De 20 duurste landen om te bezoeken in 2022

De 20 Duurste Landen om te Bezoeken in de Wereld

Je dollars laten oplopen is de sleutel tot een avontuurlijk leven. Ik bezocht elk land in de wereld, en het kostte me ongeveer 10 jaar van mijn leven en $250.000. Uitkomend op ongeveer $2k per maand. Niet slecht! Die budgetten werden echter uit het water geblazen toen ik de Duurste Landen om te Bezoeken in de wereld tegenkwam. In deze landen moest ik bezuinigen en sparen om rond te komen. Maar wat zijn de Duurste Landen om te Bezoeken in de wereld (ook als je het alleen maar wilt weten, om ze te vermijden!)? Laten we hieronder eens kijken.

Goedkoop reizen heeft de voorkeur van veel rugzaktoeristen en budgetreizigers die de meeste waar voor hun reisgeld willen krijgen. Als jij dat bent, bekijk dan HIER de goedkoopste landen om te bezoeken in de wereld. Maar er zijn zoveel fantastische plaatsen in de wereld te zien waar de hoge kosten van een bezoek gewoon niet te vermijden zijn. Hoe zorgvuldig je ook budgetteert!

Maar omdat een plaats duur is om te bezoeken betekent niet dat ze de moeite niet waard zal zijn. Het betekent alleen dat je beter zult moeten plannen en langer zult moeten sparen. Maar de beloningen van een bezoek aan een duur land kunnen vele zijn. Vooral als je slim omgaat met je planning en onderzoek. Zo verspil je uiteindelijk geen tijd en geld aan activiteiten, eten, en accommodatie die hun forse prijskaartjes niet waarmaken.

Laten we dus eens kijken naar de 20 duurste landen ter wereld om te bezoeken, zodat je kunt beginnen met plannen en sparen, zodat je voorbereid bent op de uitgaven!

20e: Israël

20ste van de Duurste Landen om te Bezoeken is Israël.

Israël is een land dat veel mensen misschien zal verbazen over hoe duur het is om het te bezoeken. Eerlijk is eerlijk, want dit schijnt een betrekkelijk nieuw verschijnsel te zijn. Dit fascinerende land in het Midden-Oosten heeft een bezoeker veel te bieden. Laat je dus niet afschrikken door deze recente prijsstijgingen.

De grootste kostenpost voor toeristen in Israël zijn de hoge kosten voor logies. En die lijkt niet in overeenstemming te zijn met de rest van de uitgaven van een reiziger. Zo kunnen de kosten van een kamer voor dezelfde keten hotels in de grote steden van Israël driemaal zo duur of meer zijn als voor een kamer in steden als Milaan, Barcelona, of zelfs Zürich, dat een van de duurste steden ter wereld is.

De hoge kosten van logies in Israël worden grotendeels toegeschreven aan een tekort aan kamers en de kennelijk hoge kosten van het runnen van hotels. Wat de reden ook is, als je van plan bent Israël te bezoeken en in een hotel te verblijven, zal dit een grote druk op je budget leggen.

Gelukkig is alles in Israël niet zo duur als een hotelkamer. Dus als je het geluk hebt dat je familie of vrienden hebt om bij te logeren, dan zul je merken dat eten en activiteiten wat minder eng zijn voor je budget.

Budget per dag? Ik was van plan dit voor elk van de landen toe te voegen. Maar eigenlijk zijn ze allemaal zo duur dat je in principe voor allemaal minimaal $150 per dag moet begroten! Daarna hangt het er gewoon van af in welk mooi hotel je verblijft, of hoeveel je drinkt!

19. Ierland

Mijn vaderland! En hoewel de dagen van de ‘Keltische Tijger’ voorbij zijn, is Ierland sinds die economische bloeiperiode ongeveer een decennium lang, vanaf het midden van de jaren 1990, een erg duur land gebleven. Toen het land in 2002 overschakelde op de euro leken de prijzen op alle gebieden omhoog te schieten. En sindsdien is Ierland een dure plaats om te bezoeken gebleven.

Er zijn zoveel prachtige dingen te doen in heel Ierland. Maar voor veel mensen leiden alle wegen op een bepaald moment naar de pub! Maar de tijd die je besteedt aan het opsnuiven van Ierlands geweldige pubcultuur loopt al gauw op. Met uit eten en drinken twee activiteiten die al gauw de bank zullen breken.

