Dromen voor de grootte van het Europese jacht van het jaar

Wat zeggen ze, “Hoe groter de oceaan, hoe groter het getij?” Ik kies de positieve interpretatie van dit gezegde, in overeenstemming met de grootte van mijn dromen!

Degenen onder ons die bloggen over onze reizen hebben het voordeel dat andere mensen misschien objectiever zijn om in te duiken. Een extern oog zou kunnen verkondigen dat iemand zoals ik al zoveel heeft bereikt, maar ik kan je verzekeren dat een klein voorproefje van de vrijheid van succes je opent naar een veel grotere oceaan die je zeker wilt bevaren op Oyster Yacht’s Oyster. 495, die is genomineerd voor de European Yacht of the Year Award 2023!

Een beetje over het jacht

De Oyster 495 combineert innovatief design, uitstekende zeileigenschappen, hoogwaardige materialen en excellent Brits vakmanschap met de nieuwste technologie en entertainment. Het ontwerp is een zeer modern 50ft blauw water zeiljacht met iconische Oyster jachtstyling. Het maakt de belofte van het bedrijf waar van een modern, luxe interieurontwerp van de volgende generatie dat perfect is voor wanneer een typisch geldbewuste reiziger zoals ik besluit de luxe een beetje te verspreiden.

Laten we een beetje technisch worden… geduld met me om een ​​beetje na te denken…

In wat in feite het kleinste jacht in het assortiment is, is de Oyster 495 ontwikkeld op basis van de standaard Oyster 12 en is ontworpen voor serieuze wereldcruises. De bouw is uitgevoerd in de zeer nieuwe werf die speciaal is ontworpen voor luxe jachten van deze omvang.

Essentiële details zijn onder andere een carbon mast, carbon spectrum zeilen, trechter van teak met de mogelijkheid van een zelfgemaakte wollen mat op de achtersteven; dekplaatsing, machinekamer en mechanische opstelling inclusief carbon mast afzuigsysteem. Extra extra’s zoals verwarming, airconditioning en een watermaker zijn aanwezig.

Aangepaste cabine-indelingen verbeteren de prestaties in plaats van alleen de standaardindeling die van een serieuze wereldcruiser mag worden verwacht.

Award-nominatie

Dit model zal naar verwachting een handelsmerk van oesters worden en zijn populariteit zal in de nabije toekomst zeker andere nieuwe oesters inspireren. De Oyster 495 is een klein, luxe zeiljacht dat gemakkelijk te zeilen is en zorgt voor een snelle oversteek.

De Oyster 495 is dus genomineerd voor European Yacht of the Year 2023 en is al erkend door Oyster Yachts. Wat betekent dit voor jou en mij?

Dit betekent dat het jacht een ruim dek biedt met veel opbergruimte en kan dienen als een serieuze wereldcruiser, wat de perfecte oplossing is als onze dromen in dezelfde richting wijzen!

Of hij nu wint of niet, hij valt voor jou en mij in de categorie luxe cruisers, dankzij de efficiënte en goed geplande machinekamer en mechanica is minicruise met de Oyster 495-indeling ook mogelijk voor jou en mij. Het digitale schakelsysteem van Oyster Command zorgt voor superieur entertainment aan boord en eigen sfeerverlichting draagt ​​bij aan de sfeer aan boord. De materialen die in dit jacht worden gebruikt, zijn uitstekend Brits vakmanschap, wat zorgt voor sterkte en een lange levensduur.

Dus ik zou zeggen dat het zeker voor het handvest is!