De 20 meest bezochte steden ter wereld (in 2022)

 

De 20 Meest Bezochte Steden ter Wereld

Als je op zoek bent naar een lijst van de meest bezochte steden ter wereld, dan ben je hier op de juiste plaats. Ik ben dol op dit soort dingen. Ik bracht 11 jaar door met het bezoeken van elk land ter wereld. Alle 197 van hen. Ik spendeerde veel tijd en geld aan het navigeren door dat alles, dus nadat ik geschreven had over de meest bezochte landen in de wereld, en de minst bezochte landen in de wereld, vond ik dat ik ook een artikel moest schrijven over de meest bezochte steden in de wereld. Dus hier zijn we dan.

Je kunt er waarschijnlijk wel een paar raden om eerlijk te zijn, nietwaar? Maar ik durf te wedden dat je nummer 1 niet kunt raden. Als je me volgt op instagram.com/onestep4ward, zal ik je een hint geven. Het is mijn vroegere geadopteerde thuis. Voor ik naar Chiang Mai, Thailand verhuisde en er mijn droomhuis bouwde. En God verhoede dat Chiang Mai op deze lijst belandt. Het is perfect, we hebben daar niet nog meer mensen zoals ik nodig om het te verpesten, ok!

Maar waar komt nog meer binnen op de lijst van meest bezochte steden ter wereld? Laten we die eens bekijken. Ik geef een beetje info over de stad, en dan moet je me misschien vergeven als ik aan elke plaats een persoonlijk verhaal toevoeg. Ik ben in 18 van de 20 meest bezochte steden op deze lijst geweest, dus als ik van elke stad een foto kan opdiepen, doe ik dat. Bij voorbaat mijn excuses!

De 20 meest bezochte steden in de wereld

Goed, laten we aan de slag gaan: De 20 meest bezochte steden in de wereld, komen eraan!

20. Hong Kong

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 8,23 miljoen

Een van mijn favoriete plaatsen in de wereld, en misschien geen verrassing dat het de lijst haalt. Waarom? Omdat China ernaast ligt!

Hong Kong wordt bezocht door een enorme hoeveelheid Zuid-Koreanen, Amerikanen en Japanners. Maar omdat zaken zo’n groot deel van de levensstijl daar uitmaken, kan veel ’toerisme’ verkeerd gerekend worden. Veel van de bezoekers zijn er voor zaken. Vooral uit/voor het naburige China, en met de enorme fabrieken in het nabijgelegen Shenzen, des te meer reden ook.

Maar toch, Hong Kong als toeristische bestemming? Onwerkelijk! Van het goedkoopste Michelin Ster restaurant ter wereld (Dim Sum voor ongeveer $10!), tot misschien wel ’s werelds grootste skyline, is Hong Kong een droom voor een stedentrip.

En het is niet alleen maar stadsleven weet je? Ze hebben er prachtige bergen en wandelingen. Oude cultuur, street food, en zelfs geweldige stranden. Maar het is er niet goedkoop. Omdat het zo’n financiële hotspot is, vliegt er veel geld rond. En hotels zijn waanzinnig duur. Maar blijf op de begane grond, eet je street food en neem het openbaar vervoer, en je kunt je redden zonder de bank te breken.

Voor mij zou ik met plezier in Hong Kong wonen. Maar op geen enkele manier zou ik me daar een huis kunnen veroorloven. Je hebt het over $1mUSD voor een 1 persoonsbed in de stad. Nee dank je! Ik hou het wel bij mijn weekendjes weg. Wandelingen voor mij, winkelen voor de vrouw. Ik hou van je Hong Kong!

Mijn backpackdagen in Hong Kong

19. Bali*

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 8,26 miljoen

We weten allemaal het antwoord op de vraag “Is Bali een land?” (Spoiler, nee). Maar helaas, Bali is in de lijst opgenomen, ondanks dat het geen stad is, maar het is een eiland met maar één internationale luchthaven, dus wordt het erin geklemd. En neemt daardoor (misschien ten onrechte!) de 19de plaats in op de lijst van meest bezochte steden in de wereld.

En wat dan met Bali? Nou, het is tegelijk cliché en mooi. Je kunt misschien Instagram niet openen zonder een andere 21-jarige levenscoach te zien die in Canggu, Bali woont. Maar er is een reden waarom ze er allemaal heen gaan. Omdat het er zo verdomd mooi is. En het is er goedkoop. Met afstand de goedkoopste plaats op deze lijst!

