De 5 beste bungeejumps ter wereld; de hoogste & de engste!

De 5 beste bungeejumps ter wereld

Wat is het leven zonder een paar bijna-doodervaringen, nietwaar? Met dat gegeven dacht ik de beste bungee jumps in de wereld uit te rollen, waaronder 2 waar ik voor het eerst ervaringen mee had. Als je nog nooit gebungeed hebt, dan moet het op je verlanglijstje staan, dus als je in een van de landen bent waar deze 5 huzarenstukjes voorkomen, trek dan wat wegwerpondergoed aan en waag de sprong. Zorg ervoor dat je reisverzekering bungeejumpen dekt, mensen. Ik gebruik deze jongens, ze dekken me voor bijna alles!

Victoria Falls Bungee, Zimbabwe/Zambiaanse grens (110m/360feet):

Een beetje een controversiële keuze, want deze is onlangs nogal in het nieuws geweest toen het bungeekoord van een meisje knapte! Ook staat hij niet in de top 5 van hoogste bungees ter wereld. Maar het moet wel de mooiste zijn. 111M pure angst als je van Victoria Bridge springt, in een cirkelvormige regenboog dankzij de mist die door de watervallen ontstaat. Als je klaar bent zie je de Victoria Watervallen als achtergrond, niets minder dan verbazingwekkend. Victoria Falls is adembenemend.
PRIJS: ongeveer $110

Bloukrans Brug, Zuid-Afrika – (216 m/708 voet):

De hoogste boogbrug met één spanwijdte ter wereld, de Bloukrans Bridge bungee, is de op twee na hoogste bungee ter wereld met zijn 216 m (708 feet). Het is ook het hoogste punt ter wereld vanwaar je kunt bungeeën. En formeel de hoogste bungeejump ter wereld.

PRIJS: Rond de $ 100

Verzasca Dam, Zwitserland – (220 m/720 voet):

De dam kreeg bekendheid in het grote publiek door de openingsscène van de Bond film Goldeneye. De Verzasca dam biedt een pure vrije val door bungee te zwaaien aan een enkel koord. Als met een topsnelheid tegen een massieve betonnen structuur knallen je niet afschrikt, dan is dit de sprong voor jou. De Verzasca Dam bungeejump is nu de op één na hoogste bungeejump ter wereld.

PRIJS: $280

Macau toren, China – (233 m/760 voet):

Wat is de hoogste bungeejump ter wereld?

Je hebt hem gevonden! Officieel is het de Macau Tower bungeejump. De hoogste, hoogste bungeejump ter wereld. 6 seconden onvervalste vrije val van het 11de hoogste gebouw ter wereld. Het is niet goedkoop, maar je kunt er voor altijd automatisch mee opscheppen. Met de ‘juiste’ omstandigheden kun je je tot op slechts 30 m van de grond uitstrekken.

PRIJS: $300

Vulkaan Bungee bij Pucon, Chili (250m/820 voet):

De prijs is niet echt backpackersvriendelijk, maar in principe word je in een helikopter naar een actieve vulkaan gevlogen, die zo’n 10.000 voet de lucht in zweeft, springers zitten neergestreken op de helikopterglijder en dan moet je uit de helikopter bungeejumpen in de caldera naar de gesmolten lava. Het koord strekt zich uit tussen 350 en 375 voet. Daardoor blijven de springers slechts 700 voet boven de vulkaan hangen. Nogal verbazingwekkend spul.

PRIJS: Een walgelijk, onbetaalbaar dure $ 9.995 voor een 6-daags pakket

Eervolle vermeldingen:

De Royal Gorge Bridge, Colorado (321m/1053 voet):

Technisch gezien kan hij beschouwd worden als de hoogste bungee ter wereld. Maar er zijn maar heel weinig mensen die ooit van de brug gesprongen zijn. Hij is niet commercieel open en daarom gediskwalificeerd van de lijst van ‘beste bungeejumps ter wereld’. Hij is niet open voor het publiek en is slechts af en toe beschikbaar. Vaak wordt hij gebruikt om sporadisch records te breken.

PRIJS: Niet verkrijgbaar voor het grote publiek. Booooooo.

Rivier Nevis, Nieuw-Zeeland (134m/440 voet)

Als je op rugzakreis bent in Nieuw-Zeeland, mag je een bungeejump over de bulderende River Nevis niet missen. Vanuit een wankele kabelbaan, hoog boven de Nevis rivier, ga je de jump pod in en geniet je van het ruige landschap. Dit is de hoogste bungeejump plek in heel Nieuw-Zeeland. De vrije val duurt bijna 9 seconden en stelt wie springt in staat de volle omvang van de schoonheid van dit gebied te zien.

PRIJS:$200