Beste clubs in Bali in 2022; Old Man’s, Mirror, La Favela enz.

Beste 5 Clubs in Bali (in 2022)

Bali is de laatste jaren uitgegroeid tot THE place to be in Zuidoost-Azië. Smoothie bowls en strandclubs mogen dan tegenwoordig de boventoon voeren, er zijn nog steeds genoeg mensen die tijdens hun vakantie op Bali uit hun dak willen gaan en willen feesten. Niet elke Bali-route hoeft alleen maar uit rijstvelden en watervallen te bestaan, toch?

Dus als die beschrijving bij je past (zoals bij mij!), geen nood, ik heb een bijgewerkte lijst van de beste 5 clubs in Bali in 2022 en daarna. Je kunt Bali niet verlaten zonder minstens één vreselijke kater te verzorgen. En bovendien heb je al die smoothie bowl plaatsen om je er de volgende ochtend doorheen te helpen.

Waar zijn de beste clubs in Bali?

De beste clubs in Bali liggen allemaal in de wijk Kuta/Seminyak. Over het algemeen is het nachtleven in Kuta populairder bij Australische toeristen, rugzaktoeristen en mensen die voor het eerst naar het eiland komen. De prijzen zijn er gematigd en de feeststemming is er erg laid-back. Je past er helemaal bij als je korte broeken, slippers en singlets draagt.

Vaste gasten van Bali, expats en Indonesiërs uit Jakarta zullen de voorkeur geven aan Seminyak en Canggu, waar duurdere en stijlvollere clubs zijn. De muziek, de cocktails en de inrichting zijn er geraffineerder, maar je krijgt er niet dezelfde vakantie-vibe die je in Kuta hebt. Wat je voorkeuren ook zijn, hier zijn enkele clubs en bars die op de must-do lijst moeten staan van iedereen die het nachtleven van Bali wil meemaken.

VOORDAT JE ECHTER GAAT CLUBBEN, INSTAGRAMTOUR DOOR BALI?

Zorg dat je het meeste uit je tijd in Bali haalt, en beloon jezelf dan ’s avonds met een feestje. Je kunt hier een EPIC Instagram tour door Bali maken voor $68. Zorg ervoor dat je niets mist!

Dus, terug naar de 5 beste clubs in Bali, in omgekeerde volgorde, te beginnen bij nummer 5:

SkyGarden Bali

Ik zou Skygarden eigenlijk niet moeten toevoegen aan een lijst van ‘De beste clubs in Bali’, want het is een beetje een duik. Dus als je op zoek bent naar een coole plek, sla deze dan over. Maar als je een plek zoekt om te razen, voor goedkoop, met gegarandeerd (dronken) mensen, dan is SkyGarden iets voor jou.

Het is echter een icoon van Bali en een van de oudste clubs van het eiland. Het is ook een recht van overpad om hier op z’n minst een paar drankjes te gaan drinken. SkyGarden Bali is de grootste nachtclub in Bali en veruit de populairste. Het is gebouwd op 3 verdiepingen en omvat een Ierse pub, een R&B zaal, een enorme nachtclub “Sky Dome”, een EDM dansvloer, en een bar op het dak. De muziek is meestal mainstream en commercieel, en het publiek is een mengeling van mensen van alle nationaliteiten. Sexy danseressen en vuurdanseressen houden het feest meestal tot 3 uur ’s nachts gaande.

SkyGarden is de enige nachtclub in Bali die 7 nachten per week druk bezocht wordt. Als je op een zondag, maandag of dinsdag op bezoek bent, is het de plek om heen te gaan. Het feest begint al vrij vroeg: Om 23 uur moet je al een volle menigte hebben en om middernacht beginnen uitsmijters dronken kinderen naar buiten te begeleiden.

SkyGarden is een van de goedkoopste nachtclubs in Kuta. Als je vóór middernacht komt, kun je een driedubbele wodka kopen voor minder dan 8$. Ook goed om te weten is dat meisjes er elke zondag vóór middernacht gratis drinken.

Waar ligt Skygarden Bali?

Sky Garden ligt in Jalan Legian, Kuta. Je kunt er naartoe lopen vanuit het centrum van Kuta

Wie gaat er naar SkyGarden?

Over het algemeen een jonger publiek, veel Australiërs, ook een flink aantal plaatselijke prostituees (je bent gewaarschuwd!). Het is er ruig en klaar.

Waarom gaan de mensen?

Om los te gaan. Het is goedkoop (voor eten en drank), heeft vaak all-you-can-drink specials en het ligt in het centrum van Kuta, dus je kunt je voorstellen hoe elke avond aftrapt.

TOP TIP: De rooftop is de beste plek om te beginnen en op te warmen. Het is er iets rustiger.