Dus ja, hoewel Bali (net als Dubai) misschien cliche is. Toch zou ik het ten zeerste aanbevelen. Er zijn niet al te veel eilanden op de planeet met zoveel uitgestrekte rijstvelden die maar 10 minuten verwijderd zijn van ongerepte stranden of epische watervallen. En met het nieuwe geld dat er is, zijn er nu ook geweldige bars, restaurants en hotels. Probeer alleen de instagrammers te vermijden en misschien kom je er levend uit!

18. Palma de Mallorca

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 8,96 miljoen

Bij deze kun je mijn cringe foto vermijden, want ik ben er nog nooit geweest! Maar het is een HEEL populaire toeristische bestemming voor West-Europeanen (vooral Duitsers, Britten en Italianen) om aan het weer te ontsnappen en de zon op te snuiven. Zowel in de winter als in de zomer.

Mallorca is een eiland dat bij Spanje hoort. Het ligt in de Middellandse Zee, tussen Spanje en Algerije. Het is er heet, bijna het hele jaar door. Wat de belangrijkste trekpleister is voor de toeristenaantallen.

Goedkoop, vrolijk en veel hotelmogelijkheden met volledige pakketten. Mallorca is geschikt voor IEDER budget. Je vindt hier een week, vanuit Europa, MET VLUCHTEN, voor ongeveer $250. Dat is nog eens goedkoop. Evenzo kun je op AirBnB James Bond-achtige villa’s vinden voor $2k+ per nacht. Dus wat je ook zoekt, je bent gedekt.

Behalve parasols en stranden heeft Mallorca echter ook een rijke geschiedenis. De christelijke invloeden van de 13de eeuw, vermengd met zowel de Moren als de Romeinen, hebben overal op het eiland prachtige architectuur achtergelaten. En er gaat niets boven nippen van een Sangria op een van de schilderachtige pleinen.

17. Barcelona

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 9,09 miljoen

Ahhh prachtig Barcelona. Straten omzoomd met prachtige gebouwen, beroemd geworden door Gaudi’s eclectische kijk op post-modernisme. De hele stad is net een museum.

En dan is er nog het Camp Nou! Als enorme voetbalfan bezocht ik het toen Leo Messi nog op zijn hoogtepunt was, en hem twee keer zien scoren in het 90.000+ stadion was een echt bucket list item.

Spanje is inderdaad een van de meest bezochte landen ter wereld, en Barcelona is de meest bezochte plaats in Spanje. Dat zegt dus wel iets. In een land dat gezegend is met cultuur, stranden, eten, mooie mensen, geweldige wijn, betekent het voor iedereen dat Barcelona boven op dit alles staat, dat het een bezoek waard is. Geniet ervan.

Prachtig Barcelona

Niet de mooiste foto, maar Lionel Messi zien spelen was een voorrecht!

16. Milan

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 9,10 miljoen

De hoofdstad van het noorden van Italië, Milaan, is beroemd geworden door de historische kunst- en mode-scene. Alleen al daarvoor trekt het dus Europeanen bij duizenden naar binnen. En terecht.

Maar wat pure schoonheid betreft, blijft Milaan achter bij de andere, minder bezochte, steden van Italië.

Hoewel ik natuurlijk van mijn tijd hier genoten heb, zou ik het niet op een ‘must-see’ lijst van Italië zetten. Maar de cijfers spreken voor zich, misschien zie ik iets over het hoofd? Maar ik zou Venetië, Florence, de Amalfikust, het Comomeer en Sicilië allemaal ver boven het industriële Milaan aanraden. Sorry dat ik het moet zeggen!

15. Pattaya

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 9,44 miljoen

Hmmm, wat te zeggen over Pattaya. ‘Verdient’ het om op de lijst van meest bezochte steden te staan? Dit is een moeilijke.

Ten eerste woon ik in Thailand. Ik verhuisde lang geleden naar Thailand als een frisse 22-jarige. Ik gaf Engelse les in Thailand, ik studeerde Thais, en ik werd verliefd op het land. Chiang Mai, Bangkok, plaatsen van Koh Phayam tot Ko Yao Noi en Khao Lak. Allemaal verbazingwekkend. Eén plaats die niet verbazingwekkend is? Pattaya.

Om het op te splitsen: Pattaya werd beroemd tijdens de Vietnam oorlog. Amerikaanse soldaten zochten een beetje R&R in Vietnam en het naburige thailand. Alleen was hun R&R niet stranden en Pad Thai. Het waren vrouwen. En zo bloeide in Pattaya de industrie van het sekstoerisme op.