Sommige pubs in Dublin vragen meer dan €8 voor een pint Guinness. Je kunt dus niet verwachten dat je geld bespaart door het bij het favoriete drankje van de natie te houden als je in de pub bent! Uit eten gaan is al even duur en zelfs in de kruidenier gekocht eten zal veel mensen overvallen met de prijzen. Je zult ook een flink bedrag moeten uittrekken voor accommodatie en vervoer. Maar Ierland is tenminste klein, dus er zullen geen verre reizen zijn om in het budget op te nemen.

Gelukkig is Ierland een fabelachtig land om te fietsen en te kamperen en veel van zijn charmes vind je buiten zijn dure hoofdstad. Zodra je Dublin verlaat zul je merken dat het iets betaalbaarder wordt. Maar je zult nog steeds goed moeten plannen om de beste aanbiedingen te krijgen voor accommodatie en eventuele tochten die je besluit te maken. Ierland is een van de meest open en gastvrije plaatsen ter wereld. Je kunt dus op z’n minst verwachten dat een vriendelijke plaatselijke bewoner je een pint of twee zal aanbieden!

18. Koeweit

Dit kleine land in het Midden-Oosten staat misschien niet bovenaan de reis- bucketlist van de meeste mensen. Maar het zit vol charme. En, als je het je kunt veroorloven, zorgt het voor een interessante ervaring die een beetje buiten het gewone valt. Hoewel Koeweit een belastingparadijs is en geen omzetbelasting heft aan bezoekers en plaatselijke bewoners, slaagt het er toch in een zeer dure plaats te zijn om te bezoeken, met gewone hotelkamers die vaak de $200 per nacht overschrijden. En voedsel en diensten kosten veel meer dan de meeste reizigers gewend zijn.

Hoewel Koeweit een erg duur land is om te bezoeken, kun je je budget helpen door slim te zijn met je planning. Het eerste advies zou zijn om te vermijden in januari, juni of november te reizen. Want dan zijn de prijzen van vluchten en hotels het hoogst.

December en de lente zijn goedkopere tijden om te bezoeken. Je kunt ook met meer budget eten als je lokaal gaat, door de souk van Koeweit Stad te bezoeken en straatvoedsel te eten in plaats van in restaurants te gaan eten, die een klein fortuin kunnen kosten! Een zeer aangename budgettaire verrassing is de ongelooflijk lage prijs van brandstof. Maar de kans is groot dat de kosten voor het huren van een auto hoog zullen zijn, dus de meeste bezoekers zullen hier toch niet van kunnen profiteren.

17. Het Verenigd Koninkrijk

Bezoekers aan het Verenigd Koninkrijk kunnen verwachten dat ze VEEL betalen voor het plezier om dit kleine maar veelzijdige land te verkennen. Je krijgt Schotland, Noord-Ierland, Engeland en Wales in één pakket binnen het Verenigd Koninkrijk. En een reis naar een van de regio’s of naar alle regio’s zal een boeiende mengeling van traditie, natuur en cultuur zijn. Zoals bij elk land dat je bezoekt, wordt je budget bepaald door je reisstijl. Dus ook waar je bezoekt, en eventuele activiteiten die je er in wilt passen, onder andere.

Het VK is een beetje anders dan de andere landen op onze lijst van duurste landen ter wereld. Waarom? Omdat het VK een plaats is die bezoekers ofwel goedkoop kunnen bezoeken met veel planning. Of je kunt je budget helemaal uit het water blazen als je dat verkiest.

Veel tijd in Londen doorbrengen is een zekere manier om je hard verdiende geld snel kwijt te raken! Hier kosten eten en logies een klein fortuin, vooral als je in Centraal Londen bent. Zelfs als je kiest voor een verblijf aan de rand van de stad, betaal je uiteindelijk veel aan transportkosten om weer in het centrum te komen om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken. Dan zijn er nog rondleidingen en entreegelden en meer. Londen is absoluut de moeite waard, maar het is zeker een gemakkelijke plaats om je geld te verkwisten als je niet oppast.

Het leven wordt goedkoper naarmate je je verder van de enorme hoofdstad van het VK verwijdert. Maar de meeste reizigers zullen het hele land nog steeds duur vinden. Voedsel en diensten kunnen veel kosten en met de trein reizen wordt erg duur als je niet ruim van tevoren boekt of uitzoekt hoe je aanbiedingen kunt krijgen. Gelukkig zijn busreizen betaalbaarder en minder vatbaar voor enorme prijspieken. En een groot deel van het land wordt gedekt door een goed netwerk en met veel maatschappijen om uit te kiezen.

