10 supercoole architectonische wonderen van Dubai

In de loop der jaren is Dubai uitgegroeid van niet meer dan een toeristische bestemming tot een goddelijke verblijfplaats van ongelooflijke architectonische wonderen. Van een enorm neps eiland in de oceaan tot het hoogste gebouw ter wereld, blijft deze Arabische natie de aandacht van de wereld trekken met haar adembenemende ontwerpen en spectaculair uitgevoerde architectuur. Deze unieke bouwwerken vertonen de beste moderne ingenieurstechnieken en artistieke uitingen.

Als je een liefhebber bent van gave architectuur, plan dan wel je volgende reis naar Dubai. Er zijn een aantal goede vluchten van Delhi naar Dubai die ook verbazingwekkende aanbiedingen kunnen geven. Hier zijn enkele van de meest iconische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Burj Khalifa

Burj Khalifa is ongetwijfeld het meest iconische van allemaal. Het is het hoogste door mensen gemaakte bouwwerk en gebouw ter wereld met een totale hoogte van 829,8 m. Het duurde ongeveer 6 jaar om te voltooien en is 160 verdiepingen hoog. Je kunt de spits van het gebouw van meer dan 95 kilometer afstand zien.

Burj Khalifa, ook wel het ‘Juweel van Dubai’ genoemd, is een krachtige mengeling van technologie en cultuur die de moderne architectuur en techniek opnieuw gedefinieerd heeft. Dit wereldicoon is een magische combinatie van neo-futuristische en islamitische bouwstijlen. Het is ongetwijfeld een passend eerbetoon aan Dubai’s weelde.

Palm Jumeirah

Een ander glinsterend eerbetoon aan de architectonische wonderen van Dubai is de kunstmatige archipel Palm Jumeirah. Dubai heeft drie soortgelijke kunstmatige eilanden en dit is het grootste. Palm Jumeirah ligt in de Perzische Golf voor de kust van de VAE en herbergt villa’s aan het strand, luxe hotels, waterpretparken, restaurants, winkelcentra, kuuroorden, en sportvoorzieningen.

Het kostte de in de VAE gevestigde Nakheel Properties meer dan 10 tot 15 jaar om het exotische palmeiland te creëren. De archipel voegde ook meer dan 520 kilometer strand toe aan de kustlijn van Dubai.

De andere kunstmatige eilanden zijn Palm Jebel Ali en Palm Deira.

Kaaiman toren

De verbazingwekkende Cayan toren van Dubai met zijn 90-graden draaiing is moeilijk te vergeten. Ooit bekend als de ‘Infinity Tower’, is het gebouw 90 graden gedraaid van basis tot dak, zonder structurele pijlers. Het is een van de hoogste 90-graden draaiende torens ter wereld. Het woongebouw telt in totaal 73 verdiepingen. Als je een van die mensen bent die het zich kunnen veroorloven een appartement in de toren te kopen, dan krijg je er enkele van de meest betoverende uitzichten op de omringende waterkant.

De buitengewone spiraalvormige architectuur is niet alleen bedoeld als een visuele traktatie. Ze beschermt het interieur ook tegen direct zonlicht.

Dubai Mall

De Dubai Mall is naar oppervlakte het grootste winkelcentrum ter wereld. Het grenst aan de iconische Burj Khalifa en is een integrerend deel van Downtown Dubai. Dit charmante stukje hemel is gevuld met verschillende eetgelegenheden, warenhuizen, winkels, en een enorme amusementszone. Je vindt er ook het Dubai Aquarium en de onderwaterdierentuin.

Het winkelcentrum trekt veel reizigers uit de hele wereld. Er is een aangrenzend luxe hotel voor bezoekers die na een drukke dag winkelen en dineren nog even willen blijven. Het heeft ook de ijsbaan van Olympische afmetingen, waar internationale wedstrijden en evenementen gehouden kunnen worden.

