Centraal-Afrikaanse Republiek Tour EN Zuid-Soedan Tour. SLUIT JE BIJ ME AAN!

Centraal-Afrikaanse Republiek & Kamp; Zuid-Soedan Reizen.

22 augustus tot 2 september 2022. SLUIT JE BIJ ME AAN!

EMAIL ME op [email protected] om een plaats vooraf te reserveren. DIT ZAL SNEL UITVERKOCHT ZIJN!

Zoals beloofd aan mijn vaste reizigers, gaan de Centraal Afrikaanse Republiek tour en de Zuid Soedan tour door!

Als je een echt, waarachtig, waarachtig avontuur wilt, dan wordt er geen groter avontuur dan dit. Van een bezoek aan het voormalige paleis van de kannibalen krijgsheer Jean-Bedel Bokassa tot een eerbetoon aan de grote gehoornde koeien van de Mundari stam in Zuid-Soedan, deze reis is alleen voor de moedigste reizigers. Dus ik zie jullie daar.

Bij dit waanzinnige avontuur kun je je reis op 1 van de 5 manieren opbouwen. Met Zuid Soedan en/of de Centraal Afrikaanse Republiek (lange of korte versie). Het is zo opgesplitst omwille van de prijs eigenlijk. Ik begrijp dat deze reizen duur zijn, en het organiseren van reizen in deze landen is niet goedkoop. Ik wilde dus dat mensen konden kiezen waar ze hun zuurverdiende geld aan uitgeven.

Als eerste is er de rondreis door Zuid Soedan. We ontmoeten elkaar op het vliegveld van Juba, en vanaf dan ben je in mijn handen. Stammen, jungles, wilde dieren, en biertjes op de Nijl. Je kunt de reis daar beëindigen, of je kunt met mij (via Addis Abeba) verder reizen naar de Centraal Afrikaanse Republiek. De snellere versie van CAR is waar we alleen in Bangui, de hoofdstad, verblijven. De langere versie is waar we een prop-vliegtuig in de jungle charteren naar het zuidwesten van de Centraal-Afrikaanse Republiek, naar het Dzanga Sangha Nationaal Park. Het is prijzig, dus heb ik het optioneel gemaakt.

Bedenk dus welke van de hoogtepunten je wilt zien, en maak dan een plan!

AUGUST 2022

BEPERKTE SPOTTEN. RESERVEER DE JOUWE VOORAF [email protected]

Waarom Zuid-Soedan en/of de Centraal-Afrikaanse Republiek bezoeken?

Goede vraag. Voor de onverschrokkenen onder jullie weet je het antwoord al. Je wilt ECHT reizen. Om naar plaatsen te gaan waar over het algemeen niemand anders komt. Om nieuwe culturen te ervaren en een echt avontuur te beleven. Reizen naar Centraal Afrika biedt dat alles. Het is de laatste grens van het reizen. De laatste plaats die door massatoerisme, goedkope vluchten en hotelketens wordt aangeraakt. Dit is het echte Afrika.

Deze beide landen zijn 2 van de minst bezochte landen ter wereld. Zuid-Soedan, vroeger was de papierwinkel er vreselijk. En er woedde een burgeroorlog. Dus toen ik bijvoorbeeld Soedan bezocht, miste ik het meest verbazingwekkende culturele hoogtepunt van het land, de Mundari stam. Die epische foto’s van deze semi-nomadische mensen die met hun HUGE gehoornde runderen leven. Nu is het tijd om terug te gaan. Maar dan wel met jullie!