Tegenwoordig gebruiken sommige Russische en Chinese families Pattaya wel als badplaats, in het noorden. Maar bij vrijwel elke andere nationaliteit zijn het oudere mannen die naar Pattaya komen en doen alsof ze voor de stranden komen. Ze zijn er niet voor de stranden. En het feit dat Pattaya 15de staat op de lijst van meest bezochte steden in de wereld is eerlijk gezegd een beetje deprimerend. Maar de statistieken zijn de statistieken. Dus hier zijn we dan. Zou je moeten gaan? In een woord, of twee. F*ck nee. Het is er grimmig, grimmig en vol smeerlappen. Als je een mooi Thais strand wilt, ga dan naar het zuiden.

Pattaya

14. Phuket

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 9,89 miljoen

Voortgaand op Pattaya hierboven, is Phuket anders. Toegegeven, ook het heeft een louche kant, maar dat zijn maar een paar straten op het hele eiland. Phuket heeft prachtige stranden, geweldige hotels en veel dingen om soloreizigers, stellen en gezinnen wekenlang te vermaken. Het is een traditionele vakantiebestemming.

Als iemand die al meer dan 10 jaar in Thailand woont, houd ik persoonlijk niet van Phuket. Het is te duur en en over-ontwikkeld. Maar ik begrijp dat als het iemands eerste keer in Thailand is, het een positieve ervaring zal zijn. Ik zou echter Krabi aanraden, of de Thaise eilanden aan de andere kant – Samui, Phangan, Tao.

Dat gezegd hebbende, ik heb mijn moeder naar Phuket gebracht en er een geweldige tijd gehad. En mijn vrouw en ik hebben er al menig lang weekend doorgebracht. Je kunt er geweldige luxe hotels krijgen voor een goedkope prijs, dus in dat opzicht is het voor ons een mooie ontsnapping uit het waanzinnige stadsleven in Bangkok.

13. Mekka

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 10 miljoen

Mekka is een beetje een ander geval. Ja, het is een van de meest bezochte steden in de wereld, dat is zeker. Maar ik neem aan dat jullie waarschijnlijk op zoek zijn naar plaatsen die toeristen het meest bezoeken. Mekka is dat niet. Het is het heilige centrum van de Islam. En elke moslim in de wereld spant zich in om hier minstens één van zijn leven een pelgrimstocht te maken (bekend als Hajj). In feite is het een verplichte religieuze plicht. Daarom komen moslims over de hele wereld, ongeacht hun rijkdom, hierheen om de geboortestad van Mohammed te bezoeken.

Voor niet-moslims is het illegaal ze te bezoeken. En de regering van Saoedi-Arabië is er niet een om mee te sollen, dus ik zal het nooit kunnen bezoeken. Hoewel dat met hun recente pogingen om hun staat van dienst op het gebied van de mensenrechten wit te wassen in de toekomst zou kunnen veranderen denk ik.

Mekka

12. Osaka

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 10,14 miljoen

Iedereen die Japan bezoekt gaat meteen naar Tokio. Ik deed hetzelfde bij mijn eerste bezoek. Maar er is heel wat te zien in Japan. Behalve de sneeuwapen in Japan en het wandelen op Mt Fuji, haalt mijn favoriete plek nummer 12 op onze lijst van meest bezochte steden, Osaka!

Osaka is de 3e grootste stad van Japan. En veel mensen (zoals ik!) gebruiken het als uitvalsbasis om natuurlijk de stad te verkennen, maar ook het nabijgelegen Kyoto (30 minuten verderop) en Nara (40 minuten verderop), zodat ti de waarneemstop is op je Japan reis. Osaka is ook beroemd om zijn eetcultuur, en zijn nachtleven – dus ja, mis het de volgende keer niet!

Osaka

Een jonge ik in Kyoto, naast Osaka

11. Seoul

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 11,25 miljoen

Ah prachtig Zuid-Korea. Ik heb zoveel mooie herinneringen aan het Engelse lesgeven in Zuid-Korea, zoals dit korte verhaal over vriendelijkheid hier. En als je in Korea bent, vertrekken alle wegen naar hun moderne, bruisende hoofdstad Seoul.

