5 manieren om te besparen op je vakantie op de Griekse eilanden

Apella Beach in de Karpaten is prachtig en vrij om te verkennen en te ontspannen. Foto: KayMaria Daskarol

Zoals een groot deel van de wereld herstelt Griekenland zich van een milde economische neergang, gevolgd door het verpletterende gewicht van de pandemie. In tegenstelling tot het grootste deel van de wereld, is Griekenland echter ook de thuisbasis geworden van veel vluchtelingen. Dus onderhandel deze zomer met niemand op de eilanden om te besparen op een vakantie op een Grieks eiland.

Overweeg in plaats daarvan deze vijf geweldige manieren om te genieten van een budgetvriendelijk verblijf in Griekenland en tegelijkertijd iets terug te geven aan de lokale gemeenschappen.

Verwant: Athene – 5 goedkope reistips voor een vakantie in Griekenland

Hoe u geld kunt besparen in Griekenland

Gelukkig kunt u met deze eenvoudige tips uw toeristendollars goed gebruiken en toch geld besparen in uw reisfonds.

Geniet van het uitzicht vanuit het kuuroord Therma op het eiland Ikaria. Foto: KayMaria Daskarol

1. Overweeg minder toeristische eilanden

Het zal je misschien verbazen dat Mycene en Santorini niet de enige Griekse eilanden zijn. Dit is waar. In feite heeft Griekenland meer dan 6.000 eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn. Sla Mykonos en Santorini over. Ga naar een of meer van de andere even glorieuze en unieke eilanden om te besparen op uw Griekse eilandvakantie. Alles is goedkoper op deze minder bekende eilanden. Echt, dat is het.

2. Benut alle markten

Eet een van je dagelijkse maaltijden in de taverne om de lokale economie te ondersteunen. Deel een paar mezedes (denk aan: tapas) met je metgezellen. Ga dan naar een openluchtmarkt of supermarkt om eten te halen voor andere maaltijden. Hier zijn onze suggesties voor boodschappenlijstjes:

feta Kalamata olijven tomaten paprika komkommers brood verse sinaasappelen flesje Kalamata olijfolie

Het maakt niet uit welk Grieks eiland je bezoekt, er zijn buitenbanken, muurtoppen, parken, rotsblokken en stranden waar je kunt zitten en genieten van je eten. Een andere geweldige optie voor een maaltijd die het budget, lichaam en ziel voedt, is om Fourno te bezoeken. Het is een bakkerij – zaharoplasteio is ook een bakkerij, maar verkoopt meestal alleen zoete gebakjes.

Koop bij Fourno tiropitas (kaastaarten in filodeeg), spanakopitas (spinazietaarten in filodeeg) en andere hartige taarten met een verscheidenheid aan vullingen om uw smaakpapillen te verrassen. Eén zo’n maaltijd is genoeg voor ons – het betekent niet dat we er maar één eten – en slechts een paar euro verlicht de portemonnee.

Verwant: Goedkoop eten in Athene: 4 plaatsen om goedkoop Griekse gerechten te eten

3. Lopen

Lopen is de primaire vorm van vervoer. U kunt zelfs rondlopen op Kreta, het grootste eiland van Griekenland, en de bezienswaardigheden bewonderen. Dit bespaart u niet alleen geld op uw vakantie op het Griekse eiland, maar u zult zeker ook oude archeologische vindplaatsen of natuurlijke warmwaterbronnen tegenkomen.

U kunt enkele grootmoeders ontmoeten wiens families te vaak op het eiland hebben gewoond om te tellen. Misschien kom je een kudde geiten tegen, een veld met klaprozen, een oude man die honing verkoopt langs de kant van de weg, of andere magische gebeurtenissen die je zou missen als je niet aan het wandelen was.

Of je nu in Griekenland bent of ergens anders in Zuid-Europa reist, hoefbevangenheid is een geweldige manier van reizen.

4. Deel een taxi indien nodig

Deel een taxi om van de veerhaven of luchthaven naar de stad te gaan waar jij en je vriend(in) verblijven. Het is ook een goede manier om nieuwe vrienden te maken. Aangezien het de tijd van COVID-19 is, moet u uw N95 vastmaken aan uw gezicht. Bied N95-maskers aan aan anderen die de taxi met u zullen delen.

5. Wees niet bang om te verkennen

Zeg ja tegen de vele mogelijkheden die u buiten de trendy plekjes te wachten staan. Alleen omdat een plaats niet tot vervelens toe over geschreven is, betekent niet dat het minder te bieden heeft dan meer populaire plaatsen. Ga een beetje buiten de gebaande paden van internet. Als u dit doet, bespaart u zeker geld terwijl u geniet van uw Griekse avontuur dat u niet had kunnen plannen.

Extra tip!

En onthoud: respect en vriendelijkheid tonen kost niets. Laat ze beide zien. Vaak.

Klaar voor een avontuur in Griekenland? Bekijk onze selectie van hotels in Athene en daarbuiten.

Als je de Griekse eilanden al hebt bezocht, deel dan je favoriete budgettips met ons in de reacties hieronder!