5 van de meest spectaculaire wegen in Oost-Europa

Tijdens je reis heb je waarschijnlijk een lijst met je favoriete bezienswaardigheden en must-sees. Hier zullen we 5 van de meest spectaculaire wegen in Oost-Europa met u delen. Als je naar Oost-Europa reist, bekijk dan zeker de wegen hier.

Nu is het belangrijk op te merken dat niet al deze wegen bedoeld zijn voor luxe ritten of zelfs hakken. Het is echter heel goed mogelijk dat u de mini-offroad-uitdaging kunt proberen tijdens een geweldige reis die naar een van uw droombestemmingen leidt.

1. Adriatische snelweg, Kroatië

U hoeft alleen maar de Adriatische snelweg te zien, ook wel bekend als de “Jadranska Magistrala” in het Kroatisch, om het te geloven. Het maakt deel uit van de Europese weg E65 en loopt langs de oostkust van de Adriatische Zee. De weg gaat door 3 landen: hij begint bij de grens van Slovenië en Kroatië, gaat dan ternauwernood door Neum in Bosnië en Herzegovina en strekt zich vervolgens uit tot Ulcinj in Montenegro.

Het langste stuk weg ligt echter in Kroatië, van Rijeka in het noorden tot Dubrovnik in het zuiden. Als je de reisgids bekijkt, realiseer je je meteen dat deze verharde weg je een van de beste kustritten ter wereld zal opleveren: eilanden aan de horizon, kristalhelder water, prachtige stranden, geweldige uitzichten, prachtige steden – je kunt al deze dingen ontmoeten schoonheden. rijden langs de Adriatische snelweg.

De route is eigenlijk niet gemakkelijk omdat er veel bochten en bochten in zitten. Het is absoluut een lange rit, maar zelfverzekerde chauffeurs met goed uitgeruste voertuigen zullen het beste uit deze geweldige ervaring moeten halen. Onderweg moet u stoppen bij de rivier de Makarska om het panorama te bewonderen, dat een combinatie is van kustbergen en zonnige stranden en verborgen baaien.

Ontspan in Hvar, beroemd om zijn lavendelvelden. Aan de andere kant zullen de steden Dubrovnik, Split en het historische Trogir u zeker een indrukwekkende culturele ervaring bezorgen. Aan het einde van de Adriatische snelweg kun je er zeker van zijn dat je alleen maar wilt omdraaien en het helemaal opnieuw wilt doen.

2. Weg naar Jakoetsk in Rusland

De weg naar Jakoetsk in Rusland is bepaald niet de weg voor een leuke, comfortabele reis. In plaats daarvan is het een pad voor risicovolle rijsituaties en avonturen. Het biedt de perfecte uitdaging voor uw nieuwe 4 x 4 crossover. De weg heeft beroemde offroad-uitdagingen.

De weg verbindt Moskou niet alleen met Jakoetsk. Het is ook de plaats waar de koudste temperatuur ooit is gemeten buiten Antarctica. Het verhaal van Jakoetsk, de grootste stad gebouwd op continue permafrost, is echter een aantrekkelijker verhaal.

De weg was eigenlijk gecatalogiseerd als een van de gevaarlijkste wegen in de geschiedenis omdat hij in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt om het verkeer te blokkeren en te voorkomen dat de Duitsers binnenkwamen. Je zou gek moeten zijn om in de zomer langs deze weg te rijden. Vanwege Siberische modderpiraten zul je een overlevingsspel op lange termijn moeten spelen.

Dus misschien wil je daar rekening mee houden als je hier in de winter reist, die hier 10 maanden duurt. In de winter is alles niet alleen ijskoud, maar ook erg glad. Er is zelfs een grap in Rusland dat de weg in de winter een picknick is in vergelijking met het proberen om in de zomer over de Russische federale snelweg te rijden.