16. Zweden

Als Scandinavisch land staat Zweden vaak dicht bij de top van lijsten van de duurste landen om te bezoeken in de wereld. Maar in recentere jaren hebben tal van plaatsen hun achterstand ingehaald. Dat betekent niet dat Zweden betaalbaarder is geworden, alleen dat de rest van de wereld duurder wordt!

De lonen en de kosten van levensonderhoud in Zweden zijn beide erg hoog. Dit betekent dat bezoekers te maken krijgen met hoge kosten van goederen, diensten en accommodatie, die overeenkomen met wat de plaatselijke bevolking kan betalen. P

kunst van dit alles is te danken aan de zeer sterke arbeidswetten van Zweden, die het duur maken om mensen in dienst te nemen, wat dan de kosten steeds verder opdrijft. Dit is geen slechte zaak als je in Zweden woont en er werk hebt. Maar toeristen zullen de kneep voelen. Vooral als je uit eten gaat in restaurants of drankjes koopt in een bar. Het is bekend dat jonge Zweden ‘zuipcruises’ naar Estland maken. Waar ze drinken en drank inslaan, dus als alcohol door mensen die in Zweden wonen en een Zweeds loon verdienen als duur wordt beschouwd, kun je je voorstellen hoe schokkend de prijzen voor een reiziger kunnen zijn.

15. Seychellen

Hier vierde ik mijn bezoek aan mijn 150ste land! Zie onze foto hieronder.

De Seychellen liggen ongeveer 700 mijl ten noordoosten van Madagascar en 1.000 mijl ten oosten van Kenia, en zijn een afgelegen eilandnatie die moeilijk en duur te bereiken is. Bezoekers zullen waarschijnlijk op een Oost-Afrikaans land moeten vliegen. En dan verder reizen of er zijn enkele rechtstreekse vluchten vanuit Parijs (een van de meest bezochte steden ter wereld). Maar al deze mogelijkheden zullen duur zijn, zodat je budget al bij het begin in de problemen kan komen.

Als een afgelegen eilandnatie met weinig industrie wordt ongeveer 80% van de verbruiksgoederen op de Seychellen ingevoerd. Dit weerspiegelt zich in de prijzen die bezoekers voor vrijwel alles op het eiland zullen betalen, wat de kosten van je reis opdrijft. Veel afgelegen eilandnaties hebben ditzelfde probleem en je vindt een paar duurdere eilanden op deze lijst. De Seychellen zijn echter een prachtige plek. En als je wilt ontspannen op een prachtig strand en tegelijk wat interessante cultuur wilt opsnuiven, moet het op je lijst van must-see plaatsen staan.

14. VAE (Verenigde Arabische Emiraten)

Thuisbasis van Dubai, Abu Dhabi Etc. Onthoud dat Dubai geen land is. De VAE zijn het land! De Verenigde Arabische Emiraten zijn een van de rijkste landen ter wereld. Dit is grotendeels te danken aan zijn productie van aardolie, petrochemie, aluminium en cement. Deze industrieën hebben de hele natie verrijkt. En als gevolg daarvan zijn de lonen hier erg hoog en als gevolg daarvan zijn de prijzen ook hoog.

Samen met de algemene kosten van voedsel en andere dingen zijn accommodatie en activiteiten twee belangrijke gebieden waar een reis naar de VAE de kosten opdrijft. Hotels in de VAE (vooral in Dubai en Abu Dhabi) zijn berucht duur en een goede deal vinden zal lastig zijn. Hetzelfde geldt voor activiteiten. Voor veel van de leukste dingen die je in de VAE kunt doen, moet je een georganiseerde rondreis maken. En die zijn vaak ook erg prijzig.

Er op uit trekken om de verbazingwekkende bezienswaardigheden in de woestijn te zien, bijvoorbeeld, is iets dat moeilijk te doen is als zelfstandige reiziger zonder eigen vervoer, dus een rondreis is een must. Deze activiteiten tellen snel op en kunnen een dooddoener zijn voor zelfs de meest zorgvuldig begrote reis.

13. Australië

Ik woonde een jaar in Australië, op een working holiday visum. Mooie herinneringen.

Tenzij je uit een eilandland in de Stille Oceaan, Azië of Nieuw-Zeeland komt, kun je verwachten dat de prijs om alleen al in Australië te komen een behoorlijk groot deel van je reis zal uitmaken. Dan wordt het bij aankomst helaas niet veel goedkoper. Waar de prijzen in Australië verrassend hoog zijn voor bezoekers uit de meeste landen van de wereld.

