Europese riviercruises: tips voor de beste deal

Europese riviercruises kunnen betaalbaar zijn! Lees verder om erachter te komen hoe u geld kunt besparen tijdens uw reis in Europa.

Ik weet zeker dat de meeste Europese reizigers inmiddels hebben gehoord van de vele voordelen van riviercruises. Riviercruises zijn een geweldige manier om het kleine Europa van de stad te ontdekken of te herontdekken, evenals vele hoofdsteden van wereldklasse.

Hoewel riviercruises over het algemeen niet als budgetvakanties worden beschouwd, kunnen de meeste budgetreizigers met een beetje planning en een goed begrip van uw cruise-opties aan boord stappen en een onvergetelijke tijd van hoge kwaliteit beleven. Zoals we hieronder schetsen, zijn er verschillende manieren om te besparen bij het plannen van een cruise.

Hoe te besparen op Europese riviercruises

Hier zijn negen tips om u te helpen het meeste uit uw riviercruise te halen.

1. Boek vroeg voor selectie of boek laat voor kortingen

Riviercruises worden meestal bijna een jaar van tevoren geboekt. Als u de voorkeur geeft aan een hut, raden we u aan vooraf te reserveren. Suites en laagst geprijsde hutten zijn vaak snel volgeboekt.

Aan de andere kant, wanneer bepaalde hutten niet binnen een paar maanden voor vertrek zijn geboekt, hebben bedrijven de neiging om kortingen aan te bieden. Als u geen specifieke hut of zelfs een specifieke route wilt kiezen, kunt u geld besparen door laat te boeken.

2. Stel vragen over wat er is inbegrepen

Vraag bijvoorbeeld wat “all inclusive” betekent. De definitie varieert van cruisemaatschappij tot cruisemaatschappij. Voor sommige bedrijven betekent dit dat uw boekingsprijs inclusief havenbelastingen en alle excursies is, maar voor andere niet. Of misschien maakt het u niet uit dat alle alcoholische dranken worden opgenomen als u geen zware drinker bent. Vraag het dus voordat je bestelt en verwacht duidelijke antwoorden.

Deze hut heeft een Frans balkon, dit is een schuifdeur die open kan om lucht binnen te laten, maar niet opent naar het buitenbalkon.

3. Overweeg een “Frans balkon” voor meer ruimte

Wanneer de vierkante meters van de cabine in aanmerking worden genomen, is dit aantal inclusief de buitenruimte op het balkon, die normaal niet beschikbaar is als woonruimte. Ondertussen opent het Franse balkon met een glazen schuifpaneel voor frisse lucht en een geweldig uitzicht zonder de leefruimte te verminderen. Wij geven nu de voorkeur aan Franse balkons!

4. Appels met appels vergelijken

Kijk goed naar de vierkante meters van uw hut en onthoud dat alle riviercruiseschepen even lang en breed zijn. De sluizen en bruggen om te navigeren bepalen de grootte van het schip. Dus als het ene riviercruiseschip 128 passagiers kan vervoeren en het andere 190, raad eens welke hutten ruimer zullen zijn? Let op de grootte en prijs van de cabine. Waarom meer uitgeven aan een tiny house?

5. U kunt besparen door een benedendekshut te boeken

De goedkoopste hutten op riviercruises bevinden zich op het benedendek en hebben geen Frans balkon. Ze zijn gedeeltelijk onder water, dus ze hebben hoge ramen die niet open kunnen, hoewel ze over het algemeen even groot zijn als andere gewone hutten. U kunt in deze cabines wat motortrillingen voelen, maar meestal niet genoeg om problemen te veroorzaken.

Dus als je het type reiziger bent dat zegt: “Ik breng toch geen tijd door in mijn kamer”, kies dan voor deze kamers die minder duur zijn. Veel mensen moeten hetzelfde voelen omdat deze lodges erg snel volgeboekt zijn.

6. Maak een groep en sla op

Als u een groep van 10 (vijf hutten) bij elkaar kunt krijgen voor een cruise, zijn er voordelen voor u en uw groep. Praat met uw riviercruisespecialist die u geldbesparende informatie kan geven.

7. Vraag naar goedkope vliegtickets

Elk riviercruisebedrijf biedt goedkope retourvluchten van uw woonplaats naar en van uw cruisestad. Meestal krijgt u ook een transfer naar de luchthaven. Er kunnen beperkingen zijn, maar het is vaak een zeer goede deal.

8. Vraag naar pre- en post-cruise opties

Het kopen van reisverlengingen voor en na de cruise kan duur zijn als dit door de cruisemaatschappij wordt geregeld. Als u uw verblijf aan beide uiteinden van de cruise met een paar dagen wilt verlengen, vraag dan uw reisagent om een ​​prijs te geven voor een aantal onafhankelijke reisopties. Of plan je eigen avontuur.

Een van de voordelen van een cruisemaatschappij voor en na de reis is dat ze de neiging hebben om alleen zeer goede hotels te kiezen en meestal excursies en rondleidingen omvatten.

