De beste simkaarten in Spanje

Gefeliciteerd! (Spaans voor “gefeliciteerd”). Het is tijd om hallo te zeggen tegen uw droomvakantie in Spanje. Maar voordat u vertrekt, is het belangrijk om te overwegen hoe simkaarten in Spanje u geld kunnen besparen terwijl u de ervaring deelt met familie en vrienden.

Je hebt je vluchten geboekt, je accommodatie geboekt en een reisschema gemaakt voor je Iberische avontuur. Maar hoe blijf je verbonden? Spanje is de beste vriend van een budgetreiziger, maar niet als je gekke roamingkosten op je telefoon krijgt. Naar huis bellen, door de stad navigeren met Google Maps en Instagram bijwerken kan oplopen tot een enorme telefoonrekening.

Een optie is om van je telefoon een console te maken en deze alleen te gebruiken op plaatsen met gratis wifi, maar dat kan snel frustrerend worden. Benieuwd naar de openingstijden van Prado? Je kunt maar beter hopen dat het wachtwoord dat bij je café con leche wordt geleverd zich op een netwerk bevindt dat niet overbelast en traag is.

Dus wat kan Cheapos doen om hun telefoons thuis te maken? Koop simkaarten en gebruik ze op ontgrendelde telefoons! Weet u niet zeker hoe u uw telefoon kunt ontgrendelen? Zie voor meer informatie onze artikelen over het kopen van een ontgrendelde telefoon en simkaart in Europa.

Dus wat koop je precies met een Spaanse simkaart? In principe koop je een kleine chip met een Spaans telefoonnummer erop. Zodra je het op je ontgrendelde telefoon hebt geplaatst en tegoed hebt toegevoegd, kun je net als thuis bellen, berichten verzenden en de gegevens van je telefoon gebruiken. De meeste simkaarten in Spanje zullen ook in heel Europa werken vanwege de regelgeving van de Europese Unie met betrekking tot roamingkosten. Vergeet niet om een ​​”tarjeta prepago” (prepaidkaart) te vragen, tenzij je een langdurig contract wilt met een Spaanse provider.

Het vinden van de beste deal voor uw specifieke omstandigheden kan een beetje verwarrend zijn, maar maak u geen zorgen, we zijn er voor u. Om het proces gemakkelijker te maken, hebben we wat tijd besteed aan het onderzoeken van de beste keuzes voor reizigers en hebben we drie kosteneffectieve simkaarten bedacht om u te helpen besparen tijdens het verkennen van Spanje.

Dit artikel is bijgewerkt in 2021. in november met nieuwe informatie en prijzen.

EuroCheapo wordt ondersteund door onze lezers. Wanneer u een aankoop doet via links op onze site, kunnen we partnercommissies verdienen. Dank je!

De beste simkaarten in Spanje voor op reis

Het gebruik van simkaarten in Spanje kan je veel euro’s besparen. Foto: zhrefch

1. Orange Holiday Europe prepaid simkaart

Prijs: € 49,90
Voordelen: De nummer één keuze van Cheapo. Uitstekende dekking in heel Europa. Beschikbaar voor pre-order.
nadelen: Beperkt tot 14 dagen.

De beste deal voor alles wat een reiziger zich maar kan wensen, is bij Orange. De prijs van € 49,90 is inclusief 20 GB 4G+ snelheid, onbeperkt bellen en sms’en in heel Europa en 120 minuten gesprekstijd en 1000 sms’jes naar jouw land.

Zodra u zich aanmeldt voor het abonnement van € 49,90, heeft u 14 dagen de tijd om het saldo op te gebruiken. Reis je langer, dan kun je na afloop van de tijd het prepaid abonnement opwaarderen van 11 naar 40 euro. Orange stuurt je een herinnering. Anders is het voorbij.

Er zijn veel Orange-winkels in grote Spaanse steden zoals Barcelona en Madrid, en de meeste medewerkers spreken voldoende Engels om nieuwkomers te helpen.

Een telefoon (en rook) pauze in Barcelona. Foto: Enric

2. Movistar prepaid simkaart

Prijs: € 19
Voordelen: Brede dekking in Spanje. Er zijn winkels door het hele land.
nadelen: Er zijn slechts beperkte gegevens opgenomen. Kosten per minuut voor bellen.

Movistar is een van de meest uitgebreide in Spanje. Als je van plan bent om naar kleine dorpjes te reizen en in het midden van nergens te wandelen, wil je misschien een beetje extra betalen voor een Movistar prepaid-abonnement.

De meest populaire simkaart kost €20. Het abonnement omvat 75 GB aan data en 150 minuten gesprekstijd in Spanje. Internationaal bellen kost 1,21 euro extra per maand en 22 cent per minuut (plus EU-roaming). Sms’en voor € 0,31. Omdat het vroeger deel uitmaakte van Telefónica, de nationale telefoonmaatschappij van Spanje, zijn Movistar-winkels bijna overal in Spanje gemakkelijk te vinden.

Zoek een ander tapasrestaurant in Granada op je iPhone. Foto: Manuel

3. Lycamobile-simkaart

Prijs: Pakketten starten vanaf €5
Voordelen: Betaalbaar voor internationaal bellen en dataverkeer.
nadelen: Weinig winkels. Beleid voor automatische verlenging kan verwarrend zijn.

Lycamobile biedt een van de goedkoopste opties voor onbeperkt internationaal bellen en veel data. Nadeel? Er zijn minder etalages waar u zich kunt aanmelden, hoewel u wel online een simkaart kunt bestellen.

Een optie als u niet naar de dichtstbijzijnde winkel wilt zoeken, is om met uw accommodatie te praten om deze vlak voor uw reis te laten verzenden. Zo staat uw simkaart voor u klaar bij aankomst. Plan dingen alleen niet te ver van tevoren, want de simkaart heeft een pincode die na 15 dagen verloopt.

Kits beginnen vanaf 5 euro. Als data uw belangrijkste prioriteit is, is de Lyca Globe 20 een goede keuze met 35 GB voor maximaal 28 dagen en EU-roaming voor € 20. Als je meer naar huis wilt bellen, neem dan de Lyca Globe 15 of Lyca Globe 20, die beide onbeperkte lokale gesprekken en 1.000 minuten internationale gesprekken bieden, plus 20-35 GB aan data voor € 15 of € 20 voor de eerste 28 dagen. Vergeet niet om het vakje voor automatisch verlengen bij het afrekenen uit te schakelen, tenzij je langer dan 28 dagen blijft.

Als je niet zeker weet of je je hebt aangemeld voor automatische verlenging, of als je gewoon wilt controleren of je echt hebt opgezegd, bel dan *190# en volg de instructies om je service te annuleren.

Meer simkaarttips in Europa

Wacht niet tot het laatste moment voordat je op zoek gaat naar simkaarten in Spanje (en daarbuiten!). Het kan een beetje ingewikkeld zijn, maar we hebben een paar artikelen samengesteld die kunnen helpen:

• Een simkaart gebruiken in Europa
• Hoe u uw Amerikaanse iPhone instelt voor een Europese vakantie
• Hoe u uw iPhone in Parijs kunt beschermen

Heb je simkaarten gebruikt in Spanje of een ander Europees land? Laat ons uw tips weten om te besparen op uw telefoonrekening.