Als je van plan bent je tijd in Sydney of Melbourne door te brengen, dan kun je verwachten dat je veel meer betaalt voor logies en vertier. Zoals voor elke grote wereldstad. Maar nergens is het goedkoop. Wil je een busje huren of je een weg banen door meer landelijke gebieden, dan moet het mogelijk zijn je uitgaven wat te beperken. Zo snel mogelijk uit de steden weggaan rekt je fondsen. Maar de steden zijn ook geweldige centra voor cultuur, sport en activiteiten, dus budgeteer zeker ook wat stadsleven.

Het goede nieuws is dat Australiërs dol zijn op reizen en over het algemeen erg gastvrij en vriendelijk zijn! Ze duiken op in allerlei plaatsen over de hele wereld. Dus als je een langere reis plant waarbij je veel landen bezoekt, laat Australië dan tot dicht bij het eind, want wie weet ontmoet je op je reizen een paar nieuwe Aussie vrienden die je uitnodigen om bij hen te logeren!

12. VS

Zoals veel landen op deze lijst zijn de Verenigde Staten een grote natie met enorme verschillen tussen de regio’s. Het is dus bijna onmogelijk om een gemiddelde kostprijs van een bezoek hier vast te pinnen. Maar het is allemaal niet goedkoop, geloof me!

Reizigers die kiezen voor een reis tussen grote steden als New York of Los Angeles zullen een veel ander budget nodig hebben dan degenen die hun tijd op het platteland doorbrengen met kamperen. Of die kleinere, meer regionale gebieden bezoeken.

Maar als geheel zullen de Verenigde Staten voor de meeste bezoekers waarschijnlijk duur zijn, omdat ze op z’n minst door grote knooppunten zullen reizen en het land enorm groot is, zodat rondreizen er ook bij op zal tellen.

Terwijl de Verenigde Staten verhoudingsgewijs betaalbaar kunnen zijn voor dingen als benzine en consumptiegoederen, wordt het erg duur als je uit eten gaat, taxi’s neemt, of zelfs naar de kapper gaat en dat komt door de verborgen kosten van fooien.

De fooiencultuur in de VS is enorm. En er zou een dappere toerist voor nodig zijn om deze trend te doorbreken. Je zult dus minstens 20% moeten toevoegen aan alle maaltijden waar je een ober hebt. Of geef een paar dollar fooi telkens als iemand een tas voor je draagt, bied extra geld aan gidsen bij rondleidingen die je neemt. En je zult merken dat je ook voor veel dingen die je niet zou verwachten fooi geeft! Dit telt snel op en maakt de VS een stuk duurder dan je eerst misschien dacht.

Maar in tegenstelling tot veel van de andere landen op deze lijst is de VS een plek die je nog steeds met een vriendelijker budget kunt bezoeken, als je veel vooruit plant. En probeer te veel uit eten gaan of andere interacties met de dienstverlenende industrie te vermijden. Maar hotels, maaltijden, rondleidingen enz. Ze kosten allemaal een bom.

Vergeet niet ervoor te zorgen dat je reisverzekering je in de VS dekt. Als er iets gebeurt, kan dat je failliet maken. Ik raad je DEZE GASTEN aan.

11. Singapore

Singapore is een lastige. Aan de ene kant vond ik dat het in de top 10 van duurste landen om te bezoeken in de wereld moest staan. Zeker, de laatste 2 of 3 keer dat ik er geweest ben, heb ik een fortuin uitgegeven! En dat is waar. Centraal Singapore is een gekkenhuis. De expats en een deel van de plaatselijke bevolking verdienen enorme salarissen. Hotels zijn prijzig. Drankjes, hippe restaurants, activiteiten. Allemaal duur.

Singapore heeft echter wel een andere kant. Waar een merendeel van de andere landen op deze lijst dat niet heeft. In Noorwegen, Zwitserland enz. is het bijna onmogelijk om dure keuzes te vermijden. In Singapore hebben ze wel food courts. Ze hebben wel betaalbaar openbaar vervoer. Je kunt er biertjes drinken op avondmarkten. Nog steeds niet ‘goedkoop’. Maar niet helemaal zo gek als de andere landen hoger op de lijst.

Dus ja. Ik hou van Singapore. En het is ECHT duur. Maar met wat onderzoek kan het ergste van de duurte (is dat een woord?) vermeden worden. Vandaar de 11de plaats.

10. Barbados

Deze kleine eilandnatie in de Zuid-Caribische zee heeft een zeer hoge levensstandaard voor zijn bewoners. En, gekoppeld aan de noodzaak de meeste dingen in te voeren, zullen bezoekers hier merken dat een reis naar deze prachtige plaats erg prijzig zal zijn.

