Een handleiding voor het gebruik van Uber in Parijs

Reizen met de metro van Parijs is vrij eenvoudig – en ook nog eens goedkoop!

In gevallen waarin u misschien de bezienswaardigheden van Parijs bovengronds wilt bekijken of gewoon de metrotrappen en drukte wilt vermijden, wilt u misschien een app voor ritjes zoals Uber gebruiken.

We hebben met Uber door de stad gereden om je te helpen de beste deals te vinden. We hebben de actuele tarieven in de stad op een rij gezet, evenals van en naar Charles de Gaulle (CDG) en Orly (ORY) voor alle soorten Uber.

Lees verder voor handige tips over het gebruik van Uber in Parijs en het besparen op transportkosten.

Meer tips voor Parijs
• Onze favoriete budgethotels in Parijs
• De beste simkaarten voor uw reis naar Frankrijk
• 10 geldbesparende tips voor mensen die voor het eerst Parijs bezoeken

Uber gebruiken om door Parijs te reizen

Uber is legaal in Frankrijk en zeer actief in Parijs. Echter, anno 2016 Uber kreeg een boete van € 800.000 voor het exploiteren van een illegale taxidienst met UberPOP – vergelijkbaar met UberX – in Frankrijk in 2014-2015. Uber heeft UberPOP sindsdien opgeschort.

Uber biedt momenteel de volgende beschikbare en juridische diensten aan in Parijs: UberX, UberPOOL, Berlijn (de Franse versie van UberBLACK), UberGREEN, UberVAN, UberACCESS, Comfort, Uber Pet en Moto.

Uber-prijzen in Parijs

Wanneer u in Parijs reist, kan Uber een betaalbare manier zijn om door de stad te reizen. Hieronder staan ​​de prijzen voor alle Uber-diensten in Parijs voor dezelfde reis van Avenue de Clichy in het 17e arrondissement naar de Eiffeltoren in het 7e arrondissement op maandagmiddag (5 km of 3,5 mijl):

UberPOOL: € 9,37
UberX: €13-€18
UberGROEN: €13-€18
UberACCESS: €13-€18
UberVAN: €23-€33
Berlijn: €23-31
Comfort: €20-30
Uber Huisdier: €20-€33
Moto: €50+

Goedkoopste optie: UberPool

Noot van de redactie: Uber heeft de activiteiten van UberPool in verschillende landen, waaronder Frankrijk, opgeschort vanwege de COVID-19-pandemie. Dit is meestal de meest betaalbare optie indien beschikbaar.

Zoals je kunt zien aan de bovenstaande prijzen, biedt UberPool de laagste prijzen. In UberPool deel je je rit met andere gasten. Als u bijvoorbeeld alleen of met iemand anders ergens heen wilt, kunt u UberPOOL bellen en kan de chauffeur aankomen met één passagier die al in de auto zit, of de chauffeur kan iemand anders kiezen om u naar uw bestemming te brengen.

UberPOOL is de goedkoopste optie omdat je technisch gezien de volledige kosten van UberX deelt met andere passagiers. Als je alleen of met iemand anders reist, is UberPOOL de korting waard. Maar vergeet niet dat als je weinig tijd hebt, het beter is om UberX volledig te betalen, omdat je dan andere passagiers vermijdt.

Houd er ook rekening mee dat het in de VS € 1 meer kost om een ​​tweede passagier toe te voegen aan UberPOOL, en in Frankrijk kost het € 1 extra om een ​​tweede passagier toe te voegen.

UberPOOL heeft een vaste prijs van beide luchthavens van Parijs naar Parijs en vice versa. Het maakt niet uit naar welk arrondissement je gaat of waar je ophaalt, de prijs zal hetzelfde zijn omdat Parijs als een aparte entiteit wordt behandeld in het geval van een reis naar de luchthaven.

De Uber-app wordt veel gebruikt in Parijs om je door de stad te verplaatsen. Foto: Pexels.com

UberPOOL Airport-tariefpunten

Charles de Gaulle Airport naar Parijs (17e arrondissement): € 32,50 voor 2 rijders
Parijs (17e arrondissement) naar Charles de Gaulle Airport: € 31,50 per rijder
Parijs (17e arrondissement) naar Orly: € 32 voor 1 renner
Orly naar Parijs (17e arrondissement): € 32 per rijder

Verwant: Hoe u uw budget niet opblaast met taxi’s vanaf de luchthavens van Parijs

De moeite waard voor groepen en uitstapjes naar de luchthaven: UberX

UberX is een plek waar je een hele vierdeurs auto hebt. Reis je met drie of vier personen, dan bestel je UberX. UberX is meestal minimaal 4 euro duurder dan UberPOOL, maar als je met meer dan twee personen reist, is het de moeite waard om meer te betalen om het hele gezelschap in dezelfde auto te krijgen.

UberX is de goedkoopste optie om met Uber naar de luchthaven te komen, omdat de chauffeur meestal niemand anders bestuurt, dus u krijgt de voordelen van UberX voor de prijs van UberPOOL.

UberX Airport-tariefpunten

Van Parijs (11e arrondissement) naar de luchthaven Orly: € 29-40
Van de luchthaven Orly naar Parijs (17e arrondissement): €40-€54
Van Parijs (11e arrondissement) naar luchthaven Charles de Gaulle: € 37-50
Van Charles de Gaulle Airport naar Parijs (11e arrondissement): € 36-49

Hier is een beschrijving van een andere Uber-optie, Pari:

UberGROEN de prijs is hetzelfde als UberX, maar het betekent dat je in elektrische of hybride voertuigen gaat rijden. Er is geen optie om een ​​UberPOOL te hebben met UberGREEN – u betaalt de volledige prijs van de hele auto.

UberTOEGANG is dezelfde prijs als UberX en UberGREEN. Dit betekent dat u in een auto rijdt die rolstoeltoegankelijk is. Er is geen optie om een ​​UberPOOL te hebben met UberACCESS – u betaalt de volledige prijs van de hele auto.

Uber VAN de rit is geschikt voor maximaal zes personen. Het is duurder dan UberPOOL en UberX.

Berlijn is Uber’s Franse versie van UberBLACK. Het biedt premium ritten met professionele chauffeurs in een luxe voertuig. Het is de op één na duurste Uber-service in Frankrijk.

Comfort: Uber Comfort heeft best beoordeelde chauffeurs, evenals grotere en nieuwere voertuigen.

Uber-huisdier: Op reis met een klein huisdier? Voor een hogere vergoeding dan de UberX-, Green- of Access-opties, kunt u Fido of Fluffy in de Uber brengen.

Motto: Uber heeft onlangs zijn programma voor het delen van motorfietsen en scooters uitgebreid. Dit is de duurste optie, maar kan je snel op je bestemming brengen.

Andere manieren om door Parijs te reizen

Hoewel Uber een goede optie is in Parijs, zijn er naast de metro ook andere manieren om Parijs te verkennen.

Lyft

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in Lyft, het werkt momenteel niet in Europa, dus je kunt het niet gebruiken in Parijs.

Taxi

Als u geen gebruik wilt maken van ride-hailing-apps, worden taxi’s van Charles de Gaulle Airport of Orly Airport naar Parijs (en vice versa) tegen een vast tarief ingesteld. CDG is €53 rechteroever, €58 linkeroever en ORY €37 rechteroever en €32 linkeroever.

Heb je Uber gebruikt in Parijs? Vertel ons over uw ervaring en tips om te besparen.