Wat de Centraal Afrikaanse Republiek betreft, ook die is historisch gezien een van de moeilijkst toegankelijke. Zowel door het papierwerk, door het gevaar, als door de krankzinnige kosten die eraan verbonden zijn. Toen ik er een paar jaar geleden solo op bezoek ging was ik behoorlijk bang. Ik had geen gids, geen opknapper, en niemand om de kosten mee te delen. Zo miste ik de mooiste dingen. Namelijk de Boali watervallen, een bezoek aan de Pygmee stammen, en het schitterende Dzanga Sangha nationaal park. Dus daarom! Om deze verbazingwekkende, ongerepte plekken in onze grote, mooie wereld te zien. Ze zijn moeilijk te bereiken, soms een beetje harig en duur. Maar met een groep, en een opknapper, zijn we er helemaal klaar voor.

HET ITINERARIAAT: Zuid-Soedan + CAR verlengd 11D/10N

Zoals gezegd kun je dit avontuur met mij op een aantal manieren aangaan:

 • Ofwel alleen Zuid-Soedan
 • OF Zuid-Soedan plus Centraal-Afrikaanse Republiek (bekend als CAR).
 • En dan, met CAR, ofwel de standaard 4 dagen, ofwel met de extra (dure maar geweldige) tocht naar de jungle.

Het hier vermelde reisschema is als je de hele reis doet. Alle 11 dagen ervan. Dat begint dus met de rondreis door Zuid-Soedan, en dan ook de verlengde versie van de rondreis door de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Als je alleen de Zuid-Soedan tour wilt doen, de korte CAR versie alleen, of Zuid-Soedan en de korte CAR versie, dan is dat ook cool, je kunt kiezen om die verkorte opties ook met mij te doen! Scroll naar beneden om de data en reisroutes daarvoor te zien.

DAG 1 (22 aug):

De reis begint in Juba, Zuid-Soedan. Welkom in het jongste land ter wereld!

Ons team ontmoet ons op het vliegveld, en afhankelijk van de vluchttijden (en vertragingen!) brengen we de dag door met rondreizen door Juba. Van de Konyo Konyo markt tot de Centrale Moskee. En de IJzeren Brug over de Witte Nijl. Eindigend met het John Garang de Mabior Mausoleum.

We overnachten in ons hotel in Juba.

DAG 2:

Een vroege start om door de verschillende check-points te komen. We gaan op weg naar de meest bijzondere bezienswaardigheid van Zuid-Soedan. Het hartland van de Mundari, semi-nomadische veehoeders die, ondanks de burgeroorlog, hun oude manier van leven als hoeksteen van hun gemeenschap hebben behouden.

We stoppen in het marktstadje Terekeke voor wat eten, en om onze documenten af te ronden met de plaatselijke overheid (als je al eerder in Centraal Afrika gereisd hebt, of met mij – dan weet je wat dit betekent!), en dan gaan we op weg naar het Mundari Camp.

We betuigen onze eer aan de Mundari ouderlingen bij aankomst, en overnachten en dineren dan in het kamp.

DAG 3:

Onze dag zal geheel in het gezelschap van de Mundari doorgebracht worden. Ze zullen ons deelgenoot maken van hun rituelen, hun verhalen, en de geheimen van hun oude cultuur.

Zowel vannacht als vannacht verblijven we in moderne tenten in de onmiddellijke nabijheid van het Mundari dorp zelf.

DAG 4:

Ontbijt met de Mundari, en we trekken weer zuidwaarts naar Juba. Onderweg hebben we epische fotostops, met een echt hoogtepunt bij Lado Koda, een traditioneel gehucht aan de rand van de uiterwaard van de Koda rivier.

Tegen het midden van de middag zijn we terug in Juba, waar we bij zonsondergang en biertjes over de Witte Nijl, het voor vandaag voor gezien houden. 10 dagen om ons de rest van ons leven te herinneren. We overnachten nog een keer in Juba.

DAG 5 (26 aug):

Onze tijd in Zuid-Soedan zit erop. Dus terug naar het vliegveld gaan we. Als je alleen de Zuid-Soedan reis geboekt hebt, zie ik je ergens anders op de weg!

Als je voor de hele reis hebt ingeschreven, vliegen we via Addis, Ethiopië. We overnachten in Addis, en ontmoeten wie daar nog meer aan ons avontuur deelneemt.

