De zeven wereldwonderen in 2022 (waaronder de Taj Mahal enz.)

Wat zijn de (nieuwe) Zeven Wereldwonderen?

Je vraagt je dus af wat de zeven wereldwonderen zijn, nietwaar? Je hebt de term waarschijnlijk al eens horen vallen, maar kun je ze opnoemen? Mogelijk niet. Het is een beetje verwarrend. Bedoel je de zeven door mensen gemaakte wereldwonderen? De 7 antieke wonderen van de wereld? De zeven natuurwonderen van de wereld? Ik heb het geluk gehad ze allemaal te bezoeken, dus laten we ze eens bekijken.

Normaal gesproken echter, als mensen het over de zeven wereldwonderen hebben, bedoelen ze de lijst met de Taj Mahal, de Chinese Muur, Petra, enz. En daar ben jij ook naar op zoek, nietwaar? Dat wordt ook wel de ZEVEN MODERNE WONDEREN van de wereld genoemd, of de ZEVEN MENSELIJKE WONDEREN van de wereld

De oorspronkelijke lijst van 7 wonderen is sinds zijn ontstaan in de Helleense tijd heel wat veranderd, en sinds 2007 hebben we een nieuwe reeks hedendaagse wonderen van door de mens gemaakte constructie. Laten we dus eens kijken wat ze zijn, waar ze liggen en je kunt beginnen met plannen hoe jullie ze ook allemaal kunnen bereiken.

TLDR? Deze lijst in de blog post hieronder zijn de 7 wereldwonderen, als je de 7 antieke wereldwonderen zoekt, kijk dan hier (dat is die met de Hangende Tuinen van Babylon enz.). Evenzo, als je de 7 natuurwonderen van de wereld zoekt, kijk dan hier (dat is die met de Mount Everest, en het Great Barrier Reef enz).

Een van de 7 door mensen gemaakte wereldwonderen hier in al zijn glorie. De Taj Mahal, Agra, India….

Inhoudsopgave

  • Wat zijn de (nieuwe) Zeven Wereldwonderen?
  • Dus, wat zijn de zeven wereldwonderen?
  • 7. Chichen Itza, Yucatan, Mexico
  • 5. Het Colosseum, Rome, Italië:
  • 4. Grote Muur van China, Overal, China:
  • 3. Machu Pichu, Cuzco, Peru:
  • 2. Petra, Wadi Musa, Jordanië:
  • 1. Taj Mahal, Agra, India:
  • Zijn de piramiden in Egypte een wereldwonder? Nee!

Dus, wat zijn de zeven wereldwonderen?

Op het schiereiland Yucatan in Mexico ligt een van de grootste archeologische vindplaatsen van de Maya beschaving, Chichen Itza. De uitgestrekte site werd rond 400 n.Chr. aangelegd en bevat enkele ongelooflijke beelden en voorstellingen die ons helpen de Maya cultuur beter te begrijpen.

Het middelpunt van de site is ‘El Castillo’ een bijna perfect bewaard gebleven piramide die gebruikt werd om de zonnegoden te vereren en aan de vier zijden voorzien is van sierlijke slangenbeeldhouwwerken. Dit eens zo belangrijke machtscentrum van de Maya’s was zijn tijd ver vooruit wat de bouw betreft en dat is te zien als je de ongelooflijke site bezoekt. Wat zijn nu de zeven wereldwonderen? Wel, Chichen Itza is nummer 7.

TOP-TIP: Het is super gemakkelijk te bezoeken vanuit Cancun. Je leest alles over naar Chichen Itza komen vanuit Cancun, over Ik Kil Cenote en een uitstapje naar Merida in mijn blogpost hier.

6. Christus de Verlosser, Rio De Janeiro, Brazilië:

Het glorieuze Christus de Verlosser beeld in Rio de Janeiro is een iconisch teken van menselijke bouw en vormgeving. Het beeld stelt Jezus Christus voor met gespreide armen en staat bovenop de Corcovado berg die over de hele stad uitkijkt. Christus de Verlosser werd gebouwd door de Braziliaanse ingenieur Heitor da Silva Costa en ontworpen door de Franse beeldhouwer Paul Landowski tussen 1922 en 1931.

Het beeld staat op een duizelingwekkende 98 voet en de uitgestrekte armen meten 92 voet. Dit indrukwekkende beeld is een iconisch symbool van Brazilië geworden. Wat zijn nu de zeven wereldwonderen? Wel, Christus de Verlosser is nummer 6!

Lees hier over HOE je het Christus de Verlosser beeld kunt bezoeken uit mijn tijd in Rio de Janeiro!

5. Het Colosseum, Rome, Italië:

Het grootste amfitheater dat ooit gebouwd werd is het Colosseum in de Italiaanse hoofdstad Rome. In de dagen van het Romeinse Rijk werd dit theater gebruikt voor openbare vertoningen en gladiatorenwedstrijden, waarbij tot 80.000 mensen zich in het Colosseum propten om te komen kijken.

