2 Daagse Singapore routebeschrijving; 10 (GOEDKOOP!) Dingen om te doen in Singapore

De PERFECTE 2 Daagse Singapore Routebeschrijving & 10 (goedkope!) Dingen om te Doen

Ik ben in Thailand gevestigd, dus Singapore ligt vlak bij mijn deur. Telkens als ik Thailand moet verlaten, reis ik vaak naar Singapore voor een weekendje weg. Ik ken nu de perfecte 2 daagse Singapore route, dus laat me je helpen met je reis!

Ik heb er een hekel aan blogs na te kijken voor hulp en ze praten te veel, dus maak je geen zorgen, ik hou het eenvoudig, zodat je kunt genieten van je rondreis naar Singapore, en leun op mijn reisbeschrijving om je te helpen. Eerst leg ik de 5 dingen om te doen in Singapore uit die je niet mag missen, dan een meer gedetailleerd stap-voor-stap Singapore reisplan. Bekijk ze hier.

10 Dingen om te Doen & Plaatsen om naartoe te gaan in Singapore

Voor ik mijn stap-voor-stap Singapore Routebeschrijving uiteenzet, zet ik eerst de plaatsen op een rij waar je tijdens je bezoek in Singapore naartoe kunt gaan. Ik weet dat sommige mensen graag hun eigen routes samenstellen (ik ook!) dus sla je slag. Deze mag je alleen niet missen als je jezelf wilt beschouwen als iemand die Singapore gezien heeft.

Ook raad ik ten zeerste aan je kaartjes online te boeken, je kunt de rijen overslaan, geld besparen en tijd winnen door het eerst online te laten doen. Ik heb links bijgevoegd waar je telkens de kortingskaartjes kunt kopen.

 1. Gardens By The Bay (Mis de dubbele helix brug en de Supertree groef niet)
 2. De Merlion (Zorg ervoor dat je de iconische foto neemt!)
 3. Clarke Quay (Geweldige buurt om te eten en te drinken, ga ’s avonds voor een feestje)
 4. De Singapore Flyer (Singapore’s London Eye, prachtig uitzicht over de stad)
 5. Orchard Road (Waarom Singapore beroemd is om te winkelen)
 6. Haji Lane en de Moslimwijk (Prachtige architectuur, voelt alsof je in het midden-oosten bent)
 7. China Town (De chaos van Zuid-Oost Azië, vermengd met de ontwikkeling van Singapore, perfectie)
 8. Klein India (kleurrijke gebouwen om je hart blij te maken)
 9. Drink een Singapore Sling in het Raffles Hotel (Waar de cocktail werd uitgevonden!)
 10. Tempel van de Boeddha Tandrelikwie (Singapore’s mooiste tempel)

BONUS:

Speciale opnamen naar Sentosa Island (de thuisbasis van Singapore’s stranden, en Universal studios – kaartjes met korting voor Universal Studios Here enz), en de Singapore Botanical Gardens (die hebben ze zo goed gedaan, ook als het niet je ding is!). Dus als je tijd hebt, meer dan 2 dagen in Singapore misschien, voeg deze jongens dan ook toe aan je Singapore reisplan.

Ik heb alle links voor jullie toegevoegd om alles te boeken wat je nodig hebt, wachtrijen over te slaan en tijd en geld te besparen. Als ik links vergeten ben toe te voegen, of als je nog andere activiteiten in Singapore wilt doen, kun je ze hier allemaal vinden:

OPMERKING: Als je over land naar Singapore moet van overal in Maleisië, (Kuala Lumpur naar Singapore, Melaka naar Singapore, Ipod, Penang, waar dan ook!) kun je dat hier online boeken.

