Een goedkope reisgids voor Zuma Beach, Californië

Minder mensen = beter zicht. Foto: Paige Bennett

Zuma Beach in Malibu is een van mijn best bewaarde geheimen en ik deel het met jullie!

Zuma ligt aan de kust bij Malibu. Veel mensen gaan rechtstreeks naar Malibu, waar je drukte en astronomische parkeertarieven kunt verwachten als je zelfs een parkeerplaats kunt vinden. Maar Zuma is stiller, meer afstandelijk. En parkeren is echt goedkoper. Met minder mensen kun je genieten van schonere stranden en meer ruimte om je uit te strekken.

De parkeertarieven bij Zuma Beach bedragen meestal rond de € 8 per dag. Ter vergelijking: ik heb in het laagseizoen in Malibu bijna € 20 uitgegeven.

Geïnteresseerd in andere West Coast-avonturen? Bekijk dit bericht over de beste stranden in het westen van de VS

Wat te doen in Zuma Beach

Er zijn een paar must-sees als je in de buurt bent. Zuma Beach is in de eerste plaats een bestemming om walvissen te spotten. Ga naar het nabijgelegen Point Dume voor de beste kans om gratis walvissen te spotten, maar je kunt ook boottochten boeken voor een uitzicht van dichtbij. De walvissen migreren naar het noorden naar Mexico voor de winter (en opnieuw in de lente), dus de kans is groot dat je ze tussen december en mei ziet.

Je moet ook – en ik bedoel echt – MOET – vroeg genoeg opstaan ​​om te zien wat misschien wel de beste zonsopgang van je leven is. Iedereen is enthousiast over zonsondergangen aan de westkust, maar in mijn ervaring zijn zonsopgangen in de winter enkele van de meest ongelooflijke luchtshows die je ooit zult zien. Elke dag is anders, de ene dag kan het helderste gouden uur laten zien en de volgende dag barst het van roze en dieppaars.

In niet-pandemische tijden raad ik ook Malibu-wijnsafari’s aan. Het is meer een uitspatting, maar je kunt wijn proeven, wijngaarden bezoeken en veel dieren zien. Tijdens de pandemie kun je nog steeds kleinere feesten en rondleidingen boeken.

Als het open is, is Malibu Wines een interessante (en heerlijke) tour om te overwegen. Foto: Paige Bennett

Betaalbare restaurants in Zuma Beach

Ik heb twee plaatsen die je moet stoppen in de buurt van Zuma Beach. De eerste is het Neptune Network, een populaire ontmoetingsplaats voor motorrijders en Adam Sandler – ja, de acteur. Neptune’s Net biedt ongelooflijk verse zeevruchten en verschillende opties voor plantaardige eters. Tijdens COVID-19 is het Neptune Network alleen voor auto’s, maar het ligt aan de overkant van het strand. De mosselsoep van het restaurant wedijvert ook met alles wat je aan de oostkust kunt vinden. Prijzen zijn redelijk, om op te starten.

Mis de mosselsoep bij dit Malibu-nietje niet. Foto: Elizabeth Albert

Een andere populaire plek in de omgeving is Malibu Farm. Er zijn twee Malibu Farm-locaties, één is een full-service restaurant aan het begin van de Malibu Beach Pier en de andere is een café aan het einde van de pier. De lokale bevolking eet het en er wordt gezegd dat het een populaire plek is voor het spotten van beroemdheden. (Als je een beroemdheid ziet tijdens je tour, speel het dan cool zoals de lokale bevolking doet!) Voor € 16 voor een kom yoghurt, fruit en muesli is het niet bepaald een goedkope optie, maar als je je ellebogen wilt wrijven in LA . elite, dit is de plek voor jou.

Budgethotels in Malibu

Malibu is notoir duur om te bezoeken, vooral als het gaat om hotels. Hier is een optie die de bank niet kapot maakt (dat betekent kamers rond de € 200). Houd er rekening mee dat dit gebied erg moeilijk te bereiken is zonder auto, dus de beste budgethotels liggen op een klein eindje rijden van het strand.

De motelkamers zijn eenvoudig van stijl en hebben kleine koelkasten en water. Foto: Booking.com

M Malibu

Het ligt op een steenworp afstand van het strand en is een van de weinige budgetopties in de omgeving. We houden van de gratis parkeergelegenheid en het is ongeveer 10 minuten lopen naar Malibu Marina. De kamers zijn eenvoudig maar ingericht in vrolijke kleuren, en het kleine buitenzwembad is een leuke bonus. Sommige kamers hebben gedeeltelijk uitzicht op de oceaan!

Zoek meer dan 30 hotels in Malibu.