Alles wat u moet weten voordat u naar York reist

De stad York ligt in het noorden van Engeland en heeft een indrukwekkend cultureel aanbod. Het schilderachtige stadje heeft genoeg te zien en te doen en heeft een rijke geschiedenis met Romeinse, Viking en middeleeuwse figuren.

York zit boordevol adembenemende landschappen en musea van wereldklasse en heeft voor elk wat wils. Met alles wat de stad te bieden heeft, is het vaak moeilijk voor mensen om te beslissen wat ze eerst moeten doen. Maar maak je geen zorgen, het plannen en genieten van je reis is essentieel om er het meeste uit te halen.

Accommodatie zoeken

Hoewel het een populaire toeristenbestemming is, heeft York nog steeds een charme en onverslaanbare prijzen die moeilijk te vinden zijn in andere Engelse steden.

Omdat de stad zo groot is, barst het van de unieke overnachtingsmogelijkheden. Er zijn klassieke keuzes zoals hotels of Airbnb-verhuur, maar sommige mensen hebben geklaagd dat deze accommodaties niet aan hun behoeften voldoen.

Gelukkig zijn sommige Airbnb-alternatieven net zo betaalbaar en uniek. U kunt bijvoorbeeld een kortetermijnhuur vinden die u de perfecte middenweg biedt tussen een hotelkamer en het comfort van thuis.

Er zijn zelfs enkele enthousiaste reizigers die in een spaarzaam compromis huizen met anderen ruilen. Het geeft reizigers een authentieke ervaring van hoe het is om in York te wonen vanaf het moment dat ze door de deur lopen. Daarnaast vinden sommige mensen onderdak in historische gebouwen, wat misschien wel de meest authentieke manier is om de stad te ervaren.

Hoe daar te komen

York is een zeer goed verbonden stad, dus er zijn veel manieren om er te komen, inclusief lucht, trein, bus of boot.

De dichtstbijzijnde luchthaven is Manchester Airport met een rechtstreekse treinverbinding naar York. Het duurt ongeveer een uur om aan te komen. Bezoekers uit buurlanden zoals Ierland of Nederland nemen soms de veerboot. De dichtstbijzijnde haven is Hull, op een uur met de trein van het stadscentrum van York.

Als u in het VK reist, is het relatief eenvoudig om naar York te komen. Omdat het de grootste stad in Yorkshire is, is het het centraal station. Het is iets meer dan twee uur met de trein vanaf Londen en drie uur vanaf Edinburgh, waardoor het een geweldig dagje uit is.

Wandel door de Romeinse ruïnes in het Yorkshire Museum

Als je een liefhebber bent van het oude Rome, dan is het Yorkshire Museum de place to be. Ze hebben veel interactieve tentoonstellingen over de Romeinse tijd in York.

Om nog maar te zwijgen, ze hebben ook geweldige permanente tentoonstellingen over astrologie, biologie en archeologie. Het museum herbergt ook een indrukwekkende tentoonstelling van dinosaurussen over de kust van Noord-Yorkshire, bekend om zijn Jura-activiteit.

Het Yorkshire Museum heeft ook prachtige tuinen om doorheen te slenteren, zodat u kunt genieten van wat frisse lucht terwijl u nadenkt over het rijke historische verleden van de stad.

Duik ondergronds met de Vikingen

Hoewel York bekend staat om zijn Romeinse verleden, was de stad ook de thuisbasis van de Vikingen. Toen ze rond de 8e eeuw aankwamen, vielen noordelijke zeelieden het eiland binnen en namen ze hun intrek bij de Angelsaksen.

Veel straten in York zijn vernoemd naar de Vikingen, maar weinig van hun cultuur is bovengronds bewaard gebleven. De meeste Yorkers waren zich er niet van bewust dat er nog overblijfselen waren tot in de jaren zeventig, toen archeologen een hele Viking-nederzetting ontdekten onder de straten van York.

Volgens historische documenten noemden de Angelsaksen het land “Eoforwic”, wat de Vikingen veranderden in “Jorvik”. Na verloop van tijd werd Jorvik afgekort tot “York”, de huidige naam van de stad.

Dwalen door de puinhopen

The Shambles is een must-see voor iedereen die York bezoekt. De winkels zijn gebouwd rond de 15e eeuw en hebben nog steeds actieve etalages. Er is zelfs een markt waar je allerlei soorten hartig eten en drinken kunt vinden.

Ze geven je niet alleen het gevoel dat je op de set van de Harry Potter-films zit, ze zijn ook een historisch wonder. Dit zijn de best bewaarde winkelstraten van Europa, dus het is een geweldige manier om een ​​voorproefje te krijgen van het leven in de middeleeuwen.