Een bezoek aan de Eiffeltoren

Tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren; Beste uitzichten, goedkoopste kaartjes enz.

Wist je dat Parijs altijd met Bangkok strijdt om de meest bezochte stad ter wereld te zijn? En als je naar Frankrijk komt, dan is een bezoek aan de Eiffeltoren misschien wel het nummer één op de reis- bucketlist van mensen! In feite is het het meest bezochte, met kaartjes bekroonde monument ter wereld. Wowzer.

Maar een bezoek aan de Eiffeltoren kan óf het hoogtepunt van je reis zijn, óf een rommelige, overvolle ramp. Geloof me, ik heb aan beide kanten van die medaille gestaan! Met een beetje planning echter, een idee van de beste uitzichtpunten, de beste tijd om te bezoeken, al of niet een rondleiding nemen, en al of niet beklimmen, zal je reis perfect zijn.

Dat is waar ik om de hoek kom kijken! Leer van mijn fouten, en bekijk mijn tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren. Het zou echt moeten helpen, dat beloof ik.

Een bezoek aan de Eiffeltoren

Ik weet het, het is verwarrend. Je moet het afbreken en niet stressen. Dus als je de Eiffeltoren bezoekt denk er dan zo over:

  • Er komen. Het is het gemakkelijkst met de metro. Zie hieronder.
  • irst, wil je hem beklimmen. Ja/Nee? Ik heb zowel het beklimmen ervan bezocht, als het niet beklimmen. Aan beide zitten verdiensten.
  • Als je wilt klimmen, wil je dan ALLEMAAL naar de top? Of juist niet? En zo ja, wil je dan de trap nemen, of de lift (verschillende kaartjes, en verschillende prijzen).
  • De Eiffeltoren is onderverdeeld in 4 delen: Esplanade, 1e Verdieping, 2e Verdieping en Top. De Esplanade is de ruimte onderaan, met het gras. Dan hebben de 3 verdiepingen verschillende zaken/cafés/restaurants langs de weg. De Champagne bar bovenaan is het hoogtepunt!

Dus, als je de Eiffeltoren bezoekt kun je het beste:

Kom met de metro aan in Trocadero (de mooiste uitzichten zijn van die kant). Loop helemaal over de Seine, langs de Eiffeltoren naar de Champs de Mars, het andere uitzichtpunt, met het gras.

Gebruik dan je (VOORGEBOEKTE!) kaartje om de Esplanade van de Eiffeltoren op te gaan. Een uur of 2 voor zonsondergang is het beste. En begin dan te klimmen. De trappen zijn leuker naar mijn mening. Sluit dan af met een glas (weliswaar te dure) Champagne aan de bar op de top (€20). Sluit af met een diner River Cruise op de Seine, net voor zonsondergang als de Eiffeltoren oplicht. Perfect!

Beste uitzichten op de Eiffeltoren

Zoals vaak het geval is met deze iconische gebouwen, hoef je voor de beste uitzichten niet in het gebouw zelf te zijn. Waarom? Omdat als je IN het bent, je het niet kunt zien!

Trocadero Metro wandeling

Daarmee beginnen de beste uitzichtpunten van de Eiffeltoren met een wandeling van de Trocadero Metro naar de Eiffeltoren. Je krijgt een geweldig uitzicht vanaf de trap.

Rivier de Seine Ballonnen

Als je van Trocadero naar de Eiffeltoren loopt, ga je over een brug boven op de rivier de Seine. Hier staan 99% van de tijd de mannen met de ballonnen. Voor een woekerprijs van 5-20 Euro (afhankelijk van hoeveel foto’s je wilt) kun je de iconische, cheesy maar coole romantische ballonfoto krijgen!

Champs De Mars Tuin

Op 20 minuten lopen van de Trocadero Metro, voorbij de Eiffeltoren zelf, sta je in de Champs De Mars tuin. Hier kun je de iconische foto hieronder maken. Of nog beter, die waarbij je doet alsof je de Eiffeltoren oppakt.

Eiffeltoren Ticketprijzen

Er zijn een hele verwarrende reeks verschillende Eiffeltoren Tickets. Ik hoop dat ik het duidelijker kan maken!

Je kunt een kaartje kopen tot ofwel de tweede verdieping, ofwel de top. En dan kun je kiezen of je de trap (goedkoper) of de lift (duurder) neemt. Als je je kaartje online boekt, kun je ook je tijd kiezen, zodat je ook wachtrijen kunt vermijden. Je kunt tot 2 maanden van tevoren reserveren.

