4 parken in Londen die de meeste toeristen missen

Groot-Londen heeft maar liefst 3.000 openbare ruimtes in 32 stadsdelen en de City of London. Tijdens de ergste pandemie speelden de Londense parken een ongelooflijk belangrijke rol voor de lokale bewoners. Dit waren plekken waar mensen buiten actief konden zijn, plekken waar het normale kon worden aangetroffen. Gelukkig hoef je niet te wachten op de volgende pandemie om deze parken te waarderen.

De meeste bezoekers zijn bekend met de beroemdste parken van Londen, waaronder Hyde Park, Green Park, St James’s Park en Regent’s Park. Deze parken zijn vier van de acht koninklijke parken van Londen, wat betekent dat ze oorspronkelijk door de koninklijke familie werden gebruikt voor recreatieve doeleinden.

Maar buiten deze parken in het centrum van Londen zijn er tal van prachtige groene ruimtes om het hele jaar door van te genieten. In de zomer zwemmen en relaxen in de schaduw; volg de wisseling van seizoenen in de herfst en lente; actief zijn in het donkere winterseizoen.

Hier zijn vier minder bekende parken in Londen die de meeste bezoekers waarschijnlijk niet zullen tegenkomen.

Gerelateerd: 20 gratis musea in Londen

Peckham Rye Park & ​​Common

Dichtstbijzijnde treinstation: Peckham Rye (bovengronds en Thameslink)

Buslijnen: 12, 63, 343, 363

Peckham Rye Park ligt ten zuiden van het bruisende, snelgroeiende Peckham, net ten zuiden van de Theems. Er is een rustige gemeenschappelijke tuin, een arboretum, verschillende tuinen (een formele Engelse tuin, een Japanse tuin en een natuurtuin) en een leuk, levendig café genaamd The Round.

Peckham Rye is het hele jaar door geweldig, maar zoals alle Londense parken komt het pas echt tot leven in de zomermaanden.

Het is ook op loopafstand van Peckham High Street en het zeer aangename East Dulwich, vol met geweldige plekken om te eten. (Lunchtip: ga naar Persepolis, een vegetarisch supermarktcafé met een goede prijs-kwaliteitverhouding op 28-30 Peckham High Street.)

Beckenham Place-park

Dichtstbijzijnde treinstation: Beckenham Hill (Thameslink)

Toegang per bus: 54, 136

In dit enorme park in Zuid-Londen, dat in 2019 is uitgebreid met een golfbaan, een BMX-baan, een zwemmeer en tal van bospaden. Het sociale centrum van het park is 1760. een herenhuis op een glooiende groene helling met een café en frequente evenementen.

Beckenham Place Park zal enige tijd nodig hebben om vanuit het centrum van Londen te bereiken; tenzij u een dag in het park wilt doorbrengen, kunt u uw bezoek hier combineren met enkele andere attracties in Zuid-Londen, zoals het Horniman Museum and Gardens of Crystal Palace met zijn driehoek van interessante winkels en cafés.

Golders Hill-park

Dichtstbijzijnde metrostations: Hampstead en Golders Green (Edgware Branch Northern Line)

Toegang per bus: 210, 268

Naast het veel bekendere Hampstead Heath is Golders Hill Park een buitengewoon aantrekkelijk Londens park. Het heeft onder andere een speeltuin, een gratis kinderboerderij, tennisbanen, een prachtig Georgiaans tuinhuisje met prachtig uitzicht op het park, een botanische tuin en een vogelvijver. Paden doorkruisen het park; paden door beboste gebieden zijn bijzonder nuttig.

Lincoln’s Inn Fields

Dichtstbijzijnde metrostation: Holborn (Centraal en Piccadilly)

Toegang per bus: 1, 8, 13, 55, 59, 113, 168, 188, 243, 521

Lincoln’s Inn Fields is het enige park in het centrum van Londen – of beter gezegd een openbaar plein in plaats van een park – op deze lijst. Het grenst aan Lincoln’s Inn, een van de vier Inns of Court in Londen. (De Inns of Court zijn professionele juridische verenigingen; elke advocaat in Engeland en Wales behoort tot een van deze vier verenigingen.) Het park heeft een groot grasveld dat perfect is voor zomerse picknicks. Er zijn ook tennis- en volleybalvelden en een café.

Aan de noordkant van het plein ligt het Sir John Soane Museum, een mooi en vaak over het hoofd gezien huismuseum met gerestaureerde interieurs en schilderijen uit de uitgebreide collectie van Soane.

Welke verborgen juweeltjes ben je tegengekomen in Londen? Deel je favoriete Londense parken en andere attracties in de reacties hieronder!