Tips voor het plannen van je terugkeer naar Europa in 2021

Zulke herfsttaferelen hopen we te beleven in Hallstatt, Oostenrijk. Foto: Unsplash

in 2020 mijn vrienden vroegen me: “Wanneer kom je terug naar Europa?” Mijn reactie afgelopen maart en april was: “Wie weet het?” Maar nu we afscheid hebben genomen van dat belachelijk moeilijke jaar en hallo tegen 2021, is mijn antwoord veranderd in “hopelijk vallen”.

Heb ik een directe lijn met de wetenschappers die het COVID-19-vaccin ontwikkelen? Nee. Weet ik iets wat u niet weet over wat de uitgaande of inkomende Amerikaanse federale regering gaat doen aan de distributie van vaccins? Nah-uh. Heb ik een glazen bol? (Had moeten vragen.) Nee, nee (we willen!).

Zal ik mijn terugkeer naar Europa in 2021 nog steeds plannen? Ja dat ben ik.

Hier zijn 11 tips waarvan ik denk dat ze je zullen helpen bij het plannen van je terugreis naar Europa in 2021. makkelijker, veiliger en goedkoper dan je had verwacht.

Verwant: 11 tips voor reizen naar Frankrijk in 2021 (Slaag voor Sanitaire, Covid-testen, enz.)

1. Ga met een vriend(in)

Als we thuis ziek of gewond raken, hebben we allemaal iemand nodig die ons ondersteunt met zorgverleners als we niet voor onszelf kunnen opkomen. Terwijl wij goedkope schaatsen dol zijn op geweldige solo-avonturen, kies ik er in deze tijden van COVID-19 voor om met een vriend te reizen. Als ik dan ziek of gewond word, kan mijn vriend ervoor zorgen dat ik de behandeling krijg die ik nodig heb, en vice versa.

Dit was al een goed punt vóór COVID-19, maar nu is het plannen van het ergste de enige slimme manier om te reizen.

Een bezoek aan de Akropolis van Athene helpt de lokale economie en is een buitenactiviteit. Foto: dariosusanj

2. Plan om plaatsen te bezoeken die afhankelijk zijn van toerisme

Het is een waanzinnig moeilijk jaar geweest voor de meesten van ons. Maar voor landen waarvan de economie sterk afhankelijk is van het toerisme, was dit jaar bijzonder moeilijk.

Daarom ga ik naar Griekenland. Het land heeft niet alleen geleden onder de toeristenindustrie, de belangrijkste bron van inkomsten voor de overgrote meerderheid van de Grieken, maar Griekenland heeft per hoofd van de bevolking meer vluchtelingen opgevangen dan de meeste andere EU-landen.

Ook, na het jaar dat we hier in de VS hebben doorgebracht, lijkt mijn eerste reis buiten de VS sinds het begin van de pandemie een redelijk goed idee.

3. Ga in het laagseizoen… om verschillende redenen

Is het nog steeds buiten het seizoen als zoveel medewerkers op afstand werken en de meeste studenten nu op afstand studeren? Ja, die is er echt.

Zelfs als studenten virtueel lessen volgen, zullen de meeste gezinnen die in 2020 op vakantie was, deed hij het tijdens schoolpauzes. Dit betekent dat de meeste scholen nog in het laagseizoen zijn, dus plan geen uitstapjes rond Thanksgiving, winterstop of juni tot augustus.

Waarom is reizen buiten het seizoen belangrijk? Op dat moment zullen er minder mensen reizen, dus je zult minder snel naast een begeleider op de middelste stoel in het vliegtuig zitten, minder snel met andere gasten in openluchtrestaurants en cafés zitten, minder snel buren hebben. in de hotelkamer voor je, etc. Minder medepassagiers betekent bijna altijd goedkopere kamers en vluchten.

Minder mensen om te verdringen is altijd een traktatie geweest in het laagseizoen, maar in deze tijden van COVID-19 is meer ruimte om te bewegen, zitten en eten meer dan een bonus. Er wordt nu ook rekening gehouden met gezondheid.

4. Sluit een reisverzekering af voor gemoedsrust

U hoeft waarschijnlijk geen reisverzekering af te sluiten om uzelf te beschermen tegen de kosten van het opnieuw plannen of annuleren van vluchten, aangezien veel luchtvaartmaatschappijen deze tegenwoordig opnemen in hun vliegtickets (natuurlijk, als het niet is inbegrepen in het ticket dat u koopt, we raden altijd aan om het te krijgen).

Een medische evacuatie- en repatriëringsverzekering is echter essentieel. Als je in het buitenland ziek of gewond wordt, moet je misschien evacueren om de juiste medische zorg te krijgen, vooral als je gaat wandelen of op een andere manier afgelegen gebieden verkent. Een repatriëringsverzekering dekt de kosten van het naar huis vliegen van uw lichaam als u overlijdt tijdens een reis naar het buitenland.

