Een ontgrendelde telefoon voor reizen in Europa vinden of kopen?

Met een ontgrendelde telefoon en simkaart kun je inchecken bij dierbaren thuis. Foto: Steven Lasry

Dus je gaat naar Europa voor een broodnodige vakantie. Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te sms’en of te videochatten met familieleden en hen te vertellen over je reizen. En natuurlijk moet je geweldige foto’s maken van de belangrijkste attracties om iedereen op sociale media jaloers te maken (of in ieder geval herinneringen vast te leggen om later op terug te kijken!).

Hiervoor heb je een telefoon nodig. Je hebt waarschijnlijk wel een of twee horrorverhalen gehoord over mensen die per ongeluk internationale roamingkosten in rekening brachten toen ze dachten dat ze verbonden waren met wifi van het hotel. De beste manier om uw telefoon in Europa met een gerust hart te gebruiken, is door een internationaal abonnement te nemen (en te bevestigen) bij uw bestaande telefoonmaatschappij of door een ontgrendelde telefoon met een simkaart in te stellen voor internationaal gebruik.

Maar wat is een ontgrendelde telefoon precies, waar vind je die en hoe werkt het proces? Hier is alles wat u moet weten over het vinden van een ontgrendelde telefoon met een beperkt budget voor uw Europese avontuur.

EuroCheapo wordt ondersteund door onze lezers. Wanneer u een aankoop doet via links op onze site, kunnen we partnercommissies verdienen. Prijzen zijn correct op het moment van publicatie. Dank je!

GSM versus CDMA

Ten eerste is het belangrijk om de twee radiotechnologieën te begrijpen waarop oude telefoons vertrouwen: GSM en CDMA. GSM staat voor Global System for Mobile Phones en CDMA staat voor Code Division Multiple Access.

Je ogen kunnen wel fonkelen bij het zien van deze alfabetsoep. Hoewel u de fijne kneepjes van deze technologieën niet hoeft te begrijpen, moet u op zijn minst weten dat Europa ooit zwaar op GSM leunde. Veel Amerikaanse telefoonmaatschappijen gebruikten vroeger CDMA. Ze waren compatibel met 2G- en 3G-netwerken, maar CDMA en GSM zullen binnenkort tot het verleden behoren.

Dit betekent dat je moet controleren of een oude telefoon die je al hebt of een nieuwe, ontgrendelde telefoon die je voor je reis hebt gekocht, werkt op 4G- of 5G-netwerken en kan worden gebruikt tijdens je reis naar Europa.

Als je een nieuwere telefoon hebt, zal deze waarschijnlijk geen van deze technologieën gebruiken, en misschien vind je het zelfs nog gemakkelijker om je telefoon in Europa te gebruiken. Veel operators verlaten GSM en CDMA en vertrouwen op 4G- en 5G-netwerken. Als dit het geval is bij uw huidige provider, wilt u misschien meer weten over de verschillende internationale abonnementen voor het gebruik van een Amerikaanse telefoon in Europa.

Het is steeds gebruikelijker om een ​​internationaal telefoonabonnement af te sluiten via een bestaande provider. Simkaarten zijn echter nog steeds een optie als u niet het risico wilt lopen uw abonnementslimieten te overschrijden en onverwachte kosten op uw volgende factuur te maken.

Beste optie? Een oude telefoon die je al hebt

U hoeft geen nieuwe telefoon te kopen om een ​​simkaart te gebruiken als u een oudere telefoon heeft die net zo goed werkt. Schrijf een rommellade voor een oude telefoon die je misschien kunt gebruiken met een Europese simkaart. Oude telefoons zijn bijna altijd ontgrendeld omdat de koerier de telefoon moet ontgrendelen zodra het contract is afgelopen en alle bestaande betalingen op het apparaat zijn gedaan.

Hoe een oude telefoon te ontgrendelen

Heb je een oudere iPhone? Je had geluk. Uw iPhone wordt automatisch ontgrendeld wanneer uw provider software-updates verzendt. Voor andere apparaten moet u contact opnemen met uw provider.

Verizon-apparaten worden 60 dagen na aankoop automatisch ontgrendeld. Er is een wachttijd van 40 dagen na aankoop bij T-Mobile en u kunt deze ontgrendelen door de instructies van uw provider hier te volgen. AT&T vereist ook 60 dagen gebruik na aankoop, waarna u een verzoek kunt indienen om de telefoon te ontgrendelen, waarop AT&T binnen ongeveer twee werkdagen zal reageren (wat betekent dat u niet hoeft te wachten tot de dag voor uw vlucht om te beginnen het ontgrendelingsproces!).

