Hoe bezoek je Chichen Itza vanuit Cancún?

Hoe bezoek je Chichen Itza vanuit Cancún op een dagtocht

Cancún is normaal niet mijn soort plaats, maar het is goedkoop om er te komen en het is een prima opstapplaats verder naar Belize. Niet alleen dat, maar het is ook het dichtstbijzijnde vliegveld bij een van de nieuwe 7 wereldwonderen, Chichen Itza! Zodra ik wist dat ik in Mexico zou zijn, wilde ik het supergraag bekijken, dus Cancún werd prompt aan mijn schema toegevoegd. Naar Chichen Itza gaan vanuit Cancún is heel goed te doen, het is ongeveer 2 uur rijden, dus je kunt ofwel een dagtrip heen en terug vanuit Cancún boeken (dat deed ik, en ik gebruikte deze man om de reis te boeken), of je kunt lokaal vervoer nemen.

Waar ligt Chichen Itza vanuit Cancun?

Chichen Itza ligt op ongeveer 250 km van Cancun, dus het is heel goed in één dag te doen. Kijk hier op de google kaart hoe ver het is;

HOE KOM JE NAAR CHICHEN ITZA VANUIT CANCUN:

Er zijn in principe 2 mogelijkheden om naar Chichen Itza te gaan vanuit Cancún. Een rondrit of openbaar vervoer.

OPENBAAR VERVOER:

Er vertrekt elke dag om 08.45 uur een bus, die er 3 uur over doet en 250pesos (ongeveer $25) kost. Je kunt hier kaartjes voor het openbaar vervoer boeken.

Er is een bus van 16.30 uur voor de terugweg met dezelfde maatschappij. Dat geeft je ongeveer 4 uur in Chichen Itza. Dat is ruim voldoende tijd.

EEN CHICHEN ITZA DAGTOCHT VANUIT CANCUN:

Er zijn veel bedrijven die dagtochten naar Chichen Itza uitvoeren vanuit Cancun. De prijzen variëren van $ 60 tot $ 150 USD. Ik gebruikte deze jongens en ze waren geweldig.

Persoonlijk denk ik dat een dagtocht de betere optie is. De bus kost $15 per enkele reis, plus het toegangskaartje $15, dus je gaf $45 of zo uit met openbaar vervoer, om ongeveer $60 te betalen voor een rondreis, maar bovendien krijg je een bezoek aan het prachtige stadje Valladolid en een duik in een cenote, zodat het veel de betere keus is.

TOP-TIP: Voor iets meer dan $50 kun je dezelfde maatschappij gebruiken die ik gebruikte om Chichen Itza vanuit Cancún te zien, en dat is inclusief een bezoek aan een zinkgat!

Chichen Itza vanuit Cancun Dagtocht

Als je dan de dagtocht kiest, vertrekken de bussen gewoonlijk rond 8 uur ’s morgens, en pikken je op bij je hotel. De rit duurt zo’n 3 uur of zo. Maar het is een heel gemakkelijke rit met volledig verstelbare stoelen en tv-schermen.

De rugzaktoerist in mij betaalde niet de extra $10 voor drankjes tijdens de reis, maar als je dat wel doet is het onbeperkt frisdrank en bier (ik had het eigenlijk moeten doen, de volgende keer doe ik het zeker).

AANKOMEN BIJ CHICHEN ITZA

Vlak voor de middag kom je aan in Chichen Itza (kaartjes kosten $232 pesos/$13USD).

En als je in het park aankomt, loopt je gids van de rondleiding je rond door het hele complex en vertelt over de geschiedenis van de Maya’s, over hun astronomie, wiskunde, kalender enz. Het is zo fascinerend hoe geavanceerd ze waren terwijl wij Europeanen nog bezig waren met de uitvinding van het wiel!

Dat deel van de rondleiding duurt ongeveer 90 minuten. En ze brengen je pas bij de allerlaatste bezienswaardigheid naar het hoofdgebeuren.