Natuurlijk hopen we dat je je geld eraan verspilt en het nooit nodig hebt, maar het is essentieel om het in je zak te hebben…

Lees ons artikel over reisverzekeringen voor meer informatie over dit onderwerp.

JFK naar Madrid in juni… voor minder dan € 500 non-stop? U kunt nu bestellen en indien nodig annuleren.

5. Boek nu je vliegtickets om deals te krijgen

We hebben geen idee (hoewel sommigen speculeren) hoe 2021 zal zijn. Heeft COVID-19 of iets anders invloed op de vliegtickets. Maar we weten hoe vliegtickets er nu uitzien, en ze zijn goedkoop.

Heel goedkoop.

We hebben in september retourvluchten gevonden van SFO naar ATH voor slechts € 687 voor vluchten met één tussenstop en tot € 603 retourvluchten voor vluchten met twee tussenstops. Dat is minder dan we in 2004 betaalden om naar Griekenland te vliegen.

6. Boek een stoel bij het raam om het risico te minimaliseren

Studies hebben aangetoond dat mensen die twee stoelen voor u, twee stoelen achter u en twee stoelen aan weerszijden van u zitten, het grootste risico lopen om COVID-19 op te lopen tijdens een vlucht. Dus als u een stoel bij het raam kiest, vermindert u uw risico met 25%, simpelweg omdat er geen stoelen aan één kant van u zijn. Volgens dit MIT Medical-artikel:

… Ongeacht het beleid van uw luchtvaartmaatschappij met betrekking tot middelste stoelen, als het gaat om het risico op ziekte tijdens de vlucht, kan een stoel bij het raam uw veiligste gok zijn. Als er aan één kant een muur is, wordt het aantal nauwe contacten automatisch verminderd. Een stoel bij het raam beschermt u ook tegen onbedoeld nauw contact dat kan gebeuren wanneer andere passagiers aan het begin van de vlucht tassen in de bagagevakken boven het hoofd laden of de gangpaden verdringen om na de landing te verlaten.

7. Boek nu uw accommodatie om deals te krijgen

Net als bij vluchten is er geen betrouwbare manier om te weten wat er in 2021 met de hotelkamerprijzen zal gebeuren. Veel hotels bieden echter deals om reizigers aan te moedigen om nu te boeken, zodat ze een idee kunnen krijgen van het aantal gasten dat ze kunnen verwachten. , zodat ze reizigers kunnen verleiden om te profiteren van de lagere prijzen en zelfs kunnen bepalen of ze hun deuren open kunnen houden.

Toch bieden de meeste van deze hotels nog steeds volledige terugbetalingen als u annuleert binnen achtenveertig uur na uw aankomstdatum, dus u wint als u gaat en wint als u dat niet doet. Controleer alle informatie voordat u bestelt.

Zoek naar hotels in Europa op EuroCheapo.

Waar ga je heen als het weer veilig is om te rijden? Foto: Unsplash

8. Verpak deze items voor extra veiligheid

Een of twee rollen toiletpapier Handdesinfecterend middel Desinfectiedoekjes Wegwerpmaskers Stoffen gezichtsbedekkingen Beschermende wegwerphandschoenen Balpennen

Als je gewend bent om vaak buiten de gebaande paden te gaan, heb je waarschijnlijk lang geleden de gewoonte gekregen om toiletpapier en handdesinfecterend middel in te pakken. Ga hiermee door, zelfs als u van plan bent voornamelijk in stedelijke gebieden te verblijven wanneer u terugkeert naar Europa. Pak vervolgens desinfecterende doekjes in om drukbezochte ruimtes in hotelkamers en terrasjes af te vegen, samen met een voorraad wegwerpmaskers die twee keer zo lang meegaan als u van plan bent weg te zijn.

Dus als je reis 14 dagen duurt, pak dan 28 wegwerpmaskers in. U gebruikt thuis stoffen gezichtsbedekkingen en wast deze na elk gebruik om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Ga door met deze oefening en neem een ​​paar stoffen gezichtsbedekkingen mee als je op reis gaat, voor het geval je een van de stoffen gezichtsbedekkingen afdoet tijdens het eten in een coffeeshop en er een op de grond valt wanneer je hem op je bezwete gezicht bevestigt. u een back-up wilt hebben voordat u de winkel binnengaat. (Je wilt absoluut niet vast komen te zitten en buiten een plaats zijn waar je echt naartoe wilt, en je zou misschien niet terug kunnen komen alleen omdat je masker op de grond is gevallen of je het hebt achtergelaten en nu heb je geen gezichtsbedekking om anderen en jezelf te beschermen.)