3. Transalpina Road, Roemenië

De Transalpina-weg ligt in de zuidelijke Karpaten in Roemenië, in de Parang-berggroep. Het is niet alleen een van de hoogste wegen in de Karpaten, maar ook de hoogste weg van Roemenië. De weg op het hoogste punt bij de Urdele-pas ligt 2145 meter boven de zeespiegel.

De weg is 146 km lang en doorkruist de Karpaten van Oltenië naar Transsylvanië, het land van Dracula. Koning Carol II gaf de opdracht voor de weg en de lokale bevolking noemde het de ‘King’s Road’. In 1938 werd de weg ontdekt, geopend in Poiana Sibiu en herbouwd voor militaire doeleinden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De transformatie van Transalpina Road begon in 2007. De autoriteiten wilden er een moderne snelweg van maken en die werd volledig geasfalteerd.

De weg is een van de beste en meest spectaculaire wegen in Oost-Europa. Het is in de winter gesloten en gaat pas in het voorjaar open en biedt een prachtig uitzicht op het bergachtige gebied dat aan alle kanten omgeven is door natuur.

De Transalpina is een beroemde weg die echt een groot aantal toeristen van over de hele wereld trekt. Dus als u van plan bent deze route te bezoeken, zult u een unieke ervaring hebben en misschien nieuwe vrienden maken die net zo gepassioneerd zijn over toerisme en reizen. Uiteraard is een internationale reisverzekering een must voor uw eigen veiligheid op dergelijke reizen.

4. Weg van Ionina naar Meteora, Griekenland

Griekenland kan niet alleen worden gepresenteerd als een bestemming met een rijke geschiedenis en geweldige stranden, maar ook met mooie autoroutes. Je kunt een van de meest spectaculaire reizen in het noorden van het land beleven: van de stad Ioannina aan het meer, de hoofdstad van Epirus, tot de spectaculaire Meteora, bekend om zijn adembenemende natuur en kloosters.

De weg leidt je door de bergen en over de hoge pas, die in de winter meestal gesloten is. Het zal je verbazen met zijn kloosters bovenop geërodeerde zandstenen torens. Op je route kom je 24 van dergelijke kloosters tegen, maar je kunt er maar 6 stoppen en bezoeken.

Als u vanwege tijdgebrek de tentoonstellingen niet kunt bezoeken, moet u in ieder geval het Grote Meteoron-klooster bezoeken – het is het grootste, hoogste en oudste van alle kloosters, waar religieuze artefacten en andere zeer belangrijke dingen worden tentoongesteld.

Terwijl je naar de zonsondergang kijkt tegen de schilderachtige achtergrond van de weg van Ioannina naar Meteora, begin je te begrijpen waarom je terug bent in Griekenland.

5. Transfagarasan, Roemenië

Transfagarasan is een zeer bekende weg die in alle Oost-Europese reisgidsen terug te vinden is. Het werd gebouwd in 1974 en heeft een bekende toeristische geschiedenis. De Top Gear-crew filmde hier in 2009 en de weg schreef geschiedenis, waardoor Jeremy Clarkson zei dat het ‘de beste weg ter wereld’ was.

De weg is tijdens het communistische tijdperk aangelegd als een strategische militaire route en heeft 90 km aan bochten, steile hellingen, beklimmingen en een totale lengte van 151 km. Het stijgt tot een hoogte van 2.042 meter en is de tweede hoogste verharde weg in Roemenië na de Transalpina.

Transfagarasan verbindt de historische regio Walachije met Transsylvanië en doorkruist het Făgăraș-gebergte, de hoogste Karpaten-berggroep in Roemenië. Er zijn veel mooie plekken om te bezoeken in de omgeving, en dicht bij Transfagarasan zijn de Otter Dam en het meer, het meer van Bâlea, evenals het klooster van Curtea de Arges. Hier vind je ook het middeleeuwse fort van Poenari.

Als je ooit in Roemenië komt, is dit een plek die je zeker niet mag missen.