Een van de voornaamste uitgaven die bezoekers meteen zullen opmerken zijn de kosten van uit eten gaan in restaurants. Dit is vaak een dure aangelegenheid, waar je ook bent. Maar op Barbados kunnen de restaurantkosten soms zelfs die voor logies overtreffen! En accommodatie is ook niet goedkoop, want veel bezoekers kiezen voor een verblijf in luxe hotels of komen als onderdeel van een pakketreis. Er zijn echter een paar goedkope eethuisjes verspreid over het eiland, als je weet waar je moet zoeken. Voor drinkers zijn er rumwinkels, die je overal op het eiland vindt. Het zijn low-key, vaak openlucht bars die al meer dan 300 jaar deel uitmaken van de cultuur. En, belangrijk, ze verkopen drankjes (vooral rum punch) goedkoop!

Barbados is een prachtig eiland en daarbij horen stranden en tal van andere buitenactiviteiten die niets kosten! Als je je budget wilt oprekken, breng dan tijd door in de natuur om dingen gratis te doen. Zo ontdek je pas echt de charmes van deze geweldige en mooie plek.

9. De Malediven

Waar ik mijn 100ste land vierde! In het Niyama Per Aquum resort.

De Malediven bestaan uit een verzameling eilanden, verspreid over een lap van de Indische Oceaan. En het is een van de mooiste en duurste plaatsen om te bezoeken in de wereld. De beste stranden van de Maldiven behoren tot de beste ter wereld.

Toerisme is de voornaamste bron van inkomsten voor het kleinste land van Azië. En een groot deel daarvan bestaat uit luxe vijf-sterren resorts. Sommige resorts bezetten zelfs hun eigen hele eiland! Aan deze verbazende schoonheid en accommodatie van hoge kwaliteit hangt een stevig prijskaartje en de Malediven vergen wat spaar- en planningswerk als je er een bezoek aan wilt brengen. Budget $ 500+ voor een overwater bungalow. Per nacht!

Door de afgelegen ligging kost het alleen al om op de Malediven te komen waarschijnlijk veel.Als je dan in het land aankomt is het heel goed mogelijk dat je nog moet doorreizen naar je eindbestemming. Het is dus waarschijnlijk dat je al veel uitgegeven hebt voor je aankomt en je geïnstalleerd hebt. Mijn watervliegtuig kostte alleen al $500 toen ik ging!

Het eiland heeft een reputatie van luxe en de accommodatiemogelijkheden weerspiegelen dat, dus ergens budget vinden om te verblijven kan lastig zijn. Het zal niet onmogelijk zijn. Maar zelfs als je wel betaalbare accommodatie vindt, ben je nog steeds op een afgelegen eiland. En dat betekent dat de meeste goederen in het land worden ingevoerd, wat op zijn beurt alles erg duur maakt.

Wil je omzeilen dat je eten en drinken apart moet kopen, dan is een all-inclusive pakketreis het meest zinvol. Maar die zijn beslist niet goedkoop. Als je het liever alleen doet dan moet je veel onderzoek doen en plannen, en zelfs dan zul je waarschijnlijk veel uitgeven. Je kunt er niet omheen. De Malediven zijn een dure plek om te bezoeken! Maar het is het paradijs op aarde. En sommige dingen zijn het gewoon waard om er flink voor uit te geven.

8. Luxemburg

Luxemburg, een piepkleine stadstaat in Europa, staat regelmatig hoog op lijsten als een van de duurste plaatsen om te wonen in de wereld. En dat betekent ook dat het erg duur is om als toerist te bezoeken. De salarissen in Luxemburg zijn superhoog. Dus als inwoner zal het leven er over het algemeen betaalbaar zijn met een behoorlijke baan. Volgens een IMF rapport van oktober 2021 bedraagt het BBP van Luxemburg maar liefst $180.366 en heeft het land over de hele linie prijzen die daarmee overeenkomen. Wauw!

Bezoekers zullen iets meer moeten uitgeven dan in de meeste andere Europese landen. Maar er is enige hoop! Belastingvoordelen maken dingen als alcohol en benzine verrassend betaalbaar. Maar diensten als kappers, taxi’s, tandartsen, enz. kunnen erg duur zijn. Dus bewaar je kapsels en kiespijn voor een ander land. En vermijd taxi’s door het gratis openbaar vervoer van Luxemburg te onderzoeken en te gebruiken. Ja, gratis!

