De 10 beste dingen om te doen als je naar Oman reist

Als het op twee na grootste land van het Arabische schiereiland is Oman een populaire toeristische bestemming vol met een opmerkelijk gevarieerd scala aan landschappen. Het sultanaat is een van de gemakkelijkst te bereiken bestemmingen met tal van betaalbare Oman Airlines. Het Arabische land heeft een uitstekende infrastructuur en het Omaanse volk is erg vriendelijk. Het is een van de veiligste landen om alleen of met andere medereizigers te reizen.

De uitgestrekte kustlijn, boeiende bergketens, ruige canyons, levendige oases en uitgestrekte eindeloze woestijnen zijn slechts enkele van de attracties die in Oman op je wachten. Hier zijn enkele van de epische dingen die je kunt doen in deze verbluffende Arabische bestemming.

Bezoek de Sultan Qaboos Moskee

De Sultan Qaboos Moskee is een van de meest spirituele plaatsen die je in heel Oman kunt bezoeken. Hij werd voor het eerst geopend in 2001 in Muscat. De moskee staat over de hele wereld bekend om zijn verbluffende architectuur en details. Hoewel het er misschien niet zo druk is als bij alle andere religieuze plekken, is de Sultan Qaboos Moskee zeker een plek die je niet wilt missen tijdens je reis naar Oman.

Wandeling langs de Mutrah Corniche

De Mutrah Corniche is een brede promenade die zich uitstrekt van de Golf van Oman tot aan de noordelijke rand van Muscat. Het is een prachtige manier om te genieten van de schilderachtige waterkant van de stad. Vergeet onderweg niet de kraampjes in de Muttrah Souq te bezoeken. Bij deze kraampjes kun je kopjes zoete kardemomthee krijgen, bekend als Karak chai.

Haal verse vis uit Qurayyat

Qurayyat is een klein vissersdorpje en een must-visit plek als je meer wilt begrijpen van de visserijcultuur van de Omaanse kust. De plaatselijke vismarkt is de beste plek voor bezoekers om vers gevangen vis te halen. Meer restaurants en hotels worden aan de waterkant toegevoegd als onderdeel van het Qurayyat ontwikkelingsproject.

Bekijk schildpadden in het Ras Al Jinz Reservaat

Elk jaar komen duizenden schildpadden naar de kust van Ras Al Jinz om hun eieren te leggen. Het strand is omgevormd tot een reservaat om deze schildpadden te beschermen en te bestuderen. Kijken hoe schildpadden eieren leggen en hoe de jongen langzaam naar zee trekken is een magische ervaring die je op dit afgelegen strand van Oman kunt ontdekken.

Verblijf in Misfat Al Abriyeen

Niets kan je een meer authentieke Omaanse ervaring geven dan een verblijf in Misfat Al Abriyeen. Het is een lokaal lemen dorp dat in de berghelling van de regio Al Hamra is ingebouwd. Vanaf het dakterras van de huizen hier kun je getuige zijn van de prachtige tuin waar ze hun bananen en dadels verbouwen.

Verken het Jabal Akhdar gebergte

Het berggebied van Jabal Akhdar is gevuld met spectaculaire berggezichten en biedt toeristen een aantal ongelooflijke momenten die het beleven waard zijn. Je kunt een geweldige wandeling door de bergpaden plannen of aan bergbeklimmen doen. Vergeet niet de weersverwachting te controleren voor je bezoek. De winter in dit berggebied kan tot ver onder nul dalen.

Afkoelen bij Bimmah Sinkhole

Vlakbij de hoofdweg bij Wadi Shab ligt het enorme natuurlijk gevormde zwembad dat bekend staat als het Bimmah Sinkhole. Velen geloven dat het gat is ontstaan door een meteoorinslag. Wat de oorzaak van zijn ontstaan ook is, de sinkhole is de beste plek in Oman om een plons te nemen en af te koelen. Het waanzinnig blauwe water is te onweerstaanbaar.

Fort-hoppen in Al Dakhiliya

De regio Al Dakhiliyah ligt in het noorden van Oman, tussen het Hajargebergte en leeg woestijnterrein. Het speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Oman. De regio is gevuld met vele historisch belangrijke forten, waaronder het op de Unesco-lijst geplaatste Bahla Fort, Jabreen Castle, Nizwa Fort en het Bait Al Radidah fort.

Bezoek Nizwa Fort

Het Nizwa Fort is een van de oudste en mooiste kastelen van Oman. Gevuld met veel tekens uit het verleden heeft zelfs het kleinste artefact in het fort veel verhalen te vertellen over het verleden en het heden van het land. Vanaf het grote ronde hoofdfort kun je genieten van het geweldige uitzicht op de groene oase van palmen. De toegangsprijs bedraagt ongeveer 5 OMR of 11 USD.

Probeer shuwa

Shuwa wordt het nationale voedsel van Oman genoemd en is voor de Omani even belangrijk als dadels en halwa. Dit geweldige gerecht is een verrukkelijke combinatie van rijst en gekruid lams- of geitenvlees. Het wordt meestal geserveerd op feestdagen, festivals en andere vieringen, en wordt bereid door de ingrediënten twee dagen lang langzaam te laten koken.