DAG 6:

We hebben een dag om bij te komen in Addis Abeba. Een uitslapen zeker, misschien wat huiselijk comfort. Optionele dagtochten zijn beschikbaar als je een rondleiding door Addis Abeba wilt.

DAG 7 (28 aug):

We vliegen naar het vliegveld van Bangui, na de luchthaventransfer krijgen we een inleidende briefing over de streek, en de ‘dos & do nots’ bij het reizen in een land als de Centraal Afrikaanse Republiek.

Afhankelijk van ieders vluchttijden houden we een dagtocht door Bangui. En tegen het eind van de middag maken we een ontspannen boottochtje op de Oubangui rivier, voor we ons naar een bar op het dak begeven (ja, echt!) voor een biertje bij zonsondergang en uitzicht.

DAG 8:

Ochtendkoffie, dan gaan we noordwaarts naar de beroemde Boali Watervallen. Na de lunch wagen we ons dieper in de plaatselijke cultuur met bezoeken aan de dorpjes Vange en Bandoro, met een echt inzicht in het plaatselijke leven hier. Terug naar Bangui voor de overnachting.

DAG 9:

Je kunt Centraal Afrika niet bezoeken zonder het paleis van een oorlogsheer te bezoeken, nietwaar? Vanmorgen bezoeken we het voormalige keizerlijke paleis van Jean-Bedel Bokassa (berecht voor kannibalisme, moord op schoolkinderen, en diverse andere oorlogsmisdaden). Zware kost. Let op, afhankelijk van het veiligheidsrisico is dit niet altijd mogelijk, maar we doen ons best!

Bekijk zeker Werner Herzog’s “Echoes from a Somber Empire” documentaire voor je komt, het is een eye-opener. En het zal context geven aan ons bezoek (ik zal proberen hem ook op mijn laptop mee te nemen, zodat we hem misschien kunnen bekijken terwijl we in CAR zijn).

Na de ontnuchterende werkelijkheid van CAR’s recente verleden, banen we ons een weg naar Mbaïki voor een bezoek aan de traditionele pygmee stammengemeenschappen van Centraal Afrika. Daarna banen we ons een weg terug naar Bangui om opnieuw te overnachten.

DAG 10 (31 aug):

Dag 9 is het eindpunt van de kortere CAR tochten. Dus sommigen van jullie zullen hier naar huis gaan.

Als je je opgegeven hebt voor de verlengde CAR reis, maken we onze weg naar het vliegveld voor onze privé jet. Of iets dergelijks. We vliegen met ons propellervliegtuig naar Bayanga, een afgelegen Centraal Afrikaanse buitenpost. Rechtstreeks uit Blood Diamond.

De 2 uur durende vlucht brengt ons aan land op de smalle airstrip van het vliegveld van Bayanga, waar parkwachters ons ontmoeten en naar onze jungle lodge brengen voor diner en drankjes, waar we vieren dat het vliegtuig is opgestegen, en wat belangrijker is, veilig in de jungle is geland! Het eerste biertje is voor mij, mensen!

is waar de kortere CAR reis eindigt. Dus als je je alleen voor dit deel hebt opgegeven, rijden we je naar het vliegveld en nemen afscheid!

DAG 11:

Dzanga sangha Nationaal Park! Er wordt gezegd dat dit het LAAGST bezochte Nationale Park in Afrika is. Minder dan 100 toeristen per jaar komen naar deze plaats. ZUIK. IT. OP.

Wilde bosolifanten, reusachtige Afrikaanse zwijnen, en de prachtige bongo antilopen hopen we vandaag te zien. En, als we geluk hebben, zelfs de westelijke laagland gorilla’s.

Als de tijd en het dier het toelaten, krijgen we misschien zelfs de kans om wat netten te vissen met de Pygmee stammen. Dan terug naar de lodge voor avondeten en overnachting.

