5 Mooiste plaatsen in Canada

Canada is een immens, meestal ongerept landschap met een indrukwekkende verscheidenheid aan habitats en natuurlijke pracht, en ze zijn van plan dat zo te houden. Zoveel groene gebouwen in Canada, en belastingen op vervuiling, het is geweldig om te zien dat ze vooruitgaan met verantwoordelijkheid.

Besneeuwde bergen weerspiegelen het gletsjerwater en dichte bossen verbergen een menagerie van dieren, je moet de natuur in Canada echt zien om het te geloven. En het heeft enkele van de beste trektochten ter wereld! Tarwe prairies vormen een deken van goud en onder de ruige badlands liggen enorme dinosaurusfossielen. Alleen al het aantal nationale parken en schilderachtige wegen zal iedereen eindeloos bezig houden. Hier zijn vijf van de mooiste plekken in Canada, zorg ervoor dat je er een paar toevoegt aan je reis bucket lists:

Peyto Lake

Genesteld in een door de torenhoge Canadese Rockies beschermde vallei ligt het door gletsjers gevoede Peyto-meer. In de zomer stroomt rotsmeel in het meer, waardoor het zijn kenmerkende intens groenblauwe kleur krijgt. In combinatie met de majestueuze bergen en uitgestrekte bossen is het een prachtig gezicht. Het Peyto meer is gemakkelijk bereikbaar via de Icefields Parkway, die door Banff National Park loopt.

De Tablelands in het Gros Morne National Park

Het dichtst bij Mars op deze planeet. Aan de westkust van Newfoundland ligt het uitgestrekte Gros Morne National Park. Tussen de ongerepte baaien en het weelderige groen van het park ligt een dor landschap dat bekend staat als de Tablelands. Bekijk de geschiedenis van het terrein terwijl je over rotsen loopt uit de aardmantel, de laag onder de korst, die enkele honderden miljoenen jaren geleden naar de oppervlakte is gestuwd.

Bruce schiereiland

Verscholen in de dichte bossen die over de grillige klif groeien, staan enkele van de oudste bomen van niet alleen Ontario, maar ook van Noord-Amerika. Beneden, bij het koele water van de Georgian Bay, liggen zeldzame alvars, of kalkstenen dijken. Het groene schiereiland barst van de flora en fauna, waaronder 44 soorten orchideeën en meer dan 120 soorten vogels.

Kluane Nationaal Park

Welkom in de bergwildernis. In de zuidwesthoek van Yukon Territory ligt Kluane National Park met de hoogste bergtop van Canada: Mount Logan, niet een van de 7 toppen, maar er niet ver vanaf! Neerslagrijke bergen en meer dan 2000 gletsjers nemen meer dan vier vijfde van de oppervlakte van het park in beslag. De rest is gevuld met uitgestrekte ijsvelden, vruchtbare valleien en blauwe wateren.

Agawa Canyon

Maak een ritje met de Agawa Canyon Train Tour terwijl het kronkelende spoor precair langs steile afgronden en over uitgestrekte kloven loopt. De canyon ligt in het Canadese Schild en maakt deel uit van de oudste bergketen ter wereld. Vier watervallen langs de rand van de canyon voeden de Agawa rivier beneden. Kom in september of oktober voor een traktatie: de bossen exploderen in de levendige rode, paarse en gouden kleuren van de herfst.