2 Daagse Singapore Reisbeschrijving

Er zijn heel veel plaatsen om te overnachten in Singapore, variërend van hostels voor $15 of zo, tot luxe hotels voor $500+ per nacht. Ik verbleef de vorige keer in het Grand Hyatt, en het was prachtig, maar Singapore is klein dus het is gemakkelijk om je overal vandaan te verplaatsen, overdenk je accommodatiekeuze dus niet te veel. Laten we beginnen aan je Singapore reisroute:

Singapore Routebeschrijving Dag 1

Je verplaatsen in Singapore is heel gemakkelijk. Je kunt op hun goedkope MRT trein stappen, of je kunt taxi’s gebruiken, of als je zoals ik bent, kun je deze 2 daagse route ook echt lopen. Dag 1 is slechts 6 km (in totaal 90 minuten of zo lopen) en dag 3 zou 10 km zijn, ongeveer 2 uur lopen. Mijn tijden op de Singapore routebeschrijving zijn slechts gidsen, jij kunt langzamer of sneller zijn.

10-11 UUR:

Je hebt in je hotel een ontbijt gehad, dus laten we aan Dag 1 beginnen. We gaan eerst naar de Merlion, het Icoon van Singapore. Het is een mooi begin van de dag, want er is geen kaartje om de Merlion te zien, dus (Als je de MRT neemt om hier te komen, ga dan naar de halte Raffles Place, en neem Exit B, een paar minuten lopen van daar). Vanaf het Merlion standbeeld heb je een prachtig uitzicht op het Marina Bay Sands hotel (het hoge hotel met de boot erop), en de Marina Bay Promenade is een mooie plek om de skyline op te snuiven, en Singapore te waarderen. Pak een koffie, en maak de cheesy foto van het water van de Merlion dat in je mond loopt (je weet dat je dat wilt!)

11AM-Middag:

Wandel van de Merlion naar de Marina Bay Sands hotel. De korte wandeling is prachtig, en je staat er versteld van hoe indrukwekkend de Marina Bay Sands is. De beroemde infinity pool is niet toegankelijk voor niet-gasten. maar geen nood, je kunt een kaartje kopen voor het openbare observatiedek van het Sands SkyPark . Het observatiedek is dagelijks geopend van 9.30 tot 22.00 uur, of tot 23.00 uur van vrijdag tot zondag. Het kost ongeveer $ 18 voor een kaartje.

TIP: TOEGANG TOT HET SKYDECK IN DE MARINA BAY SANDS MET EEN TICKET HIER

Middag – 14.30 uur:

Mijn favoriete plek in heel Singapore. Gardens By the Bay! Thuisbasis van het Cloud Forest, een kas met meerdere niveaus en watervallen, en bomen. Nergens anders in de wereld is er zoiets als hier. Ga dan buiten over de wandelpaden en bekijk de waanzinnige kunstmatige Baobab bomen. De hele plaats is een eerbetoon aan de ontwikkeling van Singapore. Ongelooflijk. Het terrein is vrij groot, dus trek er een paar uur voor uit, je kunt hier ook lunchen.

TIP: SLA DE RIJ OVER DOOR HIER EERST JE KAARTJES ONLINE TE KOPEN

14.30 – 16.30 UUR:

Weer op de been! Wandel over de futuristische dubbele-helix brug en maak je weg naar de Singapore Flyer. Nog zo’n icoon van de Singaporese skyline. Reserveer vooraf een kaartje om de rij over te slaan, en stap aan boord.

17.00-18.30:

Singapore Sling tijd! Nog een laatste wandeling van 5 minuten en je bent bij het Raffles Hotel. De thuisbasis van waar de Singapore Sling werd uitgevonden. Neem plaats aan de beroemde Long Bar, ontwijk de pindaschillen op de vloer, en bestel een welverdiende (en misschien iets te dure) Singapore Sling, of 3. Dan terug naar je hotel om bij te komen voor morgen!

18-30:

Etenstijd. Vergeet je chique restaurants, je HOEFT te eten in een Hawker Centre, Singapore’s beroemde eetcentra. Op 5 minuten lopen van de Long Bar is Albert Centre Market. Lokaal, heerlijk en goedkoop. Geniet ervan! Dag 1 is gedaan en afgestoft. Een betere optie voor het avondeten is naar de plaatselijke plaats met Michelin ster ‘chicken rice’ te gaan, je kunt dat hier boeken, niet goedkoop voor $ 100 maar een geweldige ervaring.