DAG 12 (2 sep):

Terug naar Bangui met ons propellervliegtuig, en dan een verdere vlucht naar huis. Zo, dat is alles mensen. Of is het…..

Ik vlieg van Bangui naar Bordeaux, Frankrijk om een groepsreis naar de Marathon Du Medoc (bekend als de rode wijn marathon!) te lopen. SLUIT JE BIJ ME AAN!

Hoe zit het met visa?

Het ene is super eenvoudig, het andere is heel hanteerbaar. En beide visa een miljoen keer gemakkelijker dan ze vroeger waren!

Zuid-Soedan – kunnen we online voor elkaar krijgen. Het is een gemakkelijk proces.

De Centraal-Afrikaanse Republiek, de gemakkelijkste manier is om onze paspoorten met DHL/FedEx naar Frankrijk te sturen, en we hebben ze binnen een week terug.

Maak je geen zorgen, ik zal iedereen die zich aanmeldt invullen, ik stuur een stap-voor-stap gids in het welkomstpakket.

Wat dacht je van Covid?

Het is tijd om zo veel mogelijk door te gaan met ons leven. De wereld heeft veel verloren, dus laten we proberen het beste te maken van een slechte situatie. Maar ja, Zuid-Soedan, CAR en Ethiopië zijn allemaal heel erg open. Ze eisen momenteel geen inentingsbewijs, maar wel een PCR negatieve test. Net als de rest van de wereld zullen ze tegen augustus misschien wel een vaccinatiebewijs eisen. Let op.

Hoe zit het met vluchten?

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen (behalve de propellor vliegtuigvlucht naar Dzanga Sangha nationaal park natuurlijk). Begrijp alsjeblieft dat de vluchten niet kunnen worden ingeprijsd. Sommige mensen komen misschien helemaal uit Australië, terwijl anderen al in Afrika wonen. De vluchten kunnen dus niet eerlijk meegerekend worden.

Als je zowel de rondreis door Zuid-Soedan als de rondreis door de Centraal-Afrikaanse Republiek doet, stuur ik je de vluchten die ik geboekt heb (Juba naar Addis 26 augustus, Addis naar Bangui 28 augustus – beide met Ethiopian Air) zodra je je aangemeld hebt. Op dit moment zijn aansluitende vluchten ongeveer 790GBP/$990, gewoon zodat je het weet. En die kun je zelfstandig zelf boeken.

Ik stuur je die vluchtgegevens als ze geboekt zijn, en je kunt op dezelfde vlucht als ik boeken. Dus Juba, Zuid-Soedan naar Addis Abeba op 26 augustus. Dan 2 nachten in Addis. Dan Addis naar Bangui, CAR op 28 augustus.

Hoe zit het met data en prijzen?

Er zijn 5 mogelijkheden voor deze tour hieronder vermeld. Kies er een. En onthoud dat als je eerder met me gereisd hebt, er $100 korting is. Bedankt dat je me weer vertrouwt.

OPTIE A: Het hele varken! Rondreis door Zuid-Soedan + uitgebreide CAR rondreis (12D/11N)

 • DE BESTE PRIJS-KWALITEITSVERHOUDING. Elke reis is afgeprijsd om aan te geven dat je de hele reis met mij doet!
 • Deze reis begint in het vliegveld van Juba, Zuid-Soedan, en eindigt op het vliegveld van Bangui, Centraal-Afrikaanse Republiek.
 • Van Zuid-Soedan naar CAR vliegen we via Addis met Ethiopian Airlines.
 • Denk eraan dat internationale vluchten van Zuid-Soedan naar de Centraal-Afrikaanse Republiek niet in de prijs zijn inbegrepen.