De stad leeft, en voelt jong aan. Mode, bars, stijl, K-pop. Het begint ook de weg te wijzen in de westerse cultuur. Nachtmarkten, snacks, en culturele activiteiten, Seoul is een van de ‘coolste’ steden in de wereld. Ze is ook enorm groot, dus plan je reis op voorhand, geloof me!

Seoul

Ik doe alsof ik cool ben in Korea

10. Antalya

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 8,26 miljoen

Aangeprezen als de Turkse Rivièra is Antalya Turkije’s antwoord op de Costa Del Sol in Spanje. Historisch gezien was het een welvarende enclave voor mensen die Istanbul ontvluchtten om er even tussenuit te gaan, maar nu is het grote toeristenbusiness. Chinezen, Russen en hordes Europeanen op zoek naar goedkope, zomerse zon.

Antalya is echter nog steeds mooi. De stranden, natuurlijk, maar ook de oude wijken en hun oude gebouwen. En natuurlijk het eten! Baklava voor dagen.

Meest bezochte steden – Turkije’s Antalya

9. Tokio

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 12,93 miljoen

De futuristische hoofdstad van Japan. Tokio staat op nummer 9 van onze ‘meest bezochte steden ter wereld’ lijst. En ze is haar plaats zonder twijfel waardig.

Tokio is een wonderlijke mengeling van oud en nieuw. Oude tempels, en traditioneel eten, maar afgewisseld met neonlichten en wolkenkrabbers. Je kunt niet anders dan een avontuur beleven in Tokio. Je kunt zelfs een dagtocht maken naar de berg Fuji.

Als je deze epische stad bereikt, ga dan zeker even kijken in de bar uit Lost in Translation, en misschien ook in een Maid Cafe en het Meiji Shrine. Wat een stad.

Ik wandel op Shibuya Crossing in Tokio

8. Istanboel

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 13,40 miljoen

Ik vierde mijn 30e verjaardag in Istanbul. Ik ben dol op deze stad. Nadat ik van Armenië over land naar Oost-Turkije was getrokken, nam ik bussen en treinen dwars door dit epische land. Behalve de iconische heteluchtballonnen in Cappadoccia zijn er in Turkije zoveel historische plaatsen. Maar toch is Istanbul het hoogtepunt van elke reis naar Turkije als je het mij vraagt.

Wist je dat Istanbul de enige stad ter wereld is die twee continenten omspant! De stad wordt gesplitst door de prachtige Bosporus rivier, met Europa aan de ene kant, en Azië aan de andere. En Istanbul draagt dat thema door de hele stad. De Hagia Sophia, de Grote Bazaar, de Blauwe Moskee. Dan de hipster cafés, de late nacht clubs, en al de mooie mensen! Istanboel heeft het ALLES!

Ik en mijn moeder in Istanbul

7. New York

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 13,60 miljoen

Misschien wel de beroemdste stad ter wereld? Het is geen verrassing dat New York in de top 10 voorkomt. Maar maak niet de veel voorkomende fout en denk dat New York City de hoofdstad van de USA is, die is in handen van Washington. New York is echter de meest bezochte stad van de VS. Van Broadway tot Central Park, alle sportstadions en het nachtleven als geen ander. Als je het daar kunt maken, kun je het overal maken!

Ik ben een paar keer in NYC geweest, en ik moet toegeven dat ik het de eerste paar keer niet geweldig vond. Toen ik ouder werd en wat meer geld had, vond ik dat ik er meer van kon genieten. Het is best duur om het te bezoeken, om eerlijk te zijn. Maar je kunt niet over de wereld reizen zonder minstens 3 nachten door te brengen in de stad die nooit slaapt.

Alle films die je als kind zag, al het nieuwe Netflix spul van tegenwoordig, iedereen moet NYC bezoeken. Zo eenvoudig is het.

Meest bezochte steden ter wereld – New York

6. Kuala Lumpur

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 13,79 miljoen

Weer een Aziatische superstad kraakt de Top 20 van meest bezochte steden ter wereld, en dit keer is het de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur.

Het icoon van de hele stad zijn de beroemde ‘Petronas Twin Towers’, vroeger de hoogste gebouwen ter wereld, en nu nog steeds de hoogste ’tweelingtorens’ ter wereld. Toen ze gebouwd werden, stonden ze alleen, maar nu KL bloeit, staat het vol met wolkenkrabbers.

Dat wil niet zeggen dat Kuala Lumpur zijn cultuur verloren heeft. Met kleine India, drankjes in Changkat Bukit Bintang, of de epische Batu grotten net buiten de stad, vertegenwoordigt Kuala Lumpur perfect het nieuwe Zuid-Oost Azië.