LET OP: TICKETS RAKEN ALTIJD UITVERKOCHT. RESERVEER VOORAF ONLINE!!!

Als je je kans mist door online te kopen, kun je komen opdagen en onderaan de Eiffeltoren proberen een kaartje te bemachtigen. Dit is vaak mogelijk, maar als je hart uitgaat naar het beklimmen van de Eiffeltoren, is het echt veel beter om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Kun je de Eiffeltoren beklimmen?

Ja, een soort van. Afhankelijk van welk kaartje je koopt, kun je de tweede of de tweede en derde verdieping bezoeken (alle kaartjes zijn inclusief de eerste verdieping)

2e verdieping:

Je kunt een kaartje kopen, en dan toegang krijgen tot de 1e verdieping. Van daar ga je, afhankelijk van je kaartje, via trappen of leven naar de tweede verdieping.

2e naar 3e verdieping:

Van de tweede naar de 3e verdieping moet je eerst zorgen dat je een kaartje hebt dat je toegang tot de top verleent. Dan kun je een van de 6 liften nemen. Wees je ervan bewust dat de veiligheidscontrole streng is en lang kan duren.

Openingstijden Eiffeltoren

Er zijn 2 verschillende reeksen openingstijden van de Eiffeltoren. De zomer en de rest van het jaar. De zomer is 9 uur ’s morgens tot bijna middernacht. De rest van het jaar is gewoon een half uur later open, en een uur vroeger dicht. 9.30 tot 22.45 uur.

Licht de Eiffeltoren elke avond op?

Ja, elke avond voor zonsondergang licht de Eiffeltoren op.

Waar staat de Eiffeltoren

Hij staat in het zuidwesten van Parijs. De beste manier is met de metro. Het liefst naar de metrohalte Trocadero.

Laatste gedachten over een bezoek aan de Eiffeltoren

Zoals ik hierboven al zei, is hij iconisch. Je kunt hem niet missen. Moet je hem beklimmen? Als het je eerste bezoek aan Parijs is, dan ja, dat moet je waarschijnlijk doen. Dat deed ik de eerste keer dat ik er kwam. Maar bij de 3e, 4e keer sinds ik terug ben, heb ik niet de moeite genomen hem weer te beklimmen. Voor mij is het een eenmalige gebeurtenis.

Dus, de eerste keer? Doe het. Maar vergeet niet eerst online te boeken!

Een korte geschiedenis van de Eiffeltoren; Enkele feiten over de Eiffeltoren

Ik wil je niet vervelen, maak je geen zorgen. Als je echt zo veel om de geschiedenis van de Eiffeltoren gaf, zou je de wiki pagina bekijken. Dit is net genoeg info om indruk te maken op je vrienden en te doen alsof je beschaafd bent:

Wanneer werd de Eiffeltoren gebouwd?

De bouw begon 28 januari 1887, en eindigde op 15 maart 1889.

Wie bouwde de Eiffeltoren?

Gustave Eiffel ontwierp en overzag de bouw van de Eiffeltoren.

Is de Eiffeltoren een wereldwonder?

Nee dat is hij niet. Hij valt buiten de 7 nieuwe wereldwonderen.

Wie is nu de eigenaar van de Eiffeltoren?

Hij is nu eigendom van de stad Parijs. Hij is dus eigendom van Frankrijk, als natie, in plaats van particulier bezit.

Hoe hoog is de Eiffeltoren?

De Eiffeltoren is 330 m (1.083 voet) hoog. Daarvan is het eigenlijke gebouw 300m (984 voet), waarvan de laatste 30m wordt gevormd door de spits/tip. De bovenste verdieping ligt op 276m (906 voet)

Hoeveel mensen bezoeken de Eiffeltoren elk jaar?

7 miljoen mensen beklimmen elk jaar de toren. Maar hoeveel mensen zien hem, zonder hem te beklimmen? Dat is onbekend, maar men gelooft dat het er meer dan 25 miljoen per jaar zijn.

Kun je de Eiffeltoren beklimmen?

Dat kan. Maar je hebt wel kaartjes nodig.

Was de Eiffeltoren ooit het hoogste gebouw ter wereld?

Dat was het inderdaad. Vanaf het moment dat hij in 1889 klaar was tot 1930 was de Eiffeltoren het hoogste gebouw ter wereld (tot het Chrysler gebouw hem inhaalde).