Burj Al Arab

Dit wonder van techniek is het enige 7-sterren hotel ter wereld en ligt op een kunstmatig eiland. Het is het op drie na hoogste hotel ter wereld en is zo gevormd dat het het spinnakerzeil van een J-klasse jacht nabootst. Door dit iconische ontwerp valt het op in de skyline van Dubai.

Met zijn beste eetervaring, fenomenale taferelen, en een luxe verblijf is het een van de meest luxueuze plaatsen om op de hele planeet te zijn. Het hotel heeft zelfs een helikopterplatform om bezoekers te vervoeren. Gasten zijn er zeker van dat ze in dit grandioze hotel smullen van verrukkelijke gerechten en een van de beste ervaringen van hun leven hebben.

Dubai Frame

Dit architectonische herkenningspunt in Zabeel Park lijkt meer op iets uit een Stanley Kubrik film, en is recordhouder voor het grootste frame ter wereld. De charmante fotolijststructuur, vroeger bekend als Al Berwaz Tower, werd gebouwd van glas, aluminium en staal. Hij is ongeveer 150 meter hoog en 93 meter breed.

Van de ene kant van de lijst kun je het moderne gezicht van Dubai aanschouwen en de andere kant toont het oude Dubai. Het is een prachtige plaats voor reizigers om de groei van Dubai te komen leren kennen.

Emirates Towers

De Emirates Towers bestaan uit twee wolkenkrabbers- de ene is de Emirates Office Tower en de andere is het Jumeirah Emirates Towers Hotel. Beide hebben een unieke en iconische gelijkzijdige driehoekige omtrek en zijn gemakkelijk te herkennen in de sprankelende skyline van Dubai.

The Boulevard is het winkelcentrum dat deze twee bouwwerken vanaf de grond met elkaar verbindt. Gasten kunnen de vele eetgelegenheden en winkels verkennen die hier aanwezig zijn. Ze kunnen er ook overnachten door een ruimte van hun voorkeur te boeken uit de luxe 400 kamers en suites in het hotel.

Het museum van de toekomst

Dit verbluffende bewijs van morgen is niet alleen op zichzelf een obscuur architectonisch meesterwerk, maar is ook de thuisbasis van enkele van de meest geestverruimende uitvindingen die onderzoekers, ingenieurs en uitvinders met elkaar verbinden. De buitenkant is gebouwd van roestvast staal en glasvezel en is een schoonheid om te zien. Er zijn zeven verdiepingen en elke verdieping is toegewijd aan verschillende uitstallingen.

Als je The Museum of The Future bezoekt, neem dan ook een kijkje bij hun beroemde ruimtestation. Het stelt bezoekers in staat om als astronauten virtueel boven de aarde te reizen en meer te begrijpen over de aarde en de ruimte

De Wereld Eilanden

Dubai is niet nieuw in het maken van kunstmatige eilanden. Maar deze kunstmatige archipel, bestaande uit 300 door mensen gemaakte eilanden, is uniek omdat hij lijkt op de hele wereldkaart. Ja! Eilanden die op de wereldmens lijken als je ze van bovenaf bekijkt. Gelegen op 4 kilometer uit de kust van de stad Dubai kun je de wereldvorm van de eilanden aanschouwen vanuit de ruimte of vanaf het hoogste uitkijkpunt in de Burj Khalifa.

De Wereldeilanden zijn een architectonisch wonder dat veel aandacht krijgt uit de hele wereld.

Atlantis

Atlantis staat hoog bij het Jumeirah strand en is een extravagant hotel dat eruit ziet alsof het deel uitmaakte van een of ander sprookje. Het werd in 2008 geopend en werd meteen een van de topplekken voor alle toeristen die de stad bezoeken. Velen beschouwen het als een van de beste architectonische spektakels in Dubai. De ‘Underwater Suites’ zijn het belangrijkste hoogtepunt van Atlantis. Gevuld met voorzieningen van wereldklasse en smakelijk eten, is het inderdaad de ultieme bestemming voor toeristen.

Het is ook de thuishaven van een aantal zeedieren en biedt onderdak aan vele avontuurlijke wateractiviteiten zoals scubaduiken en zwemmen met dolfijnen.