9. Boek via een professional voor dezelfde prijs als direct

Tot slot, als u cruiseadvertenties bent tegengekomen die te mooi klinken om waar te zijn, zijn ze dat waarschijnlijk ook. Ik zag een aantal behoorlijk armoedige riviercruiseschepen in de haven, en toen ik thuiskwam, keek ik online en ontdekte dat de cruisemaatschappij de toestand van hun cruiseschepen verkeerd voorstelde. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe teleurgesteld sommige cruiseklanten waren toen ze een cruiseschip in de haven zagen.

Er zijn veel riviercruisebedrijven, dus het is belangrijk om de hulp en diensten in te roepen van een reisbureau of cruisespecialist met kennis en ervaring bij het selecteren en boeken van riviercruises. Een riviercruisespecialist helpt u bij het vinden van de juiste reisroute en het juiste cruisebedrijf voor uw individuele behoeften.

Het is ook erg belangrijk dat het boeken bij een riviercruisespecialist u niet meer kost dan rechtstreeks boeken bij het bedrijf. Sterker nog, je kunt zelfs een bundel sparen omdat een cruisespecialist weet waar hij de beste deals kan vinden. Daarom raden we cruiseklanten ten zeerste aan om online aankopen te vermijden voordat ze een professionele riviercruisespecialist raadplegen. Vraag uw reisagent of neem rechtstreeks contact met mij op voor meer informatie.

AMA Waterways cruise door Regensburg, Duitsland.

Populaire riviercruiselijnen

Hier zijn enkele van de meest populaire en best beoordeelde riviercruisemaatschappijen in Europa:

5-sterren all-inclusive: schilderachtig

Deze lijn, die uit Australië komt, bestaat al heel lang, maar wordt nu op de Amerikaanse markt gebracht. Scenic biedt plaats aan 128 tot 169 passagiers op haar in Europa gevestigde schepen.

Op de Scenic zijn uw butler, fooien, transfers en alle dranken aan boord (alcoholisch en niet-alcoholisch) inbegrepen in de cruiseprijs. Er zijn ook verschillende eetgelegenheden, gratis WiFi, persoonlijke GPS en elektrische fietsen. Er zijn altijd uitverkoop, maar vooraf reserveren is aan te raden.

4-sterren: AMA Waterways.

Deze lijn is Amerikaans, gevestigd in Californië, maar behoort tot de pioniers van de riviercruise-industrie. AMA Waterways biedt plaats aan 158-162 passagiers op haar in Europa gevestigde schepen.

Ik ben op twee AMA Waterways-cruises geweest en kan deze lijn ten zeerste aanbevelen. Het eten is geweldig en de service is geweldig. Lunch en diner zijn inclusief wijn en bier. Volg hun verkopen; ze maken hun cruises zeer betaalbaar.

4 sterren: Avalon Waterways

Avalon, onderdeel van de Globus-familie, biedt plaats aan maximaal 168 passagiers. Avalon heeft een nieuw concept gecreëerd, de Panorama Suite. Er zijn geen buitenbalkons; In plaats daarvan is er een muur van ramen die opengaan voor een unieke balkonervaring.

Het diner is inclusief wijn en bier. Avalon biedt geweldige prijzen en veel aanbiedingen en promoties.

4 sterren: Viking

Iedereen heeft wel eens van Viking gehoord vanwege hun aanlokkelijke advertenties. En hun schepen zijn prachtig; afgelopen winter hebben we op een vikingschip gevaren. Viking biedt plaats aan maximaal 190 passagiers. Vanwege het aantal passagiers en de kleinere lounge voelde het een beetje druk, maar onze kamer was ruim en de service was onberispelijk.

Viking serveert zijn eigen wijnen bij de maaltijd, dus ik miste het proeven van wijnen uit de regio’s die we bezochten.

De kosten van een 7-nachten Donaucruise vergelijken

Hieronder vergelijken we deze cruisemaatschappijen voor een zevendaagse Donaucruise in 2023. in april Zoals je kunt zien, zijn de prijzen redelijk vergelijkbaar. maar zorg ervoor dat u alle voorzieningen en insluitsels vergelijkt.

Pittoreske
Standaard cabine voor starters (160 m²): € 3.495 per persoon
Balkonsuite (205 m²): € 4.895
King Suite (360 m²): € 6.495

AMA Waterwegen
Standaardcabine starten (160 m²): € 2.899 pp
Frans / buitenbalkon (210 m²): € 4.498
Suite (350 m²): € 6.498

Avalon Waterways
Basis standaardcabine (160 vierkante voet): € 2.549
Panorama Suite (200 m²): € 3.848
Royal Suite (300 m²): € 5.048

Viking Riviercruises
Standaardcabine starten (150 m²): € 2.399 pp
Frans balkon (135 m²): € 2.799
Veranda Suite (275 m²): € 4.499pp

Uw riviercruise tips

Ben je op een Europese riviercruise geweest? Vertel ons erover en hoe u op uw cruise hebt bespaard in de opmerkingen hieronder.