De Europese Unie staat vaccinatie toe voor Amerikaanse reizigers

Let op Goedkoop!

De New York Times meldde gisteravond dat volledig gevaccineerde Amerikaanse toeristen deze zomer naar alle 27 landen van de Europese Unie mogen reizen, blijkt uit een interview met de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.

Verwant: Tips voor reizen naar Frankrijk tijdens COVID-19

Er is geen officiële tijd aangekondigd, maar het zou snel kunnen komen, vooral omdat de “zomer” officieel over minder dan twee maanden begint. Volgens het nieuwsbericht lijkt het erop dat de aankondiging zal worden gedaan zodra het vaccinatiecertificaat dat acceptabel is voor de EU en de Amerikaanse autoriteiten is ontvangen.

Volgens het artikel:

“Deze discussies zijn aan de gang, zeiden Brusselse functionarissen, en het is mogelijk dat in de nabije toekomst een low-tech oplossing wordt gebruikt om mensen vrij te laten reizen met vaccinaties.” Een reiziger naar Europa kan bijvoorbeeld bij aankomst het equivalent van een EU-vaccinatiecertificaat verkrijgen door een bonafide certificaat te overleggen dat is uitgegeven door de eigen overheid. Volgens functionarissen zal de verhuizing naar verwachting binnenkort overbodig worden, aangezien vaccincertificaten die zijn uitgegeven door buitenlandse regeringen, in de Europese Unie zullen worden geaccepteerd en gelezen, en vice versa.

Lees het volledige artikel

Dus wat betekent dit?

Er blijven nog een paar vragen over, die we allemaal met grote belangstelling zullen volgen:

Wanneer gaat dit nieuwe beleid in? Niet bekend. Hoe zit het met niet-gevaccineerde reizigers die mogelijk een recent negatief testresultaat voor COVID vertonen? Ze worden niet in aanmerking genomen in de EU-verklaring en het is onwaarschijnlijk dat ze worden opgenomen. Wat te doen met kinderen onder de 16 jaar die niet kunnen worden gevaccineerd? Omdat kinderen onder de 16 jaar in Europa ook met geen van beide vaccins worden ingeënt, is het onwaarschijnlijk dat niet-gevaccineerde Amerikaanse kinderen ook worden uitgesloten, maar dit is niet vastgesteld. Zal dit beleid wederkerig zijn? Mogen gevaccineerde Europese reizigers naar de VS reizen? Niet bekend – we wachten op bericht van Amerikaanse functionarissen.

Wat kun je doen om je voor te bereiden?

Laat je vaccineren: En natuurlijk, als je de kans wilt hebben om deze zomer naar Europa te gaan, ga ervoor!

paspoorten: Controleer de vervaldatum van uw paspoort. Als het 13 maanden in die la heeft gelegen, wil je zeker weten dat je klaar bent om te gaan wanneer de wereld opengaat en je je klaar voelt om te gaan.

Boek de volgende vluchten: We hebben onze tickets naar Frankrijk voor augustus al geboekt omdat de vliegtickets laag waren en de tickets volledig omwisselbaar zijn. We raden je aan om je vluchten te boeken voordat ze duurder worden. Maar zorg ervoor dat ze zonder boete kunnen worden gewijzigd.