voor op reis

Wanneer je een simkaart koopt bij een Duitse operator, krijg je een kleine chip met een Duits telefoonnummer. Plaats deze chip in je telefoon, start het activeringsproces en je kunt binnenkort gemakkelijk bellen en internetten. Als je echter problemen hebt met het activeren van de kaart, ga dan naar MediaMarkt of Saturn, de belangrijkste Duitse e-commerceketens, waar iemand je kan helpen bij het proces. Maar vergeet niet uw ID en hotelinformatie mee te nemen!

Vier manieren om simkaarten in Duitsland te activeren:

• Dien uw identiteitsbewijs (paspoort) online in via het videoverificatieproces
• Ga direct naar een mobiele (Handy) telefoonwinkel of elektronicawinkel (Saturn, MediaMarkt)
• Koop een simkaart bij de drie belangrijkste Duitse telecomaanbieders: O2, Vodafone en Telekom
• Toon de afgedrukte Post Ident op elk postkantoor in Duitsland (ook hiervoor heeft u een paspoort en een geldig adres in Duitsland nodig.)

Telefoontjes checken in München. Foto: Karl

O2, Telekom en Vodafone hebben volop prepaid simkaarten en resellers gebruiken hun netwerken tegen lagere prijzen, dus je hebt genoeg keuze.

Dit zijn de twee beste deals die we aanbevelen voor budgetreizigers:

1. Aldi Talk

Prijs: € 7,99 – € 17,99 afhankelijk van het abonnement dat je kiest
Voordelen: Goede deal, gebruiksvriendelijk, biedt 4G/LTE
nadelen: Maakt gebruik van het O2-netwerk dat niet altijd een goede dekking biedt in landelijke gebieden

Aldi Talk is de beste prepaid simkaart aanbieding in Duitsland. Ze bieden veel verschillende abonnementen, waarvan de goedkoopste Paket S is, die 3 GB aan data en onbeperkt bellen en sms’en biedt voor € 7,99 voor 4 weken. De tweede optie, Paket M, biedt 6 GB aan data, onbeperkt bellen en onbeperkt sms’en voor € 12,99, geldig voor 4 weken. U kunt ook internettoegang kopen, het goedkoopste abonnement vanaf € 3,99 voor 4 weken (Internet-Flatrate S, 1 GB data).

Als u naar andere landen van de Europese Unie reist, is het Paket L-tarief waarschijnlijk het meest ideaal. Dit abonnement geeft je 12 GB aan data en onbeperkt bellen en sms’en voor € 17,99 voor 4 weken en is inclusief EU-roaming.

Een bijkomend voordeel is dat Aldi Talk wordt verkocht in Aldi discountwinkels, die overal in het land heel gemakkelijk te vinden zijn. Je kunt online opwaarderen of een opwaardeervoucher kopen bij Aldi.

2. Blau Surf M prepaid

Prijs: € 9,99 voor 4 weken
Voordelen: Voordelig, €10 starttegoed inbegrepen
nadelen: Kosten voor bellen en sms

De Blau Surf M is ook een geweldige optie voor toeristen. Dit abonnement biedt vier weken lang 3 GB data met LTE. Bellen en sms’en kost 9 cent (per minuut/per sms) in Duitsland en roaming is inbegrepen in de EU. Met dit prepaid abonnement krijg je een starttegoed van €10, dat je eenvoudig online kunt opwaarderen.

Vodafone simkaart. Foto: CC

Telekom, Vodafone, O2, oh mijn!

Hoewel deze twee wederverkopers je de beste deals zullen geven, kan het ook geen kwaad om een ​​van de beste wapens te hebben. In de meeste gevallen kosten hun abonnementen ongeveer hetzelfde als Aldi’s Paket L, maar je krijgt minder data of waar voor je geld. Om u te helpen het verschil te begrijpen, volgt hier een kort overzicht.

Telecom

Voorheen marktleider Deutsche Telekom (voorheen bekend als T-Mobile), Telekom biedt nog steeds de beste dekking in Duitsland, maar het is duur. Als je van plan bent om in grote steden zoals Berlijn en München te blijven, kun je de hogere prijzen van Telekom gemakkelijk vermijden, maar als je van plan bent om landelijke gebieden te bezoeken, wil je misschien hun plannen kiezen om ervoor te zorgen dat je de dekking krijgt die je nodig hebt. . Telekom heeft ook het snelste netwerk en EU-roaming. Wederverkopers zijn onder meer congstar, ja!mobil, Penny Mobil en Lebara Mobil.

Vodafone.

Vodafone zit in het midden als het gaat om prijs, dekking en snelheid. EU-roaming is inbegrepen, maar kan onregelmatig zijn in landelijke gebieden. Vodafone netwerk wederverkopers zijn onder meer LIDL Connect, Otelo en Lycamobile.

O2

O2 is de goedkoopste aanbieder in Duitsland en is flink verbeterd met de overname van het E-Plus netwerk. Ze hebben een uitstekende dekking, behalve voor landelijke gebieden en zijn het enige netwerk dat het U-Bahn-treinsysteem van Berlijn omvat, wat een groot pluspunt is als u veel tijd in de stad doorbrengt. EU-roaming is inbegrepen. Er zijn twee wederverkopers die we aanbevelen, Aldi Talk en Blau, evenals Ortel Mobile en Ay Yildiz.

Goedkoop stof tot nadenken

Als je echt wilt besparen, kun je overwegen of je wel een simkaart nodig hebt. Je kunt je telefoon ook gewoon in vliegtuigmodus zetten en zoeken naar wifi-hotspots. Er zijn veel gratis wifi-hotspots door het hele land. Lukt dat niet, dan kun je altijd bij Aldi terecht voor een betrouwbare simkaart.

Heb je simkaarten gebruikt in Duitsland of elders in Europa? Vertel ons over uw besparingsstrategieën voor uw telefoonrekening!