DATUMEN: 22 augustus tot 2 september 2022

PRIJZEN: $5499USD

OPTIE B: Rondreis Zuid-Soedan + Korte rondreis Centraal-Afrikaanse Republiek (10D/9N)

 • Deze reis begint in de luchthaven van Juba, Zuid-Soedan en eindigt in de luchthaven van Bangui, Centraal-Afrikaanse Republiek.
 • Op de laatste dag van de reis, 29 augustus, gaat de groep samen naar het vliegveld van Bangui, waar de mensen van de volledige optie A naar het nationaal park vliegen voor 2 extra nachten, terwijl de mensen van optie B, deze reis, naar huis gaan.
 • Zie Dagen 1 t/m Dag 9 op het schema hierboven voor de reisbeschrijving.

DATES: 22 tot 31 augustus

PRIJZEN: $3649

OPTIE C: Alleen rondreis door Zuid-Soedan (5D/4N)

 • Deze reis begint en eindigt op het vliegveld van Juba, Zuid-Soedan.
 • Zie hierboven voor Dag 1 t/m Dag 5 op de reisbeschrijving voor dit reisschema.

DATUMEN: 22 t/m 26 AUGUSTUS

PRIJZEN: $1999

OPTIE D: Alleen korte rondreis in de Centraal-Afrikaanse Republiek (4D/3N)

 • Deze reis begint en eindigt in de luchthaven van Bangui, Centraal-Afrikaanse Republiek.
 • Zie hierboven voor Dag 6 t/m Dag 9 op de reisbeschrijving voor dit reisschema.

DATUMEN: 28 t/m 31 AUGUSTUS

PRIJZEN: $1999

OPTIE E: Alleen uitgebreide rondreis Centraal-Afrikaanse Republiek (6D/5N)

 • Deze reis begint en eindigt in de luchthaven van Bangui. Eerst 3 nachten in Bangui, dan 2 nachten in het Dzanga Sangha nationaal park.
 • Zie hierboven voor Dag 6 t/m Dag11 op de reisbeschrijving voor dit reisschema.

DATUMEN: 28 AUGUSTUS tot 2 september

PRIJZEN: $3599

Wat is inbegrepen en wat niet?

INBEGREPEN:

 • Alle accommodatie (inclusief de transitnachten in Addis Abeba)
 • Luchthaventransfers
 • Alle vervoer
 • Alle ontbijten
 • Engelssprekende plaatselijke gidsen overal
 • Westerse gids overal – Ik, Mark (in voor- en tegenspoed!)
 • Alle maaltijden in Dzanga Sangha nationaal park
 • Hulp bij visum
 • Hulp bij het boeken van een vlucht
 • Alle activiteiten
 • Alle toegangsprijzen
 • Prijs gebaseerd op delen per persoon (maar maak je geen zorgen, je kunt ook alleen komen en dan stel ik je samen, de meeste mensen die met me reizen komen alleen).
 • ULTIEME reis opscheprechten voor het leven.

NIET INBEGREPEN:

VOLGENDE! Rode wijn marathon iemand?

De avontuurlijkste 12-daagse tocht misschien op de planeet is voorbij, waar. Maar er wacht een ander avontuur op ons, voor wie van straf houdt. Ik vlieg van Juba, helemaal naar Bordeaux, Frankrijk.

Hier loop ik een andere groepsreis van iets minder gevaarlijke aard. De beroemde Marathon Du Medoc, AKA de Rode Wijn Marathon! Meer info over de Marathon Du Medoc tocht HIER. Maar in principe is het een echte marathon (26 mijl/42,2 km) waarbij je elke mijl stopt voor wijn, beginnend in de wijngaarden van buiten Bordeaux.

MEER INFO HIER!

Het is al jaren een droom van me, dus in plaats van er steeds over te praten, organiseerde ik een reis! Dus yup, er hoort dan ook een reis naar Champagne bij, waar we ons verdriet over als laatste eindigen in de marathon kunnen verdrinken, en dan eindigen in Parijs. Als je daar ook zin in hebt, kijk dan HIER, en mail me.

Marathon Du Medoc tocht iemand?