Door de jaren heen heeft het Colosseum veel schade opgelopen en het is niet meer functioneel en ongeveer 25% ervan is verwoest. Ondanks de schade is het reusachtige theater nog steeds een indrukwekkende plaats, die elk jaar miljoenen toeristen trekt. Wat zijn nu de zeven wereldwonderen? Wel, het Colosseum is nummer 5!

Bekijk hoe je de wachtrij kunt overslaan en de beste Colosseum ervaring kunt hebben, geleerd van mijn tijd daar!

4. Grote Muur van China, Overal, China:

Meer dan 4000 mijl en bijna duizend jaar in de maak is de Grote Muur, om heel eerlijk te zijn, behoorlijk verdomd geweldig. Je kunt de Grote Muur bereiken via een dagtocht vanuit Beijing, waar de Chinezen er alles aan gedaan hebben om het geheel te bagatelliseren door een rodelbaan langs het ding te bouwen!

Waag je verder naar het westen, dan kun je een deel van de ongerepte Grote Muur zien, misschien niet zo goed onderhouden, maar wel veel echter. Wat zijn nu de zeven wereldwonderen? Wel, de Chinese Muur is nummer 4!

Ik bezocht de Grote Muur van China vanuit Beijing, kijk hoe in mijn blogpost hier

3. Machu Pichu, Cuzco, Peru:

In de Peruaanse Cusco Vallei ligt de oude Inca citadel van Machu Picchu. Het is een indrukwekkend staaltje van menselijke bouwkunst dat in de 15de eeuw onder het bewind van keizer Pachacuti werd gebouwd. De stad ligt in een dramatische omgeving boven de Heilige Vallei, omgeven door groene en rotsachtige bergen.

Een deel van de stad is door professionele historici gereconstrueerd om toeristen een indruk te geven van hoe de stad er ooit uitzag, maar veel is nog steeds dezelfde droge steen die er door de Inca’s werd neergelegd. De stad is ingewikkeld en biedt archeologen een bijna volmaakt inzicht in de Inca wereld. Wat zijn nu de zeven wereldwonderen? Wel, Machu Picchu is nummer 3!

Het kan ingewikkeld zijn om uit te zoeken hoe je precies naar Machu Picchu kunt gaan, trein/inca trail/bus, kijk hier voor mijn blogpost hoe je dat moet doen!

2. Petra, Wadi Musa, Jordanië:

Petra is een van de 7 nieuwe wereldwonderen en het is gemakkelijk te zien waarom. De eigenlijke site is enorm en ingewikkeld ontworpen, de Arabische Nabateeërs waren meesters als het op houtsnijwerk aankwam en de stad heeft grote zalen en doorgangen, graven, beelden, woningen en centra voor religieuze praktijken.

Het kan echter moeilijk zijn uit te zoeken hoe je Petra in Jordanië precies kunt bezoeken, want er zijn zo veel mogelijkheden. Ik deed het persoonlijk zelfstandig en zou dat iedereen van harte aanbevelen. Werken volgens je eigen tijdschema is perfect! Wat zijn nu de zeven wereldwonderen? Wel, Petra is nummer 6!

Als je wilt zien hoe je Petra ALLES voor jezelf kunt krijgen, zoals ik op de foto hieronder, lees dan mijn blogpost hier!

1. Taj Mahal, Agra, India:

De Taj werd gebouwd als mausoleum waar de Mughal Keizer Shah Jahan zijn vrouw Mumtaz Mahal zou begraven. De bouw van de Taj Mahal begon in 1632 en werd pas in 1653 voltooid. De Keizer zou een spiegelbeeld in zwart marmer bouwen voor zijn eigen mausoleum, maar nadat hij zijn volk de eerste keer bijna failliet had laten gaan, liet hij dat schieten.

Goede kreet Shah. Wat zijn nu de zeven wereldwonderen? Wel, de Taj Mahal staat op nummer 1!

Bekijk de beste plaatsen om foto’s van de Taj Mahal te maken, de restaurants met het beste uitzicht op de Taj Mahal en alles wat je verder nog moet weten voor je de Taj bezoekt in mijn blogpost hier!

Zijn de piramiden in Egypte een wereldwonder? Nee!

De piramiden behoren niet tot de zeven (nieuwe door mensen gemaakte) wereldwonderen. Maar de Grote Piramide is de enige overgebleven oorspronkelijke 7 wereldwonderen van de Oude Wereld!

Bij wijze van compromis wordt de Grote Piramide beschouwd als de “Erekandidaat” na de 7 moderne wereldwonderen, en omdat ik er vorig jaar geweest ben, baal ik ervan dat ze de laars hebben gekregen. Dus heb ik ze hier als het ware opgenomen!