Smartphone-strategie: de beste simkaarten in Frankrijk voor uw reis

Koop een simkaart voor een reis naar Frankrijk. Foto: janette990

Je droomreis naar Frankrijk is eindelijk hier. Je hebt je vliegtickets geboekt, je hotel geboekt en een lijst gemaakt van alle interessante plekken die je in Parijs wilt bezoeken. Maar vergeet niet om voor de kleine dingen te zorgen – zoals uw mobiele telefoonabonnement! Als u weet hoe u simkaarten in Frankrijk moet gebruiken, kunt u geld en gedoe besparen.

Bedenk voordat u in Frankrijk gaat bellen dat uw telefoonabonnement vanuit huis snel kan oplopen als u vanuit het buitenland belt. Om een ​​hoge telefoonrekening te vermijden wanneer u terugkeert naar de Verenigde Staten, raden we u aan een Franse simkaart te kopen en uw telefoon als een local te gebruiken. Zorg ervoor dat je een ontgrendelde telefoon bij je hebt!

(Een beetje in de war? Geen zorgen, lees eerst dit: Een simkaart kopen in Europa: de goedkoopste manier om een ​​smartphone te gebruiken)

Onthoud dat wanneer je een simkaart koopt bij een Franse operator, je eigenlijk een kleine chip koopt met een Frans telefoonnummer. Je stopt die chip dan in je ontgrendelde telefoon en koopt vervolgens tegoed om hem op te waarderen, waardoor je een bepaalde mix van minuten krijgt voor telefoongesprekken, sms-berichten en internetgegevens op je telefoon.

Het is verwarrend dat alle Franse telefoonoperators verschillende deals aanbieden bij het kopen van een simkaart. De meesten zullen een paar credits toevoegen om de deal zoeter te maken. Ondertussen bieden anderen geen pay-as-you-go-simkaarten aan – ze verkopen u alleen een simkaart wanneer u zich aanmeldt voor een maandelijks abonnement (of forfait). Weer anderen, zoals Orange en SFR (zie hieronder), bieden betaalbare pakketten alleen voor toeristen.

We hebben de opties bekeken en hebben vier betaalbare simkaarten bedacht waarmee je geld kunt besparen op je reis naar Frankrijk.

Dit artikel is bijgewerkt in 2021. in november met nieuwe informatie en prijzen.

EuroCheapo wordt ondersteund door onze lezers. Wanneer u een aankoop doet via links op onze site, kunnen we partnercommissies verdienen. Dank je!

De beste simkaarten voor je reis naar Frankrijk

Oranje simkaart in Frankrijk. Foto: Mayowa Ige

1. Oranje prepaid vakantie-simkaart

Prijs: € 40 (of € 49,90 als je vóór je reis in de VS hebt gekocht)
Voordelen: Goede deal. Betrouwbaar. Uitstekende dekking. De kaart kan vooraf worden gekocht.
nadelen: Het initiële tegoed is slechts 14 dagen geldig. (Voor langer gebruik, vul het bij.)

Orange is het Franse equivalent van Verizon of AT&T. Het is het grootste en oudste Franse telecommunicatiebedrijf van het land en bestrijkt ook andere Europese landen. Orange’s mobiele dekking en 4G-internetsnelheden zijn ongeëvenaard, aangezien de dekking zeer wijdverbreid is in Frankrijk.

Voor toeristen biedt Orange een prepaid-simkaartplan voor de feestdagen dat € 40 / € 49,90 kost. Deze simkaart geeft je een Frans telefoonnummer en geeft je beltegoed voor 120 minuten internationaal bellen en 1000 sms’en (naar waar ook ter wereld). Bellen en sms’en is onbeperkt in Europa. Daarnaast krijg je 20 GB aan data die je overal in Europa kunt gebruiken.

Omdat Orange een gevestigd bedrijf is, vind je Orange-winkels overal in Parijs. Als je ooit problemen hebt met je simkaart, kun je altijd inloggen en met iemand praten – ze spreken Engels!

Het enige nadeel? Credits zijn standaard slechts 14 dagen geldig na het eerste gebruik. Als je je nummer wilt blijven gebruiken, ga dan naar een kiosk of Orange-winkel (La Boutique) en laad het opnieuw om je tegoed te “opwaarderen”.

Opmerking: De Orange Holiday-simkaart kan online worden gekocht voor € 49,90. Dit is een duidelijk voordeel, omdat u bij aankomst geen kiosk of telefoonwinkel hoeft te zoeken.

2. SFR prepaid simkaart

Prijs: 10-40 €
Voordelen: Twee passen zijn maximaal 30 dagen geldig. Deze simkaarten zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij tabakswinkels en kiosken.
nadelen: Eventueel beperkt bellen en sms’en buiten Europa, afhankelijk van het pakket dat je aanschaft.

SFR, bekend als Société française du radiotéléphone, is de op één na grootste telecomaanbieder in Frankrijk. Net als Orange is SFR een zeer bekend en gerespecteerd bedrijf.

SFR biedt verschillende opties voor wie simkaarten nodig heeft in Frankrijk. De basisversie voor mobiel internet biedt 5 GB aan data 8 dagen geldig voor slechts 10 euro. Meer praktische opties zijn een 5G-compatibele simkaart met onbeperkt bellen in Frankrijk en 95 GB internet voor € 40, of een World Pass met 200 minuten bellen overal ter wereld (buiten Frankrijk) en 4 GB. Internetten voor 20 euro. Elk van de laatste twee abonnementen is 30 dagen geldig.