Bosche

Niet eentje voor de Instagram ploeg! Ik noem Bosche hier omdat het de populairste nachtclub in Bali is bij Indonesiërs. Weinig buitenlanders bezoeken het, maar dat is een vergissing want de sfeer is erg levendig en gezellig. Het begint meestal met een live band (die zowel Engelse als Indonesische liedjes zingt) en gaat na middernacht verder met een DJ die mainstream EDM speelt. Je merkt op dat de meeste patroons in kleine groepjes rond een tafel blijven zitten met een fles alcohol in het midden. Pas na een paar shots openen ze zich en beginnen te dansen. De geluidsinstallatie in Bosche behoort tot de beste van Bali. Als je het typisch Indonesische nachtleven wilt meemaken, kun je ook Akasaka in Denpasar bezoeken. Wees echter gewaarschuwd want de plaats is berucht omdat ze vol zit met drugs en prostituees.

Waar ligt Bosche?

Bosche ligt een eindje lopen van Kuta’s belangrijkste badplaatsgebied, aan Jalan Bypass Ngurah Rai

Wie gaat er naar Bosche?

Clubbers. Degelijke soundsystens, lasers, dj’s.

Waarom gaan de mensen?

Om hard te feesten, echte Aziatische clubervaring op te doen (in voor- en tegenspoed!), en vaak om meisjes op te pikken.

Oude Man’s

Canggu’s drukste club, Old Man’s, is het centrum van de feestscene verder noordelijk op het eiland. Vroeger was het ’the place’ om gezien te worden, met een meer relaxte vibe, maar nu is het een mainstream feestgelegenheid, volgepakt met mensen, en elke avond van de week woedend.

Het is een openluchtgelegenheid, waar vaak plaatselijke livemuziek schalt. De dress code is casual, dus je ziet sommige mensen in vesten, en sommigen komen gekleed, klaar voor een avondje Londen.

Waar is Old Man’s?

Aan het eind van Canggu’s hoofdsleep, direct aan Batu Bolong Beach in Canggu

Wie gaat er naar Old Man’s?

Het 16-21 publiek blijft meestal in Kuta, dus Canggu heeft een mix van 21-40. Digitale nomaden, expats, de Instagram bemanning.

Waarom gaan mensen erheen?

De vibes zijn leuk, en ze worden wild naarmate de nacht vordert.

TOP TIP: Warm op met cocktails bij zonsondergang bij ’the Lawn’, een mooie plek op loopafstand.

La Favela

Seminyak’s populairste trefpunt. Hoewel het meer een bar dan een club is, is de dansvloer van La Favela tegenwoordig de meest happende feestplek in Seminyak. Het moet op de must-see lijst van iedereen staan vanwege zijn indrukwekkende inrichting, geïnspireerd op Braziliaanse Shanty towns. De muziek begint meestal in het bargedeelte om middernacht, met old-school, hip hop, pop-rock, dans en disco deuntjes. De prijzen zijn gemiddeld voor Bali, rond 4$ voor een biertje en 9$ voor een cocktail.

Waar ligt La Favela?

In Seminyak, direct aan Jalan Oberoi

Wie gaat er naar La Favela?

Het is mainstream, en halverwege tussen Canggu en Kuta, dus verwacht een gemengd publiek. In de weekends is het er stampvol.

Waarom gaan mensen erheen?

Het ontwerp. Het is schitterend. Recht uit een club in Tokio/New York/Singapore.

Spiegel

Mirror is de nieuwste nachtclub die begin 2015 in Bali geopend werd. Ze komt van de All-In groep, die ook achter de populaire Fable Club in Jakarta zit. Het is de meest trendy plek in Bali op het moment en je vindt het er elke weekendavond overvol, vooral door ex-pats en Jakartanen. Mirror is ontworpen om op een kerk te lijken, wat in het begin een beetje vreemd is. Ze hebben bijna eens per maand beroemde internationale dj’s en het wordt waarschijnlijk de place to be voor de komende twee jaar op het eiland. Als je van Mirror houdt, ben je misschien ook geïnteresseerd in Velvet/Hypnotized in Kuta BeachWalk mall.

Waar is Mirror?

Mirror is aan de achterkant van Gardin Bistro op Jalan Petitenget, Seminyak.

Wie gaat er naar Mirror?

Inwoners, en expats. Toeristen ook, maar alleen als ze ervan weten!

Waarom gaan de mensen?

Coole inrichting, goede apparatuur, lekkere drankjes. Waarschijnlijk de beste echte club in Bali

LAATSTE GEDACHTEN OVER DE BESTE CLUBS IN BALI; WAAR MOET JE HEEN?

Goed jongens, het nachtleven op Bali is niet voor iedereen weggelegd en Kuta doet Khao San Road misschien op een kerkmarkt lijken, maar als je een feestje zoekt, moet Bali op je kaart staan. Persoonlijk ga ik, als ik Bali bezoek, altijd naar Old Man’s, La Favela en Mirror. Combineer dat met een paar strandclubs overdag en ik ben klaar. SkyGarden en Bosh zijn voor mij nu, in de 30, een beetje ruw en klaar, maar 10 jaar geleden zat ik daar ook in het heetst van de strijd. De clubs in Bali hebben dus zeker voor elk wat wils. Ga uit je dak.