Zodra de telefoon is ontgrendeld, zou je in orde moeten zijn met de simkaart van je keuze. Zorg er wel voor dat de telefoon zelf compatibel is met Europese netwerken, dat wil zeggen dat het een dual-band- of GSM-telefoon is.

Waar moet je op letten bij een ontgrendelde telefoon als je in Europa reist?

Misschien heb je geen oude telefoon of zijn degene die je hebt niet geschikt voor internationale reizen. Mogelijk moet u in plaats daarvan een goedkope ontgrendelde telefoon kopen.

Er zijn een paar belangrijke termen die u wilt opnemen bij het zoeken naar ontgrendelde telefoons. “Ontgrendeld” betekent simpelweg dat de telefoon voor verschillende providers en simkaarten kan worden gebruikt. Telefoons zijn meestal ontgrendeld omdat ze worden verkocht door de telefoonfabrikant (zoals wanneer je een iPhone koopt bij Apple) of een andere winkel (zoals Best Buy of Amazon).

Andere termen om naar te zoeken zijn ‘dual band’ of ‘dual SIM’. ‘GSM’ en ‘internationaal’ zijn ook belangrijk om op te letten als u geen dual-band-opties ziet. Hier zijn enkele opties om te overwegen bij het online bestellen voor een snelle levering:

Opmerking: Voordat u een telefoon voor op reis koopt, moet u drie keer controleren of deze werkt met de simkaart of provider en dat deze in Europa werkt.

Als u geen telefoon kunt vinden die bij uw budget past, kunt u ook een goedkopere optie vinden wanneer u op uw bestemming aankomt. Veel kiosken in heel Europa verkopen kale telefoons, dus je kunt op zijn minst een foto maken en een paar korte berichten naar vrienden en familie sturen.

Een simkaart gebruiken tijdens het reizen

We hebben een complete gids voor het kopen van simkaarten in Europa met gedetailleerde instructies voor het instellen van je simkaart. Maar het is eigenlijk makkelijk. Schakel het apparaat uit. Open het kleine compartiment met de simkaart. Verwijder de bestaande simkaart als deze erin zit en plaats een nieuwe simkaart. Zet het apparaat aan en activeer de kaart door het nummer te kiezen dat bij de verpakking van de nieuwe simkaart zit.

Het geeft je in feite een Europees telefoonnummer. Als u de simkaart uit de telefoon hebt verwijderd, plaats deze dan terug. Als je het verliest, verlies je je gewone Amerikaanse nummer!

U kunt simkaarten vinden voor internationale reizen, regionale reizen in heel Europa of zelfs specifieke landen:

Opmerking: Als je van plan bent om verschillende landen te bezoeken, heb je niet meerdere simkaarten nodig voor de reis. De EU-regelgeving heeft de roamingkosten afgeschaft. Als u echter van plan bent het VK te bezoeken, heeft u mogelijk een aparte simkaart nodig, aangezien de roamingkosten onlangs opnieuw zijn ingevoerd.

Overweeg een abonnement bij uw bestaande provider

Een van de meest efficiënte manieren om uw telefoon in Europa te gebruiken, is door uw bestaande provider te gebruiken. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben internationale abonnementen ingebouwd in uw bestaande Amerikaanse abonnement. Het plan schakelt over naar de “internationale modus” wanneer u uw bestemming bereikt.

Bij sommige providers, zoals AT&T en Verizon, kun je eenvoudig een internationaal pakket toevoegen aan je bestaande abonnement. Zo kun je tegen een vast bedrag gewoon je bestaande telefoon gebruiken. AT&T rekent € 10 per dag voor maximaal 10 dagen per factureringscyclus, en extra dagen zijn gratis totdat de factureringscyclus opnieuw wordt ingesteld. Verizon biedt ook een abonnement van € 10 per dag met onbeperkt sms’en en bellen, of voor langere reizen, een internationaal abonnement van € 100 per maand met 1.000 verzonden sms’jes en 250 minuten bellen.

Andere providers, zoals T-Mobile, hebben internationaal gebruik opgenomen in hun Amerikaanse telefoonabonnementen. Zorg ervoor dat u uw koerier belt en bevestigt wat uw plan omvat om later een verrassingsrekening te voorkomen.

Er zijn veel mogelijkheden om de telefoon te gebruiken in Europa. U kunt een internationaal telefoonabonnement toevoegen aan uw normale maandelijkse factuur of de simkaartroute volgen. Je hoeft niet per se je wekelijkse chats met je familie of je selfies voor de Eiffeltoren op sociale mediasites te missen. Geniet van uw reis terwijl u in contact blijft met dierbaren … en doe het allemaal goedkoop.