De BESTE 7 dingen om te doen in Liverpool; Hoe een weekend door te brengen

De BESTE 7 dingen om te doen in Liverpool; Een weekendje weg

Terwijl velen van ons aan de grond zijn blijven zitten in onze geboortestad, wordt het misschien tijd om plaatsen dichter bij waar we opgroeiden te gaan verkennen. Zoals het vinden van de epische dingen om te doen in Liverpool.

Hoe meer ik in het VK rondreis, hoe meer ik de schitterende landschappen en de oude geschiedenis die het te bieden heeft heb leren waarderen. Misschien is het niet zo avontuurlijk als naar het Caraïbisch gebied te jagen. Maar er zijn fenomenale bezienswaardigheden en plaatsen om te verkennen. Er is iets verfrissends aan het opnieuw bezoeken van plaatsen en ze vanuit een ander perspectief te beleven.

Dus terwijl 24 uur in Dublin, de Dark Hedges in Noord-Ierland bekijken of een dag in Londen doorbrengen geweldig is. Waarom niet naar het noorden, in tegenstelling tot een reis naar het zuiden. Laten we eens kijken naar enkele van de prachtige dingen die in Liverpool te doen zijn. Een weekendje weg in het noorden van Engeland is altijd leuk! Van scouse humor tot uitzonderlijke accenten en wilde avonden uit, deze stad zorgt voor een gedenkwaardig weekendje weg.

Bezoek het Anfield Stadium; de thuisbasis van Liverpool FC

Bovenaan de lijst van dingen die je in Liverpool kunt doen! Je kunt rondleidingen volgen door het stadion van de Engelse kampioenen, en 6 keer kampioen van Europa. Of, als je het goed getimed hebt, ben je er op een wedstrijddag waar je te veel kunt betalen en buiten het stadion een kaartje kunt pakken. Elke cent waard om de beste ploeg ter wereld te zien spelen in het beste stadion ter wereld (ik ben misschien licht bevooroordeeld, zoals je waarschijnlijk wel kunt zien)

Albert Docks; Maak een wandeling langs de waterkant

Omdat Liverpool een havenstad is, kun je niet om de wereldberoemde Albert Docks heen. Een van de mooiste stadsgezichten kun je aanschouwen vanaf een wandeling langs de waterkant. Begin tot aan de Otterspool promenade en eindig bij Pier Head. De vertrekplaats van de veerboot voor een reis over de rivier de Mersey. Neem het Werelderfgoed in je op en enkele van Liverpool’s meest symbolische architectuur, zoals het Liver Building met de beroemde Liver Birds erop neergestreken.

Stop na je stevige wandeling voor een drankje op het dak in het voortreffelijke restaurant Oh Me Oh My terwijl je het adembenemende uitzicht verder in je opneemt.

Bezoek het Museum van Liverpool

Liverpool, dat in 2008 Culturele Hoofdstad opeiste, heeft zijn deel aan musea en galeries en gevierde muziekscènes. Wie de geschiedenis van een stad wil bekijken, boekt een plaats in het boeiende museum aan de waterkant en voor de liefhebbers van moderne kunst bezoekt Tate Liverpool. Je kunt ook een tochtje over de Mersey maken met de beroemde veerboot. Ga verder en bezoek Port Sunlight, en de kunstgalerie Lady Lever. Gebouwd in 1888 door de Lever Brothers om onderdak te bieden aan de arbeiders van de Sunlight Zeepfabriek, tegenwoordig bekend als Unilever.

Dwaal door Strawberry Field

Stap door de rode poorten naar de vermaarde plek die muzieklegende, John Lennon, inspireerde. Als je een Beatles fan bent, zal deze plek je bijblijven als een iconische en unieke toevoeging aan de geschiedenis van de muzikanten. Wandel over het terrein. Bezoek de interactieve tentoonstelling en sta stil bij waar het allemaal begon voor de jonge Beatles ster. Als je het thema The Beatles tijdens je hele reis wilt doortrekken, stop dan zeker even bij de geboorteplaats van de band, – de Cavern Club voor een geweldige sfeer en de beste muziek die er is!

Snuffel door boetiekjes en onafhankelijke restaurants; Waaronder de Cavern Club (waar de Beatles voor het eerst speelden!)

Als dit een familie-expeditie is, ontkom je waarschijnlijk niet aan de winkels! Gelukkig biedt Liverpool One een winkelcentrum in de open lucht, zodat het niet zo claustrofobisch aanvoelt om door de winkelstraten en designerwinkels te slenteren. Eerlijk is eerlijk, de stad heeft een paar leuke boetiekjes in de Cavern Walks, recht tegenover de Cavern Club. Je kunt dus altijd even binnenwippen voor een biertje vooraf.

Na een drukke dag zul je waarschijnlijk op zoek zijn naar een plek om te eten. Ik raad het trendy deel van de stad aan – de Baltische Driehoek. Dit is de place to be voor plaatselijke bewoners en bezoekers en door de plaatselijke vastgoedmaatschappij RWinvest uitgeroepen tot de hotspot van de stad. Met veel authentieke restaurants, street food en ambachtelijk bier van restaurateurs, vind je zeker het perfecte hapje in deze voortreffelijke foodie scene!

Bezoek Chinatown

Hoewel het misschien niet het grootste Chinatown is dat je ooit gezien hebt, is het wel de oudste Chinese gemeenschap in Europa. Maak een kiekje onder de bijzondere Chinese boog die Liverpool cadeau kreeg van zijn zusterstad Shanghai en waarvan gezegd wordt dat het de grootste boog in zijn soort buiten China is. Als je er een voor het plakboek hebt genomen, stop dan even voor heerlijke aromatische eend als je de tijd hebt, terwijl je de Chinese tradities in je opneemt. Liverpool staat bekend om zijn gevarieerde en inclusieve cultuur, en er is werkelijk zoveel geschiedenis te ontdekken in deze noordelijke stad.

Bekijk de kathedralen in Hope Street

Als je tenslotte nog meer charmante gebouwen in Liverpool wilt zien, neem dan een rondleiding langs de kathedralen aan de tegenoverliggende uiteinden van Hope Street. Voor een meer traditionele sfeer met zijn uitgestrekte bogen en grote orgel is er de gotische Liverpool Cathedral. Ga op een zonnige dag naar het dak en neem een compleet uitzicht over de stad in je op. Aan het andere eind van deze geweldige kleine straat heb je de Liverpool Metropolitan Cathedral die op een wigwam lijkt. Een gaaf contrast met de Anglicaanse, en er is zelfs een geheime crypte die je kunt bezoeken.

Voor andere steden in het noorden van Engeland zie mijn vorige bericht over Newcastle’s top 5 must-sees. Of dingen om te doen in Whitley Bay.