De leukste dingen om te zien en te doen in Nieuw-Zeeland

Hoewel het een van de kleinste landen ter wereld is, is Nieuw-Zeeland altijd een van de spannendste geweest. Sterker nog, ik denk dat het meer leuke dingen heeft dan bijna waar dan ook op de planeet. Als je het avontuur van je leven wilt, heb ik enkele tips voor de beste dingen om te zien en te doen in Nieuw-Zeeland.

Het verbluffende geluid van Milford

Ik ben een fervent natuurliefhebber, dus ik raad Milford Sound ten zeerste aan als je eerste stop in Nieuw-Zeeland. Gevormd door gletsjers uit de ijstijd, wordt Milford Sound een groot natuurwonder van de wereld genoemd. Kijk niet raar op als je naar de bergen en watervallen kijkt, want ik zag enkele dolfijnen voorbij zwemmen en hallo zeggen op hun unieke en vriendelijke manier.

Vergeet voordat u vertrekt niet een bezoek te brengen aan het Milford Discovery Centre en het Underwater Observatory. Zonder een enkele druppel water op me te krijgen, kon ik een 360 graden uitzicht hebben op wat er onder al dat prachtige Nieuw-Zeelandse water lag, en het was een gezicht dat ik nooit zal vergeten.

Ontdek Auckland

Hoewel ik er altijd van hou om van de weg af te gaan en naar buiten te gaan, neem ik ook graag de tijd om te ontdekken wat er in een geweldige stad als Auckland is. Ik stond altijd op de lijst van de beste steden van wereldreizigers en vond het leuk om de vele multiculturele restaurants en musea van de stad te bezoeken, die me allemaal hielpen de geschiedenis van het land beter te begrijpen. Als u wilt, kunt u zelfs een autotransportservice gebruiken om uw auto naar u te laten verzenden, zodat u een beetje thuis bent terwijl u achter het stuur zit. Een stad vol vriendelijke mensen die altijd graag een praatje maken met toeristen, ik garandeer je dat je Auckland geweldig zult vinden.

Glowworm-grotten

Als je op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland bent, ga dan naar het nabijgelegen Waitomo om de Glowworm Caves te zien, zoals ik op een dag deed. Toen ik bij de grotten aankwam, kon ik de lichtshow niet geloven die plaatsvond dankzij de miljoenen glimwormen die alleen hier in Nieuw-Zeeland te vinden zijn. Waar je ook heen gaat op je wereldreizen, ik weet zeker dat je geen grotten zoals de Glowworm Caves zult zien.

White Island-vulkaan

Ik vind het altijd leuk om wat avontuur te combineren met mijn wereldreizen, wat een van de redenen is waarom ik het nooit kan laten om een ​​nabijgelegen vulkaan te bezoeken. De gedachte om op of in de buurt van een berg te staan ​​met zoveel kracht onder de voeten is op zijn zachtst gezegd ontzagwekkend. Als je het ermee eens bent, raad ik aan om de White Island-vulkaan te bezoeken terwijl je in Nieuw-Zeeland bent. Ja, het is een actieve vulkaan en je kunt zelfs zien hoe Nieuw-Zeelandse vulkanologen zijn activiteit volgen. Bereikbaar per boot, ik moest gewoon doen zoals vele anderen en gebruik maken van duiken, wat is toegestaan ​​in de wateren rond White Island Volcano. Zwemmen onder een vulkaan? Dit is echt iets wat ik nu van mijn bucketlist kan afstrepen.

Hawkes Bay

Tot slot is er wat mij betreft niets lekkerder dan een heerlijke fietstocht, een prachtige zonsopgang en een goed glas wijn. Als u het ermee eens bent, profiteer dan van de fietswijntours in Hawke’s Bay. Terwijl je daar bent om de zonsopgang te zien, kun je ook winkelen op de boerenmarkten, enkele paden in de omgeving wandelen en meer.

Hier is mijn advies over wat te doen in Nieuw-Zeeland. Als je van een combinatie van avontuur en ontspanning houdt, zul je net als ik zijn en Nieuw-Zeeland zo vaak mogelijk bezoeken.