Op 1 maart 2020 werd Luxemburg de eerste plaats ter wereld met gratis openbaar vervoer, waarbij alle treinen, bussen en trams gratis beschikbaar zijn voor zowel inwoners als toeristen. Dit is een ongelooflijk vernieuwende en verfrissende aanpak. En gebruik kunnen maken van gratis openbaar vervoer zal zeker een aardig stuk van het budget vrijmaken om aan andere dingen te besteden.

7. Japan

Japan is een ongelooflijk land. Met een verbazingwekkende mengeling van hyper-ontwikkeling en oude traditionele manieren en waarden. Het is een reis die me na aan het hart ligt. Mijn moeder en ik beklommen samen de berg Fuji om geld in te zamelen voor de ziekte van Parkinson. Het was prachtig.

Een reis naar Japan zal echter niet goedkoop zijn. De kosten voor eten, onderdak en reizen lopen snel op. Vooral als je Japan vergelijkt met andere Aziatische landen in de regio. Maar, hoewel een reis naar Japan veel duurder zal zijn dan, zeg, een reis naar Vietnam, is hij toch niet zo duur als je zou denken. En het is mogelijk om aanbiedingen te vinden en de kosten te drukken als je goed plant.

Zo zijn er bijvoorbeeld aanbiedingen voor vervoer te krijgen als je vooruit plant en reispassen koopt. Maar je zult taxi’s beslist zoveel mogelijk willen vermijden, want de tarieven zijn erg duur. Wat eten betreft kun je tijdens de lunch leuke aanbiedingen vinden als je restaurants opzoekt die ’teishoku’ (een vast menu) aanbieden. Ook sushi is verrassend betaalbaar, vergeleken met andere mogelijkheden. Zeker gezien de verbluffende kwaliteit die je kunt verwachten!

Voor accommodatie vind je nog steeds tal van betaalbare hostels, casual hotels en kleine hotels voor minder dan $70. En over het algemeen zal de kwaliteit erg goed zijn.

Wat rondleidingen en amusement betreft, die dingen kunnen snel oplopen. Maar als je een budget hebt, dan zit Japan gelukkig vol verbazingwekkende natuur om te verkennen. Je zou zelfs op vervoer kunnen besparen door te kiezen voor een fietstocht door Japan. Een populaire manier om de natie te zien voor de meer avontuurlijke mensen die er zijn.

PS. Mis de GORGEOUS Japan snow monkeys niet als je in de winter gaat!

6. Bhutan

Een van de minst bezochte landen in de wereld. Dit mysterieuze, bergachtige land in de zuidelijke uitlopers van de Himalaya heeft een uniek beleid van toerisme van hoge kwaliteit met een laag volume. En het gebruikt een zeer hoge dagelijkse ’toerisme bijdrage’ om alles onder controle te houden.

Tenzij je Indiër, Bangladeshi of Maldiviër bent, moet je in het hoogseizoen (maart tot mei en november tot september) US$250 PER DAG neertellen. En US$200 per dag in het laagseizoen voor het voorrecht een voet in het land te mogen zetten. Dit is een soort combinatie van visumkosten samen met een pakketreis. Het omvat een erkende Bhutanese gids van een officiële reisorganisatie in het land, een chauffeur, logies (in hotels die minstens drie sterren hebben), entreegelden voor toeristische bezienswaardigheden, eten en drinken in hotels of plaatselijke restaurants, trekkinguitrusting, en alle belastingen.

Kosten die niet inbegrepen zijn, zijn souvenirs, alcohol, en fooien (meestal 10% bovenop de kosten van de tocht). Plus je moet ook je vlucht betalen. En, gezien het feit dat dit een erg afgelegen plaats is, is het onwaarschijnlijk dat je goedkoop uit bent, tenzij je al in de streek bent.

De dagelijkse tourkosten en de vlucht naar binnen zullen allemaal optellen tot een erg dure reis. Maar je kunt er zeker van zijn dat je een heel unieke ervaring beleeft en een van de weinige mensen bent die dit wonderlijke land bezoeken. Het was een van de mooiste plaatsen die ik ooit bezocht heb.

5. De Bahamas

Ik had hier een van de slechtste reiservaringen in mijn leven. Eerste kerstdag. Solo. Midden in het niets. Alles gesloten. Moest een taxi nemen en het kerstdiner nuttigen met behulp van de automaten op het vliegveld!

Hoe dan ook, de Bahama’s rangschikken zich als een van de duurste plaatsen om te wonen. Je kunt er dus zeker van zijn dat die uitgaven ook door bezoekers gevoeld worden. Veel reizigers komen hier als onderdeel van dure pakketreizen en verblijven in all-inclusive resorts. Maar als je van het strand wilt afdwalen om de echte Bahama’s te zien, wees dan bereid te betalen.