Persoonlijk heb ik hier twee keer gewoond. Eenmaal om mijn Masters Degree te studeren, en jaren later toen mijn nu-vrouw hierheen overgeplaatst werd voor haar werk. Ik vond het beide keren geweldig!

Kuala Lumpur

Mijn moeder en in Kuala Lumpur

5. Singapore

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 14,67 miljoen

We zijn in de Top 5 mensen! En Singapore praat de 5e plek aan elkaar. Singapore is HET succesverhaal van de wereldpolitiek in de 21e eeuw en daarna. Wat ooit een ongewenst moerassig gebied van Maleisië was, is uitgegroeid tot een financiële grootmacht. Een van de rijkste landen ter wereld, met het sterkste paspoort ter wereld, en dat alles in de tijd van een generatie of 2. Behoorlijk verbazingwekkend.

Men zegt dat het ook het veiligste land ter wereld is, met super lage misdaadcijfers. Maar het is niet goedkoop! Hotels zijn duur, en drankjes zijn woekerprijzen, maar met dat niveau van ontwikkeling is er in Singapore geen eind aan dingen te doen.

Ik kom er regelmatig. Sentosa eiland biedt een strandvakantie, Disney World biedt gezinnen iets te doen. En in het centrum kunnen mensen winkelen voor dure merken tot ze erbij neervallen. Geweldig land…

Singapore Routebeschrijving; De Merlion

Singapore routebeschrijving; Dag 3, ga naar Sentosa eiland!

4. Dubai

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 15,93 miljoen

Dubai ligt op ieders lippen (en nee, Dubai is geen land!). Het schijnt bomvol influencers te zitten. Eurrrgh. En misschien is dat wel heel toepasselijk. Hoewel Dubai een leuke plek is om er een paar dagen tussenuit te gaan, is het ook zo’n beetje wat je verwacht. Een soort nepstad in de woestijn, en daarmee trekt het veel neppe, flitsende energie aan!

Dat gezegd hebbende, het kan vermeden worden. En als je Dubai gebruikt voor wat het is, een geweldig luchthavenknooppunt, een veilige en gemakkelijke plaats om vakantie te vieren in de zon, dan is het geweldig. Laat je alleen niet meeslepen in die ultra-consumisme mentaliteit. Het is een gemakkelijke val om in te baden.

Als je een bezoek brengt, moet je natuurlijk wel even gaan kijken bij de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Een perfect eerbetoon aan Dubai. Indrukwekkend, maar toch een beetje leeg. En laten we het maar niet hebben over hun staat van dienst op het gebied van de mensenrechten.

Persoonlijk ben ik vrij vaak in Dubai terechtgekomen, omdat ik veel met Emirates vlieg. Ik geniet er echt van voor een paar dagen. Niet veel langer dan dat echter!

Is Dubai een land? Nee.

In de Burj Khalifa

3. Londen

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 19,09 miljoen

“Een man die zich verveelt in Londen, verveelt zich in het leven”. Zo zegt men. Waarschijnlijk behoorlijk accuraat, eerlijk gezegd. Londen heeft voor IEDEREEN iets te bieden. Hoogstaand winkelen, culturele betekenis, prachtige architectuur, een verkeersknooppunt, en sportinstellingen. Het is dan ook geen verrassing dat Londen de derde meest bezochte stad ter wereld is.

Je kunt Londen in een dag ‘doen’, genoeg voor je Instagram feed. Maar evengoed zou je hier jaren kunnen doorbrengen en nooit elke hoek zien. Ik hou ervan.

Ik heb hier veel tijd doorgebracht, want mijn zus woonde hier 10+ jaar, en ik heb er veel van mijn bloggeld in eigendommen geïnvesteerd. Ik ben dol op Londen, echt een van de beste steden ter wereld.

1 dag rondreis londen; Tower Bridge

2. Parijs

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 19,10 miljoen

Ah Parijs. Tijd voor wat nederige taart. Ik heb Parijs misschien 5 keer bezocht. 4 keer toen ik veel jonger was, en heel weinig geld had om ervan te genieten. Ik moest in de buitenwijken verblijven, waar het behoorlijk vies is, en niet zo fase. Telkens als ik een koffie of een biertje bestelde, deed het prijskaartje pijn. En rondleidingen kostten een bom. Veel van die dingen zijn nog steeds waar. Dus backpacken in Parijs, en vakantie in Parijs zijn heel verschillende ervaringen.

