Een bezoek aan het London Eye – Hoe de wachtrij overslaan en goedkope kaartjes krijgen!

Een bezoek aan het London Eye – Hoe je de wachtrij kunt overslaan en goedkope kaartjes kunt krijgen!

Het London Eye, dat in maart 2000 voor het publiek werd opengesteld, is snel uitgegroeid tot een van de meest iconische monumenten van de stad. En iedereen die een reis naar de hoofdstad van het VK maakt, moet een bezoek aan het London Eye tot een prioriteit maken. Het London Eye zou er oorspronkelijk maar vijf jaar zijn als viering van het Millennium, maar het is sindsdien uitgegroeid tot de populairste attractie van het VK. Nu belooft het nog jaren een hoofdrol te blijven spelen in het toerisme.

Een bezoek aan het London Eye staat voor veel toeristen bovenaan de lijst van wat te doen in Londen, en er zullen lange rijen te trotseren zijn. Maar met een beetje vooruitziende blik en planning door deze gids te gebruiken, ben je goed geïnformeerd en kun je het meeste uit je Londen Eye ervaring halen. Wil je de wachtrij overslaan? Wil je goedkopere London Eye tickets krijgen? Ik heb hieronder wat spiekwijzen voor je:

Waarom het London Eye bezoeken?

Als het hoogste vrijdragende reuzenrad in Europa is de London Eye een verbazingwekkend staaltje ingenieurskunst dat je moet zien om het te geloven. Plus, het uitzicht vanuit het London Eye is spectaculair. De afzonderlijke pods zijn zo ontworpen dat de passagiers een uitzicht van 360 graden hebben.

Hoe hoog is het London Eye?

Het is 135 meter hoog (dat is 443 voet voor jullie Amerikanen!). Je kunt tot 40 kilometer (25 mijl) ver zien als de lucht helder is. De skyline van Londen behoort tot de mooiste ter wereld en om het allemaal in een ontspannen tempo te kunnen opnemen terwijl de London Eye langzaam ronddraait is iets dat bezoekers niet snel zullen vergeten.

Wat kun je zien?

Terwijl je rondwandelt in je London Eye pod (een van de 32 pods die de 32 stadsdelen van Londen vertegenwoordigen) kun je veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen zien, waaronder de Houses of Parliament, de Big Ben, en zelfs Buckingham Palace. En als er een vlag wappert van Buckingham Palace dan is de Koningin thuis.

Je kunt ook de Tate Modern, de Shard, St. Paul’s Cathedral, de Tower Bridge, en een mooi stuk van de rivier de Theems zien. Heb je weinig tijd maar wil je toch een glimp opvangen van veel van Londen’s meest iconische gebouwen, dan is een bezoek aan de London Eye de meest praktische en efficiënte manier om de bezienswaardigheden van bovenaf te bekijken.

Het London Eye is eigenlijk geen typisch reuzenrad. Het is een ‘vrijdragend observatiewiel’ en in elk van de 32 capsules kunnen 25 mensen tegelijk. Maar er is nog genoeg ruimte in elke capsule om je te verplaatsen en van het 360 graden uitzicht te genieten.

Het rad beweegt in een langzaam tempo van 0,6 mijl per uur en doet er 30 minuten over om zijn rotatie te voltooien, dus er is geen haast om alles in één keer te zien en je hebt echt de tijd om van de majestueuze Londense uitzichten te genieten.

London Eye Ticketsoorten en Kosten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor tickets voor een bezoek aan het London Eye, die hieronder gedetailleerd worden. Merk op dat de prijzen kloppen van augustus 2022 maar op elk moment kunnen veranderen, dus kijk op de officiële website van London Eye voor actuele prijzen. Je kunt ofwel op de dag zelf een kaartje kopen, maar de rij voor kaartjes is vaak lang.

OPMERKING: De beste manier om kaartjes te regelen is via Headout App. Ze bieden wachtrijsprongen, VIP tickets, kaartjes met korting. Organiseer het van tevoren en het is een veel stressvrijer ervaring. Anders kun je uren in de rij vastzitten!