Als eilandnatie wordt bijna alles ingevoerd (en dan belast). Dat betekent dat bijna alles duur is. Het is niet ongewoon om US$10 te betalen voor een fles bier of US$18 voor een cocktail. En men schat dat de dagelijkse uitgaven hier, inclusief logies, voedsel en vervoer, kunnen oplopen tot wel US$200 per dag!

Ik deed het zelfstandig en het kostte me een bom duiten. Het doet me afvragen of een pakketreis misschien de betaalbaardere manier is om het land te zien. Vooral als je graag drinkt en veel activiteiten wilt doen.

Maar zelfs als je de Bahama’s onafhankelijk bezoekt, als je weet wat je kunt verwachten en dienovereenkomstig plant en spaart, zul je waarschijnlijk geen spijt krijgen van een bezoek aan een land dat velen als paradijselijk zouden omschrijven. Hoewel ik het een beetje saai vind. Zoals veel van de Caribische landen, om eerlijk te zijn.

Scandinavië als geheel staat bekend als een erg dure plaats en Denemarken is geen uitzondering, ook al kunnen de kosten hier mensen verrassen. Als mensen horen over hoe duur Scandinavië is, denken velen onmiddellijk (en terecht) aan Noorwegen en dan aan Zweden, maar Denemarken is eigenlijk op zichzelf al heel prijzig!

4. Denemarken

Een van mijn favoriete plaatsen op aarde. Kopenhagen staat helemaal bovenaan de lijst van beste steden ooit.

Bezoekers aan Denemarken kunnen er goedkoop genoeg komen, vooral degenen die uit Europa reizen. Maar het budget krijgt een klap naarmate goederen en diensten worden verbruikt.

De lonen in Denemarken zijn erg hoog. En de plaatselijke bevolking kan het zich waarschijnlijk veroorloven meer te betalen voor dingen. De kosten van een kopje koffie, bijvoorbeeld, kunnen voor een bezoeker een schok zijn. Maar niet zo’n groot probleem voor iemand die in Denemarken woont en een plaatselijk loon verdient.

Uit eten gaan, nutsvoorzieningen en benzine zijn bijzonder duur, maar het is onwaarschijnlijk dat toeristen voor elektriciteit betalen, dus dat is er tenminste nog! Maar als je denkt de hoge restaurantkosten te omzeilen door zelf te koken, pas dan op dat ook de boodschappen in Denemarken vrij duur zijn.

3. IJsland

Ver weggestopt in het noorden hebben we IJsland. Dat zo ver weg en geïsoleerd ligt dat alles wat ingevoerd moet worden (en dat zijn de meeste dingen) alleen maar meer gaat kosten.

Je kunt er niet omheen als je een eiland bent zonder naaste buren. Maar IJsland is zo’n juweeltje van een land dat het de extra uitgaven helemaal waard is!

Het goede nieuws is dat vluchten naar IJsland niet zo duur zijn als je zou verwachten. En je kunt het vaak bezoeken tijdens een tussenstop tussen Europa en Noord-Amerika. Maar als je eenmaal in het land bent, wil je voorzichtig zijn met wat je aan eten en drinken uitgeeft. Want als je niet oppast, brand je heel snel door je budget.

Zelfs als je eenvoudig wilt leven door een camper te huren (of zelfs een auto te huren en te kamperen) en onderweg je eigen boterhammen en andere eenvoudige maaltijden te maken, zul je nog verbaasd staan over de kosten voor beide! Wil je de meeste transportkosten van je reis elimineren dan is fietsen een populaire optie in IJsland. Maar dat is natuurlijk alleen in de zomermaanden en zelfs dan kan het weer onvoorspelbaar zijn.

Mis ook het snorkelen tussen de tektonische platen niet als je in IJsland bent.

2. Noorwegen

Waar ik mijn 197e en FINALE land vierde!

Noorwegen is wereldberoemd omdat het een erg duur land is om te bezoeken. Maar het heeft zoveel te bieden dat het beslist de moeite waard is om te proberen te sparen om deze verbazingwekkende plaats te zien. Het zal geen goede keuze zijn als je op zoek bent naar een reis met veel feesten en uit eten gaan. dat zal de bank helemaal opbreken! Maar als je het budget ervoor hebt, dan is Oslo een leuke stad om te verkennen. Ze is gevuld met uitstekende restaurants en plaatsen om te bezoeken tijdens een avondje uit. Je moet alleen bereid zijn veel te betalen voor de ervaring!