Hoewel wegwerphandschoenen niet erg handig zijn, kan het zijn dat als u uw handen kunt wassen, u zich in een situatie bevindt waarin u uw handen niet kunt wassen voordat u gaat eten. Wat als u uw handdesinfecterend middel verliest of het uit uw tas valt en er geen gootsteen is om uw handen te wassen? Dan komen wegwerphandschoenen goed van pas. Zorg ervoor dat je slim bent om ze te verwijderen.

Neem ten slotte ten minste drie pennen mee, zodat u altijd uw eigen pennen bij de hand hebt om hotelgastenregisters en creditcardbewijzen te ondertekenen.

9. Neem deze voorzorgsmaatregelen waar u ook gaat

Vaak je handen wassen, een beschermende gezichtsbedekking dragen en meer dan 2 meter afstand van anderen houden, is niet alleen een goed advies als je in de buurt bent van anderen thuis; dit is overal een goed advies. Hoewel u misschien geboeid bent door de omgeving, moet u er altijd aan denken om uw mond en neus te bedekken en een veilige afstand te houden van anderen wanneer u Europa verkent.

En als u zich ziek voelt in het buitenland, blijf dan in uw hotel en voorkom dat andere mensen uw ziekte oplopen. Als u in het buitenland positief test op COVID-19, isoleer uzelf dan gedurende de volgende 10 dagen en voor nog eens drie dagen als de symptomen niet verdwijnen binnen zeven dagen na het begin van de 10-daagse isolatieperiode.

In een hotelkamer blijven kijken naar lokale tv-programma’s en de 99 boeken lezen die je op een e-reader hebt meegenomen, zal vreselijk zijn, maar dat is wat je tegenwoordig moet doen om een ​​goede wereldburger te zijn. COVID-19.

Rijden door Spanje. Foto: kentwang

10. Wees veilig bij het huren van een auto en reizen met de trein of veerboot

Huur een auto. Huur een auto. Huur een auto. (Serieus, huur een auto.) Draag een masker wanneer je instapt en gedurende de eerste paar uur rijden, veeg het af met ontsmettingsdoekjes en rijd de eerste paar uur met de ramen naar beneden.

Draag, net als thuis, een beschermende gezichtsbedekking bij het vullen van de tank van uw huurauto en gebruik handdesinfecterend middel voordat u uw masker afdoet of uw handen op het stuur legt wanneer u terugkeert naar uw auto. .

Als je met de trein gaat (wie houdt er niet van treinen in Europa?), trakteer jezelf dan op een slaapwagen/slaapwagen. Je kunt het afvegen met desinfecterende doekjes, de eerste paar uur dat je er bent een masker dragen en als het raam opengaat, kun je het openen om de lucht te laten circuleren terwijl je de deur van het stapelbed gesloten houdt om de lucht te beperken. stroom uit de hoofdcabine.

Als je naar een land als Griekenland reist, waar je meestal veerboten van het ene eiland naar het andere neemt, overweeg dan om op het vasteland te blijven en alleen een huurauto te gebruiken voor vervoer, of tussen eilanden te vliegen in plaats van veerboten te nemen. Zelfs als je genoeg ruimte op de veerboot vindt om jezelf en anderen te beschermen, kan het onnodig riskant zijn om gewoon in de menigte te wachten om aan boord te gaan van de veerboot.

Zoek hier naar autoverhuur in heel Europa.

11. Omarm het buitenleven

Als je absoluut niet naar winkels, musea en tentoonstellingen hoeft, sla ze dan deze keer over. Geniet in plaats daarvan van het buitenaanbod van de bestemming. Hoewel bijvoorbeeld het Benaki-museum en het Akropolismuseum uitstekend zijn, anno 2021 bij mijn terugkeer naar Athene zal ik me alleen concentreren op het bezoeken van Lykavittos; Parthenon; Hephaistos; andere archeologische vondsten en architecturale overblijfselen die in open ruimtes te bewonderen zijn; stranden; in bergachtige streken, waar we naar onze smaak kunnen wandelen; en een overvloed aan openluchtmarkten, cafés en tuinen.

Laatste gedachten

Er is geen reden om te vrezen dat in 2021 teruggaan naar Europa (ervan uitgaande dat degenen onder ons met Amerikaanse paspoorten binnenkomen…!). Wees gewoon slim en neem alle redelijke voorzorgsmaatregelen zoals je hier thuis zou doen. Veilige en gelukkige reis naar jou!

Jouw advies?

Ga je in 2021 op reis naar het buitenland? Hoe ben je van plan om veilig te blijven?