Als je echter geen acht slaat op mijn advies, zijn hier de standaard prijzen:

Algemene kaartjes

Een Standard Ticket voor de London Eye kost £ 36 (£ 32,50 online) per volwassene en een Fast Track ticket kost £ 51 (£ 46 online).

Een Fast Track ticket geeft je een speciale ingang met voorrang bij het instappen. Maar je moet je wel vastleggen op een tijdslot. Als je liever flexibeler bent (wat verstandig is zodat je op het weer kunt letten), kun je online £ 55 betalen voor een Flexi Fast Track ticket waarbij je geen tijdslot hoeft te kiezen. Gezinnen kunnen £ 26 (alleen online) per persoon betalen voor minimaal één volwassene en twee kinderen, maar ook hiervoor moet je een tijdslot boeken.

Combo Tickets

Je kunt een bezoek aan het London Eye ook combineren met andere Londense attracties om wat geld te besparen, zoals de Thames River Cruise voor £43, Madame Tussauds voor £50, Sea Life voor £50.

En er zijn nog tal van andere mogelijkheden als je tot vier Londense attracties wilt combineren. Kijk op de officiële website om te zien wat er allemaal te koop is.

Premium Tickets

Het London Eye biedt nog meer unieke mogelijkheden om van de rit te genieten, met een verscheidenheid aan VIP pod ervaringen.

Voor £ 65 kun je de ‘Pub Pod’ meemaken, waar je in een feestelijke pubsetting kunt genieten van maximaal twee drankjes per persoon.

Als je liever champagne drinkt, krijg je voor £55 een glas gekoelde Pommery Brut terwijl je geniet van je rondje rond het London Eye.

Voor £625 kun je een privé pod boeken met maximaal 25 gasten.

En voor £ 470 kun je de ‘Cupido Pod’ voor twee gasten boeken, met een fles champagne, een doos chocoladetruffels, en een persoonlijke London Eye gastheer.

Bij al deze belevenissen kun je de standaard wachtrij overslaan en profiteren van versneld instappen.

Hoe je vooraf kaartjes voor het London Eye kunt boeken

Kijk op de Headout App voor kaartjes met korting en om in de rij te springen.

London Eye Ticket Annuleringsbeleid

Alle Standaard en Combo Tickets hebben de garantie dat ze kunnen worden verschoven als een attractie om een onvoorziene reden gesloten is, door reisbeperkingen van de overheid. Of als je door ziekte of isolement niet kunt reizen. Tickets kunnen tot vijf keer verplaatst worden, tot 24 uur voor je ticketdatum. Deze garantie geldt niet voor premium tickets.

Openingstijden Londen Eye

In de zomer:

Het London Eye gaat open om 11 uur ’s morgens en sluit om 18 uur ’s avonds. Als populairste toeristische attractie in het VK, wil je goed plannen om niet vast te komen zitten in een enorme rij kaartjes. Het drukste moment van de dag om de London Eye te bezoeken is meestal tussen 11 en 15 uur, en je kunt verwachten dat het er druk is als de dag zonnig en helder is of tijdens schoolvakanties. De drukte is over het algemeen kleiner vlak als het open gaat of vlak voor het sluiten. Het is dus heel verstandig om te proberen de piekuren te vermijden of door wat extra te betalen de rijen te omzeilen.

Locatie van het London Eye en hoe er te komen

Het London Eye bevindt zich in Centraal Londen. Op de South Bank van de rivier de Theems, tegenover de Houses of Parliament. Het is echt moeilijk te missen en als je in de buurt bent, kun je het zien uittorenen boven de omringende gebouwen. Er zijn meerdere manieren om bij het London Eye te komen.

Persoonlijk loop ik graag als ik een stad bezoek. En het Londense oog ligt op een GORGEOUS 45 minuten lopen van de iconische Tower Bridge, langs de rivier de Theems. Langs Borough Market, langs Shakespeare’s Globe:

Waar is het Londense oog?

Metro (de metro)

Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterloo met een wandelafstand van slechts vijf minuten (verlaat het station met de borden naar de South Bank). Maar Centraal Londen is beloopbaar en metrostations liggen veel dichter bij elkaar dan je misschien beseft. Dus als je voor aankomst nog wat wilt wandelen (wat aan te bevelen is) kun je uitstappen bij de metrostations Charingcross, Westminster, of Embankment om te genieten van een korte wandeling van 15 minuten langs de rivier de Theems voor je bij het London Eye aankomt.

