Eiffeltoren: tickets kopen, kortingen vinden en tijd besparen

De Eiffeltoren in de schemering. Foto: Kent

Hoewel de Eiffeltoren misschien wel het meest erkende monument ter wereld is, heeft hij de aanval van 1889 ternauwernood overleefd. Wereld tentoonstelling. Weinig toeristen realiseren zich tegenwoordig dat toen de toren voor het evenement werd gebouwd, de stad van plan was deze binnen enkele dagen na de beurs te slopen.

Het is maar goed dat ze dat niet hebben gedaan, want iedereen wil tegenwoordig een stukje van de Dame de Fer (Iron Lady).

Van plan om de beroemdste attractie van Parijs te bezoeken? Hier zijn enkele tips om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken:

Prijzen van de tickets

Lift naar de 1e en 2e verdieping: €17,10
Lift naar de top: € 26,80
Trap naar de 1e en 2e verdieping: € 10,70
Trap naar 1e en 2e verdieping, dan lift naar boven: €20,40

Is het de moeite waard om vooraf kaartjes te kopen?

U kunt tijd besparen door vooraf online tickets te kopen en de wachtrij bij aankomst te vermijden. Online tickets (vooral bergopwaarts) kunnen echter tijdens piekuren uitverkocht raken. Ze konden echter nog steeds direct in de toren worden gebruikt. Wacht maar in die ticketrij…

Dus het korte antwoord is ja, koop je tickets van tevoren op de officiële Eiffeltoren-website en reserveer je stoel. Maar maak je geen zorgen als je niets beschikbaar ziet voor jouw tijd en datum – je kunt nog steeds gewoon opdagen en in de rij wachten voor tickets.

Er zijn kortingen van toepassing op tickets voor de Eiffeltoren

Voor personen van 12-24 jaar geldt een korting van € 8,60 voor de lift naar de tweede verdieping, € 13,40 voor de bovenverdieping en € 5,40 voor de trap. Van 4 t/m 11 jaar geldt een korting: EUR 4,30 voor de lift naar de tweede verdieping, EUR 6,70 voor de bovenverdieping en EUR 2,70 voor de trap.

Uren

De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend, ook op veel belangrijke feestdagen. De uren zijn als volgt:

7 mei – 17 juni: open van 9.30 tot 23.45 uur
Vanaf 18 juni t/m 6 mei: open van 9.30 tot 12.45 uur
Gesloten op 14 juli voor Bastille-dag.

Tijd van de dag om te gaan

Iedereen heeft een favoriete tijd om de toren te beklimmen, maar de avond rond zonsondergang is een van de meest verbazingwekkende. Als je het goed timet, zie je de zon ondergaan boven Parijs terwijl de twinkelende lichtjes beneden tot leven komen. Zodra je de top bereikt, heb je het best mogelijke uitzicht over de stad.

het beklimmen

Zolang je geen hoge hakken draagt, kun je de trap op naar het tweede niveau van de toren om helemaal bovenaan bij de lift te komen. Met dit kaartje bespaart u € 6,40, of besteedt u dat geld later aan een welverdiend glas wijn (of twee!) in het café.

Wat te dragen

Het is winderig op de top van de toren, dus het is de moeite waard om je dienovereenkomstig aan te kleden, vooral in de koudere maanden. Je voelt je een stuk comfortabeler bovenop als je iets extra’s hebt om rond te wikkelen.

Alternatieve torens

Er zijn tenslotte geen trucjes om de toren te bezoeken. Als er een enorme rij is, is er een enorme rij. Maar niemand laat je wachten.

Als alleen het zien van de toren voldoende is, overweeg dan om naar de Tour Montparnasse te gaan, die grote lelijke wolkenkrabber in het zuiden van de stad. Vanaf de top van dit gebouw heb je alles in vogelvlucht en minder lawaai. Er is ook een bar bovenaan, een win-winsituatie?

Verwant:
• 50 manieren om tijd en geld te besparen op uw reis naar Parijs
• Wanneer is de beste tijd om Parijs te bezoeken?
• Een gids om de drukte bij de topattracties van Parijs te verslaan

Vervoer naar de Eiffeltoren

Metrolijn 6 zet je af bij het dichtstbijzijnde station Bir Hakeim. Voor een beter uitzicht bij aankomst bij de toren, zijn lijnen 6 en 9 vanaf station Trocadéro een geweldige manier om het meesterwerk van Eiffel te ervaren, gevolgd door een korte wandeling over de rivier. Ecole Militaire lijn 8 is ook een korte wandeling over de Champs-Elysées, die ook een geweldig uitzicht op de toren biedt.

Goedkope hotels nabij de Eiffeltoren

Als u op zoek bent naar goedkope hotels in de buurt, lees dan zeker onze aanbevelingen voor hotels in de buurt van de Eiffeltoren. Onze redacteuren hebben deze eigendommen bezocht en beoordeeld en zullen u helpen de beste deal te vinden.