Bucket list bestemmingen om naartoe te cruisen

Het leven is kort en de wereld is enorm. Voor gepassioneerde reizigers die alles willen ervaren wat er op deze planeet te zien is, is er bijna te veel te zien en te doen in één mensenleven. Van bevroren gletsjers en torenhoge bergtoppen tot weelderige jungles en zonovergoten stranden, de lijst van must-visit bestemmingen is lang.

Een VIP-cruise is een van de beste manieren om in korte tijd zoveel mogelijk van de wereld te zien. Je kunt meerdere bestemmingen en verschillende iconische bezienswaardigheden afvinken terwijl je in luxe reist.

Maar zelfs met een cruise zijn er nog zoveel mogelijkheden om uit te kiezen. Er is zoveel te genieten in de wereld van cruises dat de keuze overweldigend kan zijn. Maar er zijn bepaalde cruisehavens die je gewoon niet mag missen – de bucket list bestemmingen die het inpakken van een tas en het uitvaren tot een absolute no-brainer maken.

Dus als je het beste wat de wereld te bieden heeft in comfort en stijl wilt zien, zijn hier vijf van de meest niet te missen bucket list bestemmingen om naartoe te cruisen.

Londen/New York

Hoewel een Trans-Atlantische cruise misschien niet zo spannend klinkt als sommige van de andere opties op deze lijst, is deze klassieke, historische route een echte traktatie en een van de meest traditionele cruise-ervaringen die je kunt vinden. Je wordt getrakteerd op absolute luxe aan boord van een schip dat niet te groot is om volledig te verkennen, en in welke richting je ook vaart, je komt aan in een van ’s werelds grootste hoofdsteden, Londen of New York.

Alaska

De uitgestrekte wildernissen en adembenemend mooie landschappen van Alaska zijn een van ’s werelds meest bijzondere bezienswaardigheden en zorgen voor een werkelijk ongelooflijke cruise-ervaring. Je ziet de grootsheid van de natuur in bevroren toendra’s, grillige bergtoppen, enorme gletsjers en diepe, donkere bossen, evenals enkele van de meest opwindende wilde dieren die er zijn, en een selectie van charmante steden en stadjes. En het mooiste van alles: als je je cruise goed timet, kun je een van de mooiste natuurverschijnselen zien, de magische lichtshow die bekend staat als de Aurora Borealis of het Noorderlicht.

De Galapagos Eilanden

De Galapagoseilanden zijn een unieke cruisebestemming, en absoluut niet te missen voor liefhebbers van wilde dieren en liefhebbers van wetenschappelijke geschiedenis. Het was hier dat Charles Darwin voor het eerst zijn evolutietheorie begon te ontwikkelen, dankzij de buitengewone biodiversiteit en unieke wezens die op deze rotsachtige eilandjes voorkomen. Snorkelen en duiken in de Galapagos is een van de beste onderwaterervaringen die je waar ook ter wereld kunt vinden, en je zult in deze verbazingwekkende hoek van de wereld door alles geboeid worden, van blauwvoetige boobies tot zeeleguanen.

Antarctica

Een ander deel van deze glorieuze planeet dat je het beste per cruise kunt ontdekken, want een bevroren woestenij is Antarctica een verrassende en verbazingwekkend rijke cruisebestemming om te bezoeken. Niet alleen kun je het laatste continent van je lijst afvinken (een van de enige manieren om dat te doen), maar dit bizarre, buitenaardse landschap is een van de mooiste bezienswaardigheden die je ooit zult zien en een echte once-in-a-lifetime ervaring. Je zult massa’s pinguïns, walvissen, orka’s en dolfijnen in overvloed zien, en de meest avontuurlijke en moedige reizigers kunnen zelfs een duik nemen in de Antarctische Oceaan!

De Stille Zuidzee

Van het koudste klimaat ter wereld tot een van de heerlijkste, een cruise naar Frans Polynesië of een van de vele andere exotische eilanden verspreid over de kaart is een duik in het paradijs. Van warme ondiepe lagunes, gouden stranden en wuivende palmen, tot geweldig eten, een rijke, levendige cultuur en spannende activiteiten, er is geen plek op aarde zoals de Stille Zuidzee!