Pas op als je in de meer toeristische gebieden dicht bij het water bent, want deze toch al dure stad gaat in hyperdrive. Vooral als je alcohol bestelt. Als je een drinker bent en graag het nachtleven van een stad verkent, zorg dan dat je wat Duty-Free en drank meeneemt voor je in Olso uitgaat. Anders zou je je budget gemakkelijk kunnen opblazen tijdens één avondje uit! Je kunt wel $20 voor een drankje betalen als je niet oppast.

De hoofdstad verlaten en de natuur in trekken is waar de echte charmes liggen in Noorwegen. En je doet er goed aan om ook buiten de hoofdstad op verkenning te gaan. Het probleem is dat vervoer waanzinnig duur is. Dus rondreizen vergt wat planning en ook een flink budget. Zelfs de bus in van het vliegveld naar Oslo is verrassend prijzig voor de korte trip van een half uur!

Als je het budget hebt, kijk dan eens naar het beroemde sneeuwhotel van Noorwegen in Kirkenes in het noorden.

1. Zwitserland

Zwitserland staat al lang bovenaan of dicht bij de top van veel lijsten van de duurste landen ter wereld. Het is dus geen verrassing dat het ook op onze lijst bovenaan staat!

Volgens een IMF rapport uit 2021 bedraagt het jaarlijkse BBP van Zwitserland $87.097. Dus waar toeristen misschien schrikken van de prijzen, lijken de welgestelde burgers van het land dat niet op te merken.

Zwitserland is echt een juweeltje van een plaats. Met enkele van de meest verbazingwekkende natuurgebieden om te verkennen, samen met bruisende, mooie steden. Als je Zwitserland wilt bezoeken en de zaken wat betaalbaarder wilt houden, zul je je meer op de natuurwonderen willen richten en de steden zo snel mogelijk verlaten. Maar pas ook op, want er zijn gewoon zo veel geweldige tochten en activiteiten in de natuur te beleven, dat je zeker verleid zult worden om geld uit te geven, waar je ook terecht komt. Kortom, neem voldoende geld mee. Of doe de moeite niet om te komen.

Zwitserland is echter een land dat de moeite waard is om voor te sparen. Vooral als buitenavontuur en bergen je ding zijn. Je betaalt veel voor een gemiddelde maaltijd uit eten. En zelfs als je probeert de kruidenierswinkels te bezoeken om je eigen maaltijden in elkaar te flansen, is het nog verrassend prijzig.

Accommodatie en vervoer zullen je ook veel kosten. Maar als je weet wat je kunt verwachten en je budget daarop afstemt, heb je hopelijk een geweldige reis die niet met al te veel vreselijke budgettaire verrassingen komt! Zwitserland wordt een reis waar je waarschijnlijk voor zult moeten sparen. Maar als je dat eenmaal gedaan hebt zul je blij zijn dat je die keuze gemaakt hebt, want het is een geweldig land. En het zou zonde zijn het van je lijstje te schrappen alleen omdat het duur is.

Slotgedachten over de duurste landen om te bezoeken

Een reis naar een van de plaatsen op deze lijst van de 20 duurste landen om te bezoeken zal ieders budget tot het uiterste drijven. Maar met wat planning en sparen zullen ze waarschijnlijk niet teleurstellen. Schrijf ze nog niet af.

Het is gebruikelijk dat mensen het meeste uit hun reis willen halen, maar de wereld is vol met plaatsen die gewoon niet goed geschikt zijn voor budgetreizigers. Soms moet je gewoon aanvaarden dat een plaats prijzig zal zijn, je plannen daaraan aanpassen, hopen dat je een paar goede aanbiedingen vindt, en eventueel je uitgaven en reisgewoonten aanpassen om je geld zo ver mogelijk te laten gaan.

Veel van ’s werelds mooiste natuurlijke plaatsen (vooral afgelegen tropische eilanden), interessantste culturen, en meest verbazingwekkende toeristische attracties en bezienswaardigheden vind je in de landen op deze lijst.

Het zou zonde zijn de Duurste Landen om te Bezoeken alleen vanwege de kosten te moeten missen, dus neem nota van de plaatsen op deze lijst en begin te sparen en plannen te maken voor wat waarschijnlijk een paar geweldige reizen van je leven zullen worden! Weet alleen dat je hier niet met $50 rondkomt. Eerder van $250. En dan nog wat. Helaas, geniet ervan!