Dus als je uit de tempels in het kreupelhout tevoorschijn komt, word je getroffen door een van de indrukwekkendste plekken op de hele planeet – Chichen Itza dat in de open lucht zit en door niets aan het zicht wordt onttrokken. Dit ding staat helemaal bovenaan met de Taj Mahal, de Chinese Muur en het Sydney Opera house, zo iconisch is het echt.

De gids laat je snel enkele van de verbazingwekkende hoogstandjes zien die de Maya’s uithaalden door in bepaalde hoeken voor Chichen Itza te klappen. het geklap weerklinkt en weergalmt, en komt tot je terug als het geluid van verschillende spirituele dieren, echt verbazingwekkend.

Ook is het er twee keer per jaar tijdens de equinox supervol als de zon de perfecte hoek raakt om een lichte ‘slang’ over de hele tempel te laten glijden. Ik zag alleen foto’s, maar dat moet iets werkelijk ontzagwekkends zijn om naar te kijken.

Je hebt dan nog ongeveer 30 minuten om de omgeving te verkennen, foto’s te nemen en het ontzag voor deze enorme piramide voor je ten volle in je op te nemen. Ik ben dol op het afvinken van bucket list items, en dit was een grote voor mij, dus ik droeg een cheesy Ierse grijns op mijn gezicht gedurende een goede 20 minuten erna.

MIS HET NIET IKIL CENOTE OP JE CHICHEN ITZA RONDREIS

Toen we elkaar weer bij de bus ontmoetten gingen we naar de heilige cenote (zinkput) Ikil, die op ongeveer 20 minuten van Chichen Itza ligt. Mijn aanvankelijke plan was geweest om de plaatselijke bus naar Chichen Itza te nemen, maar dat dit deel uitmaakte van de dagtocht bezegelde voor mij de zaak. Ikil is een natuurlijk zwembad onder de grond, ontstaan door de vorming van een zinkgat. Grote rietstengels en takken strekken zich uit naar het heldere water, waardoor het lijkt op iets uit Avatar.

Er zijn platforms om in te springen, biertjes te koop, een restaurant (dat bij de dagtripprijs is inbegrepen), douches en kleedkamers en het is een geweldige manier om af te koelen nadat de waanzinnige Mexicaanse zon op je heeft ingeslagen terwijl je rondwandelde in Chichen Itza.

MERIDA STOP

Tenslotte ben je dan klaar om terug te gaan naar Cancun, maar onderweg stop je even voor 45 minuten of zo voor een ijsje, een biertje en een wandeling door het superleuke Merida. Het is de perfecte manier om af te koelen, en een leuke kleine bonus op je dagtocht. Geniet ervan.

Eindelijk was de dag om . Onze Cancun naar Chichen Itza tocht, zwemmen in de cenote Ikil, Merida, Mexicaans lunchbuffet en een 2 uur durende rit terug naar Cancun. De dagtocht was perfect en veel gemakkelijker dan elk idee om op de plaatselijke bus te springen. Wat dacht ik wel niet! Enorm aan te bevelen jongens, geniet ervan en gelukkige reizen!

Laatste gedachten over een bezoek aan Chichen Itza vanuit Cancún

3 woorden. Boek een rondleiding. Het kostte maar ongeveer $50, en het is zo veel gemakkelijker. Het is ook goedkoper om het online te boeken, boek het niet via je hotel! En zet jezelf aan om te gaan, ga niet de hele dag in je resort zitten. Je bent zo dicht bij een van de wereldwonderen, ga het bekijken!

Andere Wereldwonderen:

Als je zin hebt in de andere 6 van de 7 wereldwonderen, kijk dan op:

Hoe bezoek je het Colosseum in Rome

Op bezoek bij Christus de Verlosser

Met de trein naar Machu Pichu

De Grote Muur van China bezoeken vanuit Beijing

Hoe bezoek je de Taj Mahal

Petra in Jordanië

En vergeet deze 7 wonderen bij de NIEUWE wonderen van de wereld niet. De 7 oude wereldwonderen zijn HIER, en de zeven NATUURLIJKE wereldwonderen zijn HIER. Je moet ze allemaal vangen!