Zoals ik juist dit jaar ontdekte toen ik op huwelijksreis was in Frankrijk en Italië. Tot mijn verrassing werd ik verliefd op Parijs. Voor alle clichés die je je kunt voorstellen. Een romantische vakantie met een partner van wie ik hou. Leuke restaurants, goede hotels, heerlijke wijn en desserts. Het gemak van het toerisme. Het was er heerlijk. Ik had dus ongelijk om Parijs af te schrijven. Ik bezocht het gewoon eerder in de verkeerde fase van mijn leven!

Parijs pakt vaak de toppositie voor meest bezochte stad ter wereld, waarbij de huidige nummer 1 omslaat. Veel daarvan heeft te maken met de enorme aantrekkingskracht van Parijs op het Aziatische toerisme, waarvan China een groot deel voor zijn rekening neemt. Maar hoewel Parijs er is om van te genieten, ben ik niet de enige die er moeite mee heeft. De Japanse ambassade in Parijs richtte een hotline voor geestelijke gezondheidszorg op voor mensen die Parijs bezochten in de verwachting van een disneyfilm, om vervolgens ontredderd te zijn door de werkelijkheid!

Kort samengevat: blijf bij de mooie delen, geniet van de beroemde bezienswaardigheden, en het is betoverend. Waag je alleen niet te ver van het centrum van de stad, het is niet het Parijs dat je online ziet!

Onze reis is inclusief Parijs, natuurlijk!

Meest bezochte steden – Parijs

1. Bangkok

Totaal aantal internationale bezoekers per jaar: 22,78 miljoen

Mijn geadopteerde thuis voor de laatste 10 jaar. De stad Bangkok! De meest bezochte stad ter wereld.

Ik ken Bangkok als mijn broekzak. Ik verhuisde hierheen toen ik voor het eerst begon te bloggen. Schraal rondkomend van $500 per maand, me zorgen makend of dit online gedoe ooit zou lukken. Ik werd verliefd op de down-and-dirty kant van Bangkok, en daarna ook op de andere kant, naarmate mijn bedrijf groeide. Bangkok is een superstad, een stad waar je met elk budget kunt genieten. Het heeft de voordeligste hotels op de planeet als je het mij vraagt, en iedereen die je vertelt dat hij Bangkok niet mooi vindt, weet het gewoon niet.

Het is ook een prima uitvalsbasis om je verder weg te wagen met dagtochten, en meerdaagse tochten naar Khao Yai nationaal park, Ayutthaya, de drijvende markten, de beroemde spoorwegmarkt en natuurlijk het beruchte Khao San Road en het nachtleven van Bangkok.

Je reisplan voor Bangkok moet minstens 3 dagen omvatten, maar een week zou beter zijn. Het eten, de energie, de chaos, de prijs-kwaliteitverhouding. Het is er heerlijk. Gek en hectisch, waar. Maar prachtig. Geniet ervan!

DE meest bezochte stad ter wereld – Bangkok, Thailand

Wie bezoekt deze steden?

Ik heb aangestipt wie de toeristen zijn in elk van de genoemde steden. Maar over het algemeen zijn het de Chinezen! Dat klinkt misschien reductief, maar dat is het niet. Het is juist. In feite is China in slechts 10 jaar van de 6de naar de 2de plaats gesprongen als ‘land van herkomst voor reizigers’. Achter alleen de VS. Wowzer. Covid heeft daar natuurlijk een domper op gezet, maar niet voor lang meer. Duitsland, Groot-Brittannië, en Frankrijk bezetten dienovereenkomstig de 3e, 4e en 5e plaats. Met Zuid-Kora, Japan, Canada, Rusland en Australië die de rest van de top 10 landen vormen van waaruit reizigers reizen.

Hoe worden de resultaten beoordeeld?

De bron is hier te vinden. Maar in wezen is het een index van wereldwijde bestemmingssteden, waarbij de statistieken worden afgeleid van het totale aantal internationale overnachtende bezoekers en de grensoverschrijdende bestedingen met creditcards. Best cool. Ik heb hun grafieken gebruikt om te helpen laten zien welke steden inderdaad ook ’s werelds meest bezochte steden zijn 🙂 Ik heb de grafieken gebruikt om te laten zien welke steden inderdaad de meest bezochte steden ter wereld zijn.