SFR-simkaarten zijn verkrijgbaar bij tabakswinkels en Relay-kiosken.

3. LeFrenchMobile prepaid simkaart

Prijs: 8-20 €
Voordelen: Deze simkaart kun je voor je reis aanschaffen.
nadelen: Slechts 10 minuten gesprekstijd en 2 GB aan data zijn inbegrepen.

LeFrenchMobile is een prepaid-simkaart die alleen online beschikbaar is. U kunt via hun website een simkaart bestellen voordat u in Frankrijk aankomt en het bedrijf zal deze binnen ongeveer 8-14 dagen gratis naar de VS verzenden.

De meest populaire service zijn data-abonnementen in Frankrijk of de Europese Unie. Voor € 17 krijg je 2 GB aan data en 10 minuten bellen in Frankrijk. Als alternatief kunt u de EU-versie krijgen, die € 20 kost voor 2 GB aan data en 10 minuten gesprekstijd, die u in de Europese Unie kunt gebruiken. Beide prepaid simkaarten zijn 90 dagen geldig.

Er zijn ook twee goedkope opties, Starter Kits genaamd, die sms’en in plaats van bellen bevatten. De eerste bevat 100 MB data en 100 teksten in Frankrijk, terwijl de andere dezelfde hoeveelheid data in teksten in de Europese Unie biedt. Startpakketten zijn 90 dagen geldig.

Gratis simkaart in Frankrijk. Foto: Mayowa Ige

4. Gratis mobiele simkaart

Prijs: €20 voor onbeperkt bellen, sms’en en internetten.
Voordelen: Supergoedkoop! Onbeperkt gebruik. Perfect voor langdurige bezoekers.
nadelen: Er is maar één winkel in Parijs, dus je moet de service opzeggen als je klaar bent.

Free is een nieuwe speler in de Franse telecommunicatie die de markt opschudt met een indrukwekkende prijs: 20 euro per maand voor onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Het nadeel is dat Free maar één kantoor in Parijs heeft. Zoals je je kunt voorstellen, moet je minimaal een uur wachten op het antwoord op de vraag.

Maar als je alleen een simkaart hebt, duurt het ongeveer 10 minuten, want Free heeft simkaartautomaten die je als een Twix-bar kunt bestellen in zijn elegante winkel (8 Rue de la Ville-l’Évêque, 75008 Parijs). . Free stuurt u een gebruikersidentificatienummer en wachtwoord naar uw e-mailadres. mail, en u kunt de simkaart en de service betalen door simpelweg uw creditcard te swipen bij de “SIM Vending” -automaat.

Onthoud dat wanneer u zich gratis aanmeldt, u zich technisch aanmeldt voor een maandelijks abonnement dat u op elk moment kunt opzeggen zonder kosten of vragen. Tenzij u langer dan een maand in Frankrijk of Europa verblijft, moet uw totale factuur tussen de 25 en 30 euro zijn; dit is inclusief € 20 voor de service en € 10 voor de activeringskosten. (Gratis heeft meestal 5 euro korting voor nieuwe klanten.)

Gebruik je simkaart om je hart te luchten in Parijs! Foto: facemepls

Dit is de beste deal voor reizen in Frankrijk en Europa. U kunt onbeperkt bellen in Frankrijk, de VS en Canada en onbeperkt data in Frankrijk. U zult ook genieten van 25 GB aan data in Europa; dit betekent dat je nog steeds verbonden bent als je tijdens je vakantie naar andere Europese landen reist.

Houd er rekening mee dat u uiteindelijk terug moet gaan naar de Free Paris-winkel en een annulering moet aanvragen voordat u terugkeert naar de staten. Agenten vullen het herroepingsformulier voor u in. U moet het formulier dan naar een Frans postkantoor brengen en naar het hoofdkantoor van Free sturen. Het proces is eigenlijk veel eenvoudiger dan het lijkt!

Een ander ding om te onthouden is dat het niveau van het Engels in Free Office varieert. Ik ben er echter een paar keer geweest en heb mijn mobiele service kunnen annuleren bij een agent die geen Engels sprak, gewoon door hem de Engels-Franse Google-vertaling van “Ik wil mijn mobiele telefoon opzeggen” te laten zien. service” op mijn telefoon. Behalve dat hij een uur op mijn beurt moest wachten, duurde het hele proces vijf minuten voordat hij het annuleringsformulier voor mij invulde. (Verzendkosten zijn ook vanzelfsprekend. Zorg er wel voor dat u een envelop bij u heeft, want om de een of andere reden hebben Franse postkantoren geen enveloppen.)

Nu ben je klaar om de Seine te bevaren en tante Jenny naar Californië te brengen met FaceTime!

Meer over simkaarten in Europa

Het gebruik van een smartphone tijdens het reizen naar het buitenland kan lastig zijn. Hier kun je veel meer over lezen:

• Een simkaart gebruiken in Europa
• Hoe u uw Amerikaanse iPhone instelt voor een Europese vakantie
• Tips om je iPhone te beschermen in Parijs
• De meest populaire simkaarten voor uw reis naar Spanje
• Duitsland: de beste simkaarten voor toeristen

Heb je een simkaart gebruikt in Europa? Deel je favorieten en tips om geld te besparen tijdens het reizen met je smartphone.