Dag 1 Singapore Routebeschrijving Wandelkaart (hoop dat dit helpt!)

TOTALE AFSTAND: 5,6KM

TOTALE WANDELTIJD: 1H 12mins

Singaporese routebeschrijving Dag 2

Gisteren waren de iconische bezienswaardigheden van Singapore. Vandaag is wat Singapore, Singapore maakt! De verschillende delen van de steden, de thuisbasis van de verschillende oorspronkelijke volksverhuizingen toen Singapore werd gesticht. Singapore is een lichtend baken over immigratie die goed gedaan wordt, dus vandaag krijg je dat in volle bloei te zien.

10.00-11.30:

Als eerste aan de beurt, Orchard Road. Heb je de film ‘Crazy Rich Asians’ gezien? Die is gebaseerd op Orchard road. 2,2 km aan winkels, winkelcentra, en uitgaven! Als je hier bent om te winkelen (zoals mijn vriendin was!) is dit je kans. Het is moeilijk om er tijd voor uit te trekken in alle eerlijkheid, sommige mensen brengen hier letterlijk de hele dag door. Ik slaagde erin mijn meisje na anderhalf uur weg te slepen. Blijkbaar zijn de cosmetica hier geweldig. Wie wist dat?

11.30 – 13.30:

Je kunt lopen, maar ik zou in een Uber stappen voor 5 minuten naar Chinatown. Dit is Singapore vóór de modernisering, en het is er fascinerend. Oude Chinese hutongs, tempels op meerdere niveaus, Chinese lantaarns, en noedels voor dagen. Chinatown is ook de thuisbasis van Singapore’s mooiste tempel, de Buddha’s Tooth Sacred Temple, dus verwonder je erheen als je in Chinatown bent. De toegang tot de tempel en de wekelijkse rondleidingen op zaterdag zijn gratis (Joepie!).

TIP: Als je je in deze gebieden meer op je gemak voelt met een gids, kun je voor minder dan $ 20 een privé rondleiding door Chinatown krijgen.

13.30-14.30:

Klein India. Singapore is vooral ontstaan door immigranten uit de Moslimwereld, China en India. Je moet dus een stop maken in Little India tijdens je 2 daagse Singapore route. Als je in India geweest bent, verwacht dan niet’ dat dit hetzelfde is! Het is India, in Singapore stijl. Dus mooie gebouwen, geweldige tempels, heerlijk eten, maar veel ruimte.

TIP: Als je je in deze gebieden meer op je gemak voelt met een gids, kun je voor minder dan $ 20 een privé rondleiding door Litte India krijgen.

14.30-1630:

Vanaf little India kun je gemakkelijk naar de volgende halte lopen, Haji Lane. Het is de leukste straat van heel Singapore, en ligt te midden van de prachtige Arabische Stad of Moslim Stad. Moskeeën van wereldklasse (en Hummus) overal waar je kijkt, maar Haji lane is de parel in de kroon. Straatkunst, bohemien cafés, insta-spots overal waar je kijkt. Stop voor een koffie en snuif het op, de plaats is prachtig.

Vanaf 16.30 uur:

Afhankelijk van hoe je je voelt, kun je van Haji Lane meteen naar Clarke Quay gaan, of terug naar het hotel om je om te kleden, en dan door naar Clarke Quay. Maar Clarke Quay is de laatste stop op je 2 daagse Singapore route. Als je er rond 17 uur meteen heen gaat, ben je op tijd voor happy hour drankjes! Dat is belangrijk want alcohol in Singapore is verrekte duur. Zoek daarna ook een plekje om er te eten, er zijn volop mogelijkheden (ik bedoel volop!).

De nacht kan gemakkelijk tot in de kleine uurtjes doorgaan, het is party-centraal beneden in Clarke Quay. Als je echt uit je dak wilt gaan op je laatste avond, kun je je hier inschrijven voor een kroegentocht. Het is er te gek!