Rail

De dichtstbijzijnde treinstations voor het London Eye zijn Waterloo en Charing cross.

Bus

De wijk wordt ook goed bediend door de iconische bussen van Londen, waaronder de 211, 77, en 381 routes. Je zult ook merken dat het London Eye een halte is op alle belangrijke open-top toeristenbussen die door de stad rijden naar verschillende Londense attracties.

Auto

Rijden in Centraal Londen is niet aan te bevelen en het London Eye ligt in de dure congestiezone. Maar als je toch met de auto komt, zijn er verschillende parkeergarages in de buurt. Als je je London Eye ticket vooraf reserveert, krijg je 15% korting in de Q-Park Westminster parkeergarage.

Boot

Het London Eye heeft zelfs zijn eigen halte langs de rivier de Theems. En je kunt er aankomen per boot die van een van de pieren langs de rivier reist en bij de London Eye Pier aankomt.

Informatie over toegankelijkheid en veiligheid van het Londense Oog

Het London Eye is volledig toegankelijk voor gehandicapten, ook voor rolstoelen en scootmobielen. Maar je moet wel online een plaats reserveren.

Huisdieren zijn niet toegestaan in de London Eye, maar hulphonden wel. Kijk op de officiële website voor alle informatie over toegankelijkheid.

Het London Eye heeft allerlei veiligheidscontroles die je vóór het instappen moet passeren, waaronder controle van tassen en persoonlijke bezittingen en soms metaaldetectoren. Je mag geen wapens, vuurwerk, glazen flessen, scherpe voorwerpen, alcohol, drugs, skateboards, e-scooters, rolschaatsen, of drones meenemen.

Tips voor een bezoek aan het London Eye

  • Dit is een prachtig deel van Londen, kom vroeg aan om rond te dwalen of plan om na je rit in de buurt te blijven. Er zijn leuke pubs en veel historische bezienswaardigheden in de buurt. Of hang gewoon wat rond langs de rivier de Theems en snuif wat van die geweldige Londense sfeer op.
  • Treuzel niet als het tijd is om aan boord van je capsule te gaan! Probeer vroeg in te stappen om een van de betere plekken langs de rand te bemachtigen. Je wilt niet in het midden van de capsule omsloten worden en moeten worstelen om dingen te zien. Voor het beste uitzicht en fotomomenten probeer je naar de andere kant van de capsule te gaan, tegenover de plek waar je binnenkomt, met je gezicht naar de rivier.
  • Het heeft veel zin om online wat extra te betalen voor een fast track ticket om naar de voorste rij over te slaan. Er zijn zoveel fantastische dingen te zien en te doen in Londen en eeuwenlang in een rij staan hoort daar niet bij! Je wacht om de rij te beoordelen en koopt een fast track ticket op de dag zelf als het er verschrikkelijk uitziet, of je kunt het ticket vooraf online kopen en 10% besparen.
  • Als je niet van plan bent een fast track ticket te kopen, zorg dan dat je vroeg aankomt. Het London Eye gaat in de zomer om 10 uur open en meestal staat het ruim voor die tijd al in de rij. Je wilt minstens een uur voor je hoopt aan boord van de attractie te gaan.
  • Als je meer uit je tijd in Londen wilt halen en geld wilt besparen, combineer dan een bezoek aan het London Eye met een aantal andere Londense attracties. Als voorbeeld van de besparing: een apart gekocht kaartje voor Madame Tussaud’s en het London Eye kost £73. Maar je kunt ze op de London Eye website samen kopen voor £50. Er zijn verschillende combinaties om uit te kiezen en ze besparen je allemaal geld.
  • Wil je privacy of hoop je je uitstapje in het London Eye te gebruiken als gelegenheid om een aanzoek te doen (zoals meer dan 5.000 anderen al gedaan hebben!) of wil je gewoon een pod helemaal voor jezelf, dan kun je de ‘Cupid Pod’ boeken, die wordt geleverd met proefmogelijkheden voor wijn, chocolade of champagne.