Culturele hoogtepunten van je volgende vakantie in de Dominicaanse Republiek

Culturele hoogtepunten van je volgende vakantie in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek maakt deel uit van het eiland Hispaniola in het Caribisch gebied. Elk jaar bezoeken meer dan 7 miljoen mensen het eiland, aangetrokken door de prachtige stranden, het perfecte vakantieklimaat en de cultuur. Het is echt een schitterende bestemming en misschien wel het beste van alles heeft het culturele wonderen om je leven te verrijken.

Laten we met dit in gedachten een diepe duik nemen in de culturele wonderen van de Dominicaanse Republiek te bieden heeft. Je krijgt inzicht in het land en haar bevolking, en bij elke

die je bezoekt, hoe meer inzichten je krijgt en hoe meer je leven verrijkt.

Dus nadat je je accommodatie hebt uitgezocht, worden de beste hotels van Iberostar in Dominicaanse Republiek aanbevolen, waar je heen moet.

Basiliek Kathedraal van Santa Maria la Menor, Santo Domingo

De Basiliek Kathedraal van Santa Maria la Menor, Santo Domingo is 500 jaar oud en was de eerste kathedraal die in Amerika werd gebouwd. De architectuur is prachtig met zijn gouden glans afkomstig van de kalksteenmix die bij de bouw is gebruikt.

Van binnen is het nog opmerkelijker met de ingewikkelde dwarsbalkconstructie die de bezoekers al eeuwenlang betovert.

Bij het betreden van het gebouw wordt de audiogids aanbevolen, zodat je leert de rijke geschiedenis die dit gebouw omgeeft.

Houd er rekening mee dat dit gebouw een gebedshuis is en dat te onthullende kleding je de toegang kan belemmeren. De kathedraal biedt echter wel omslagdoeken, zodat je toch binnen kunt komen, ongeacht je kledingkeuze voor die dag.

Zona Colonial, Santo Domingo

Zona Colonial, een UNESCO werelderfgoed, is de oudste “Nieuwe Wereld” nederzetting met volkeren die arriveerden uit Europa in 1502. Als je door de wijk loopt zullen de verschillende bouwstijlen je aandacht trekken, want je ziet sierlijke bakstenen, stenen en aarden bouwwerken die allemaal een aspect van de geschiedenis van Zona Colonial vertegenwoordigen.

Sommige gebouwen hebben een sierlijk ontwerp, zoals kerken en forten. Andere hebben verschillende architectonische stijlen. Je kunt alles te weten komen over de wijk in een van de musea. Dit is een populaire plek om te bezoeken, want tussen de historische cultuur zijn geweldige plekken om een hapje te eten.

Alcazar de Colon , Santo Domingo

Alcazar de Colon is een kasteel dat op de Werelderfgoedlijst staat en gebouwd is door Christoffel Columbus’ zoon Diego Colon. Tegenwoordig herbergt de voormalige residentie van Colon een van de grootste collecties van middeleeuwse en renaissance kunst en wandtapijten in het Caribisch gebied.

De gerestaureerde kamers geven een fascinerende blik in het verleden en geven een kunstliefhebber alles waar hij van droomt. Breid je ervaring verder uit door een rondleiding te volgen of te luisteren naar de audiogids.

Altos de Chavon, La Romana

De Altos de Chavon, La Romana is geen historisch onderdeel van de Dominicaanse Republiek verweven in de geschiedenis van de regio, maar is eigenlijk een gebouwd dorp gemodelleerd in de mediterrane stijl van de 16e eeuw. Het dorp werd ontworpen en gebouwd door de Dominicaanse architect Jose Antonio Caro en de Italiaanse kunstenaar Roberto Coppa.

Wat verbazingwekkend is, is dat het echt aanvoelt als een middeleeuws dorp. Het heeft geplaveide straten en de bouwstijlen maken het gemakkelijk om het dorp te vergissen voor een echt middeleeuws dorp. Sterren van de show zijn het amfitheater waar enkele geweldige voorstellingen te zien zijn en het archeologisch museum dat enkele verbazingwekkende overblijfselen uit het verleden herbergt.

Vuurtoren van Columbus (Faro A Colon)

De laatste resten van Christoffel Columbus, de beroemde ontdekkingsreiziger die de Amerika’s ontdekte, zijn hier te vinden, bij de Columbusvuurtoren (Faro A Colon), en deze verbazingwekkende prestatie is goed gedocumenteerd in het bijgevoegde museum.

Het gebouw werd ontworpen door een Schotse architect en voltooid in 1992, de 500e verjaardag van de ontdekking van de “Nieuwe Wereld”.

Het museum heeft een aantal fascinerende overblijfselen uit het verleden. Colombiaanse juwelen en een boot uit Cuba zijn twee van de hoogtepunten.

Fortaleza Ozama, Santo Domingo

Het Fortaleza Ozama, Santo Domingo is het oudste koloniale fort van de Dominicaanse Republiek en de bouw ervan werd voltooid in 1502. Sindsdien heeft het Santo Domingo beschermd en later diende het als gevangenis. Zoals je zou verwachten is een rondleiding door het fort op zijn plaats, waar je het kruithuis, oude kanonnen en de resten van een 18e eeuws woonverblijf te zien krijgt.

Je kunt gidsen huren om inzicht te krijgen in het terrein, en een tocht naar de hoogste toren voor een panoramisch uitzicht over de regio moet op je bucketlist staan.

Fortaleza San Felipe, Puerto Plata

Puerto Plata is de moeite waard om te bezoeken en er tijd door te brengen dankzij de charme en de attracties die de stad biedt. Het Fortaleza San Felipe is het enige overblijfsel van de oorspronkelijke 16e-eeuwse nederzetting en het moet gezegd worden dat het vrij schitterend is.

Het fort werd gebouwd in opdracht van koning Felipe IV van Spanje in 1577 met het idee dat het de aanvallen van piraten, die toen een probleem vormden, zou afweren. Het fort heeft een paar gevechten meegemaakt, maar werd voornamelijk gebruikt als gevangenis. Je kunt het volledige verhaal krijgen als je het fort bezoekt, dat nu een museum is.

Geniet van je avontuur in de Dominicaanse Republiek.