Dag 2 Singapore Routebeschrijving Wandelkaart

TOTALE AFSTAND: 10,1 km

TOTALE WANDELTIJD: 2H 8mins

OPMERKING: Ik raad aan ’s morgens een taxi te nemen van Orchard Road naar China Town, dat scheelt voor de hele dag 1/3 lopen.

Gedachten over plaatsen om heen te gaan in Singapore, en de Singapore routebeschrijving?

Er zijn veel plaatsen om naartoe te gaan in Singapore, maar mijn 2-daagse Singapore Routebeschrijving zorgt ervoor dat je alle belangrijke bezienswaardigheden aandoet. Heb je extra dagen, en heb je een 3-daagse Singapore Itinerary nodig, dan zou mijn advies zijn om die eerste 2 dagen te gebruiken, en dan op de 3e dag je weg te banen naar Sentosa Island. Je kunt er een ochtend op het strand doorbrengen, de Singapore cable car nemen, en Universal Studios aandoen (zorg er wel voor dat je de queue jump koopt).

De Singapore Flyer: Als Zuidoost-Aziatisch antwoord op het London Eye is dit torenhoge observatiewiel het grootste ter wereld. Het uitzicht hoog boven Singapore is fantastisch en onvergetelijk, en door een wonder zijn de rijen om te rijden meestal vrij kort.

De Dubbele Helix Brug bij Marina Bay: Deze massieve, in elkaar verstrengelde dubbele structuur is een volstrekt uniek metalen beeldhouwwerk dat zich voordoet als hangbrug, en heeft een ingebouwde nachtverlichting die het omringende stadsgezicht bij zonsondergang in een surrealistische flitsende caleidoscoop verandert (de Double Helix Bridge te voet doorkruisen is een echte aanrader).

Botanische tuinen van Singapore: Ondanks Singapore’s stedelijke reputatie zijn er overal in en rond de stad prachtige groene ruimten. Dit toevluchtsoord in het centrum is een oase van rust die de bezoekers tot rust brengt met zijn uitgestrekte bloementuinen, elegante vijvers, en sacrale beelden.

Chinatown Heritage Centre: Het Heritage Centre, dat het fascinerende verleden van Singapore zorgvuldig herschept, is een levendig toevluchtsoord in de oudheid, met ingewikkeld ontworpen slaapkamersets, authentieke keukens en woonkamers, en levendige straattaferelen die de bezoeker terugbrengen in de tijd naar de oude Chinese nederzettingen van de late 19de en vroege 20ste eeuw.

Clarke Quay Mall:

Aan de oever van de Singapore rivier ligt deze levendige en voortdurend springende 24-uurs bestemming aan het water met talrijke restaurants, clubs, wijnbars, amusementsvoorzieningen en winkels van hoge kwaliteit die op de toerist zijn ingesteld.

Haji Lane: Deze schitterende laan in het hart van de Moslimwijk is omgetoverd tot een geraffineerde winkelpromenade die mode-liefhebbers, etalagekijkers en levensgenieters volkomen in de ban zal houden.

Tempel van de Boeddha Tandrelikwie: Geopend in 2008, herbergt deze weelderige Chinese tempel in 5 verdiepingen inderdaad een tand die aan de Boeddha zelf zou hebben toebehoord, prominent uitgestald op een 420 kg. wegende gouden heuvelachtige structuur die een stupa wordt genoemd.

Klein India: Een bruisende, energieke buurt van kleine winkeltjes, straatverkopers, Hindi muziek, doordringende aroma’s, en restaurants die de beste Indiase gerechten serveren die buiten het Indiase subcontinent te vinden zijn.

De Restaurants: Singapore ervaren betekent proeven van het eten, dat even gevarieerd als heerlijk is. De culinaire kunsten worden hier met topprestaties beoefend, dus in plaats van te proberen één etablissement uit te kiezen bieden we je de namen van verschillende elite restaurants die je gehemelte zullen verbazen:

 • Waku Ghin
 • Les Amis
 • Iggy’s
 • Restaurant Andre
 • Tippling Club
 • JAAN