De beste Europese steden voor gastronomische tours

Gastronomie is een van de fundamentele aspecten geworden van reizen naar het buitenland en het bezoeken van nieuwe plaatsen. Tegenwoordig wordt de gastronomische diversiteit over de hele wereld niet alleen genoten door experts in de culinaire kunsten, maar ook door toeristen die geen kennis hebben van kooktechnieken, die steeds meer geïnteresseerd zijn in reizen en nieuwe plaatsen leren kennen met behulp van hun smaak en eten. .

Eten is een van de grootste geneugten van het leven en het is geen verrassing dat veel culturen over de hele wereld draaien om eten. Er zijn veel verenigingen die samenkomen om samen te genieten van momenten van ontspanning en ontspanning tijdens een heerlijke maaltijd, dus het is duidelijk dat voedsel een belangrijke plaats inneemt in het grootste deel van ons leven.

Hierdoor kun je de wereld rondreizen en via de gastronomie verschillende culturen, samenlevingen en gebruiken leren kennen. Daarom vertellen we je in dit artikel welke Europese steden het beste zijn voor een gastronomische rondreis.

In dit artikel verzamelen we de beste food tour om eten te proeven in Italië, Spanje en vele andere landen waarvan je niet eens wist dat ze een uitstekende gastronomie hadden. Dit is onze keuze van steden om de beste gastronomische tour in Europa te creëren.

Bologne (Italië)

Als het gaat om een foodtour in Italië, de meeste mensen zijn gepassioneerd door de trends en kiezen er meestal voor om naar Rome te reizen omdat het de hoofdstad van Italië is en de meest erkende stad. Maar we willen je kennis laten maken met een andere bestemming die veel meer te bieden heeft op gastronomisch gebied; Bologne.

Zoals je je kunt voorstellen dat het een Italiaanse stad is, ligt de nadruk nog steeds op typische koude gerechten en pasta’s, evenals desserts. Een van de klassiekers van de stad is mortadella bolognese, die verkrijgbaar is in verschillende smaken, waaronder pistache. Een andere klassieker is de tortellini, die ook in verschillende smaken verkrijgbaar is; of lasagne, die kan worden gemaakt met vlees of groenten.

Croissant is een andere klassieke Bolognese maaltijd, meestal gegarneerd met vleeswaren zoals prosciutto, een van de lekkerste van Europa; het kan ook worden gegeten met kaas of groenten. Onnodig te zeggen dat klassieke Italiaanse pizza een must is op de voedsellijst van Bologna. En last but not least, de kenmerkende zoete lekkernijen van de stad, zoals de onmisbare citroentaart en zelfgemaakt ijs.

Sanlucar de Barrameda (Spanje)

Deze stad staat steeds meer bekend om zijn culinaire aanbod. De typische keuken van Sanlúcar is voornamelijk gebaseerd op lokale producten zoals vis, schaaldieren en weekdieren; het heeft ook veel verschillende groenten en groenten. Maar daarnaast kunnen we niet anders dan de grote verscheidenheid aan wijngaarden noemen die de productie van wijnen en champagnes mogelijk maken.

Het eten van deze stad is net zo beroemd als de grondstof die is gebruikt om het te maken. We raden aan om de beroemde Sanlúcar-garnalen, tomatensoep, rijst met zeevruchten of zeeduivel met gebakken brood te proberen. Verrukkelijk!

Dubrovnik (Kroatië)

Deze charmante middeleeuwse ommuurde stad ligt aan de Dalmatische kust en biedt een voortreffelijke mediterrane keuken. Vis en zeevruchten worden meestal lokaal gevangen. De restaurants in deze stad worden meestal door een familie gerund, erg gezellig, waar huisgemaakt eten net zo lekker is als in het meest prestigieuze restaurant. Hier kun je de ongelooflijke zwarte risotto proberen, gemaakt met inktvisinkt.

Dresden (Duitsland)

Een prachtige barokke stad vol met bars en restaurants die heerlijke Saksische gerechten en beroemd Duits bier serveren.

De Saksische gastronomie kenmerkt zich door voornamelijk met vlees te koken. Er zijn veel verschillende worsten, die van varkensvlees of rundvlees kunnen zijn, gekruid met veel kruiden. Natuurlijk zijn er ook gerechten die geen vlees bevatten, zoals Eierschecke, een kaas-rozijnencake; een van de beste eetgelegenheden van de stad.

Ljubljana (Slovenië)

De stad die Slovenië op de gastronomische kaart heeft gezet en tegenwoordig een van de meest opmerkelijke culinaire bestemmingen in Europa is. De Sloveense keuken wordt gekenmerkt door componenten van verschillende naburige culturen, zoals Italiaanse en mediterrane, maar ook Oostenrijkse en Balkanculturen.

Enkele van de must-haves in Ljubljana zijn cremeschitte (vanille en slagroomtaart) en burek (bladerdeeg gevuld met spinazie of vlees).